Bio-Oil home Bio-Oil home


Koristi
Ožiljci
Ožiljci
Ožiljci predstavljaju sastavni deo procesa zarastanja i posledica su prekomerne proizvodnje kolagena na mestu rane. Kako vreme prolazi, ožiljci prolaze kroz brojne promene, ali su trajne prirode. Formulacija ulja Bio-Oil poboljšava izgled ožiljaka, ali ih ne može ukloniti.
Bio-Oil treba kružnim pokretima utrljati na ožiljak, dva puta dnevno, tokom perioda od najmanje tri meseca. Na novim ožiljcima, Bio-Oil se može primenjivati tek kada ožiljak zaraste, pri čemu se ne sme koristiti na oštećenoj koži. Rezultati će se razlikovati od osobe do osobe.
Strije
Strije
Kada se telo širi brže od kože koja ga prekriva, koža puca i dolazi do pojave ožiljaka tokom njenog zarastanja. Ovi se ožiljci na površini kože javljaju kao strije.
Verovatnoća da će se strije pojaviti zavisi od tipa kože, rase, godina starosti, ishrane i hidratacije kože. U osobe najpodložnije pojavi strija spadaju trudnice, bodi-bilderi, adolescenti u periodu naglog rasta i razvoja kao i osobe koje naglo dobiju na težini.
Strije su trajna pojava, pa iako formulacija ulja Bio-Oil poboljšava njihov izgled, ne može ih ukloniti.
Bio-Oil treba kružnim pokretima utrljati na strije, dva puta dnevno, tokom perioda od najmanje tri meseca. Tokom trudnoće, primenjuje se od početka drugog trimestra na područja sklona pojavi strija, kao što su stomak, grudi, donji deo leđa, kukovi, zadnjica i butine. Rezultati će se razlikovati od osobe do osobe.
Neujednačen ten
Neujednačen ten
Neujednačen ten javlja se kada telo ne proizvodi adekvatnu količinu melanina. Razlog tome mogu biti spoljašnji faktori, kao što je prekomerno izlaganje suncu ili primena proizvoda za izbeljivanje kože lošeg kvaliteta; ili unutrašnji faktori, poput oscilacija nivoa hormona tokom trudnoće, menopauze ili primene oralnih kontraceptivnih sredstava. Bio-Oil poboljšava izgled neujednačenog tena.
Bio-Oil treba naneti na zahvaćena područja dva puta dnevno, tokom perioda od najmanje tri meseca. Bio-Oil ne sadrži faktor zaštite od sunca. Ako koristite kremu za sunčanje, nanesite je tek kada koža u potpunosti upije Bio-Oil. Rezultati će se razlikovati od osobe do osobe.
Koža koja stari
Koža koja stari
Izborana koža, koja se obično povezuje sa starenjem, pre svega je posledica slabljenja sistema podrške kolagena i elastina u koži. Bio-Oil sadrži brojne sastojke koji vraćaju plastičnost koži, čineći je mekšom, glatkijom i gipkijom, čime se umanjuje izgled izborane kože. Bio-Oil ima i ulogu hidratantnog sredstva, čime se poboljšavaju tekstura, boja i izgled sitnih linija i bora.
Bio-Oil treba naneti na zahvaćena područja dva puta dnevno. Rezultati će se razlikovati od osobe do osobe.
Dehidrirana koža
Dehidrirana koža
Na površini kože nalazi se nevidljiv sloj masnoće koji deluje kao barijera koja sprečava gubitak vlage. U veoma suvim podnebljima, ovaj sloj masnoće ne može da u potpunosti vrši svoju funkciju i koža gubi previše vlage. Svakodnevno kupanje ili tuširanje mogu pogoršati ovo stanje tako što uklanjaju sloj masnoće agresivnim delovanjem sapuna i vode. Bio-Oil nadomešta prirodni sloj masnoće na koži, čime učestvuje u procesu vraćanja funkcije barijere za zadržavanje vlage.
Bio-Oil treba naneti dva puta dnevno. Rezultati će se razlikovati od osobe do osobe.

Formulacija
Formulacija
Formulacija
Formulacija Bio-Oil-a je kombinacija ekstrakata biljaka i vitamina suspendovanih u uljanoj bazi (podlozi). Sadrži revolucionarni sastojak PurCellin Oil™, koji menja uljanu konzistenciju, čineći ga laganim za nanošenje i nemasnim. Ovo osigurava da će sva dobra svojstva biljnih ekstrakata i vitamina biti apsorbovana u kožu.
Bio-Oil je prošao bezbednosne procene u skladu sa regulativom Evropskog Parlamenta i Saveta za kozmetičke proizvode. Toksikološki profil, hemijska struktura i ukupan stepen izloženosti (na dnevnom nivou) svake od njegovih komponenata je ocenjen i smatra se bezbednim za upotrebu (uključujući i upotrebu kod trudnica).
Sastojci
Sastojci
Supstance biljnog porekla
Ekstrakt cveta biljke Calendula Officinalis (ulje nevena)
Ulje biljke Lavandula Angustifolia (ulje lavande)
Ulje lista biljke Rosmarinus Officinalis (ulje ruzmarina)
Ulje cveta biljke Anthemis Nobilis (ulje kamilice)
Vitamini
Retinil-palmitat (Vitamin A)
Tokoferil-acetat (Vitamin E)
Uljna baza
Tečni parafin
Triizononanoin
Cetearil-etilheksanoat
Izopropilmiristat
Ulje divlje soje
Ulje suncokretovog semena
Tocopherol
Bisabolol
Aroma (ruža)
Parfem
Alfa-izometil jonon
Amil-cinamal
Benzil-salicilat
Citronelol
Kumarin
Eugenol
Farnezol
Geraniol
Hidroksicitronelal
Limonen
Linalol
Boja
CI 26100
Proizvodnja
Proizvodnja
Bio-Oil se proizvodi u skladu sa cGMP-om (trenutna Dobra proizvođačka praksa) kako to predviđa Svetska Zdravstvena Organizacija. Svi sastojci se ispituju na prisustvo stranih materijala i mikrobiološku neispravnost pre proizvodnje i uzorak iz svake serije proizvoda se laboratorijski ispituje, a zatim čuva i prati tokom perioda od pet godina.
Sva pakovanja ulja Bio-Oil mogu se reciklirati, a svi papirni materijali imaju potvrdu usklađenosti sa standardima održivog upravljanja šumskim resursima.
Tokom proizvodnje ulja Bio-Oil ne nastaju štetne emisije, opasan otpad i otpadne vode.

Kliničke studije
Studija na ožiljcima, 2010.
Studija na ožiljcima, 2010.
Studijski centar
Institut za primenjena dermatološka istraživanja proDERM, Hamburg, Nemačka.
Cilj
Proceniti efikasnost ulja Bio-Oil za poboljšanje izgleda ožiljaka.
Uzorak
Ispitanici: 36 učesnika ženskog pola različitog porekla. Starost učesnika: od 18 do 65 godina. Starost ožiljka: novonastali ožiljci, do najviše 3 godine starosti. Lokalizacije ožiljka: stomak, noga, ruka, vrat, koleno, trup, gornji deo tela.
Metodologija
Dvostruko slepa, randomizovana i placebo kontrolisana. Ispitanici su imali odgovarajuće ožiljke ili ožiljke dovoljnih dimenzija da je bilo moguće primenjivati sredstvo na polovini ožiljka i vršiti poređenje na ispitaniku. Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 8 nedelja, pri čemu na ciljnom području nije obavljana dodatna masaža. Nanošenje je obavljano pod nadzorom i u pravilnim intervalima. Procene su obavljane u 0, 2, 4. i 8. nedelji. Procenjivani su različiti parametri, kako je definisano na Skali za procenu ožiljka pacijenta i posmatrača (Patient and Observer Scar Assessment Scale (POSAS)).
Rezultat
Bio-Oil je efikasan za poboljšanje izgleda ožiljaka. Statistički značajan rezultat nakon samo 2 nedelje (15. dan) bio je prisutan kod 66% ispitanika. Nakon 8 nedelja (57. dan), 92% ispitanika pokazalo je poboljšanje, uz stepen poboljšanja gotovo trostruko veći u odnosu na period nakon dve nedelje. Stalno poboljšanje na skali POSAS tokom trajanja studije.
Studija na ožiljcima, 2005.
Studija na ožiljcima, 2005.
Studijski centar
Fotobiološka laboratorija Medicinskog univerziteta Južne Afrike.
Cilj
Proceniti efikasnost ulja Bio-Oil za poboljšanje izgleda ožiljaka.
Uzorak
Ispitanici: 24 učesnika, 22 žene i 2 muškarca. Starost učesnika: od 18 do 60 godina. Starost ožiljka: novonastali ožiljci, do najviše 3 godine starosti. Tipovi ožiljaka: u rasponu od manjih opekotina do hirurških ožiljaka (12 velikih ožiljaka, 14 malih ožiljaka - 1 učesnik je imao tri ožiljna mesta).
Metodologija
Jednostruko slepa (sa procenjivačem), randomizovana i kontrolisana studija. Upareni dizajn studije omogućava poređenje na ispitaniku. Ispitanici su imali odgovarajuće ožiljke ili ožiljke dovoljnih dimenzija da je bilo moguće primenjivati sredstvo na polovini ožiljka. Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 12 nedelja na ciljano područje. Nanošenje je obavljano pod nadzorom i u pravilnim intervalima. Procene su obavljane u 0, 4, 8. i 12. nedelji.
Rezultat
Bio-Oil je poboljšao izgled ožiljaka i u objektivnim i subjektivnim procenama. 65% ispitanika zabeležilo je poboljšanje izgleda nakon 4 nedelje.
Ispitivanje ožiljaka kod korisnika, 2002.
Ispitivanje ožiljaka kod korisnika, 2002.
Studijski centar
Ejton-Mun, Somerset, Ujedinjeno Kraljevstvo.
Cilj
Oceniti sposobnost ulja Bio-Oil da poboljša izgled ožiljaka, u ispitivanju kod 82 korisnika.
Uzorak
Ispitanici: 82 učesnika, uključujući odrasle i decu. Starost ožiljka: od novonastalih ožiljaka, do ožiljaka starih preko 10 godina. Tipovi ožiljaka: izdignuti, ravni i utisnuti ožiljci, u rasponu od manjih opekotina i ogrebotina do hirurških ožiljaka. Lokalizacije ožiljka: različite.
Metodologija
Proizvod je nanošen 3 puta dnevno tokom perioda od 4 nedelje. Učesnicima je naloženo da utrljavaju proizvod kružnim pokretima dok ne bude u potpunosti apsorbovan u kožu. Intervjui su obavljani u 0, 2. i 4. nedelji. Učesnici su ocenjivali primećeno poboljšanje na skali od 1-9 (pri čemu je 1 označavalo „bez poboljšanja“, a 9 „znatno poboljšanje“).
Rezultat
82% učesnika zabeležilo je poboljšanje izgleda ožiljaka nakon 4 nedelje.
Studija ožiljaka od akni, 2012.
Studija ožiljaka od akni, 2012.
Studijski centar
Klinika za dermatologiju, „Peking University First Hospital“, Peking, Kina.
Cilj
Eksplorativna studija za procenu efikasnosti ulja Bio-Oil u poboljšanju izgleda ožiljaka na licu nastalih od akni kod ispitanika kineske narodnosti.
Uzorak
Ispitanici: 44 ispitanika kineske narodnosti sa novonastalim ožiljcima od akni na licu (ožiljci starosti manje od godinu dana). Terapijska grupa tretirana uljem Bio-Oil obuhvatala je 32 ispitanika, a grupa bez tretmana 12 ispitanika. Starost učesnika: od 14 do 30 godina.
Metodologija
Randomizovana, kontrolisana studija, slepa za ocenjivača efikasnosti. Ispitanici su učestvovali u početnoj proceni na skriningu, nakon koje je sledio 1-nedeljni "period ispiranja" (eliminacije potencijalnog prisustva bilo kog proizvoda u koži). Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 10 nedelja. Nanošenje je obavljano pod nadzorom i u pravilnim intervalima. Procene su obavljane u 0, 4, 8. i 10. nedelji i obuhvatale su sledeće: Procenu Globalnog rezultata stvaranja ožiljaka (Global scarring score - GSS) koju obavlja istraživač, merenje boje/crvenila ožiljka od akni pomoću hromatometra, merenje nivoa sebuma pomoću sebometra, beleženje broja komedona i inflamatornih lezija koje je obavio dermatolog. Ispitanici su pored toga popunjavali upitnike za samostalnu procenu na svakoj poseti.
Rezultat
Bio-Oil je najbolje rezultate kliničkog ocenjivanja dobio za mogućnost da smanji eritem ili crvenilo makularnih (ravnih) ožiljaka od akni, pri čemu je cela površina kože postajala svetlija. Rezultati upitnika za samostalnu procenu pokazali su da je kod više od 84% ispitanika došlo do poboljšanja opšteg stanja ožiljaka od akni, a kod više od 90% poboljšanja u boji ožiljka. Rezultati prebrojavanja akni i merenja sebuma pokazali su da primena ulja Bio-Oil ne izaziva niti pogoršava akne niti pojačava lučenje sebuma.
Studija na strijama, 2010.
Studija na strijama, 2010.
Studijski centar
Institut za primenjena dermatološka istraživanja proDERM, Hamburg, Nemačka.
Cilj
Proceniti efikasnost ulja Bio-Oil u poboljšanju izgleda strija.
Uzorak
Ispitanici: 38 učesnika ženskog pola različitog porekla. Starost učesnika: od 18 do 65 godina. Uzroci strija: različiti (posledica trudnoće, povećanja težine ili naglog rasta u pubertetu). Mesta pojave strija: stomak, butine i kukovi.
Metodologija
Dvostruko slepa, randomizovana i placebo kontrolisana. Ispitanici su imali odgovarajuće strije ili strije dovoljnih dimenzija da je bilo moguće primenjivati sredstvo na polovini strije i vršiti poređenje na ispitaniku. Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 8 nedelja, pri čemu na ciljnom području nije obavljana dodatna masaža. Nanošenje je obavljano pod nadzorom i u pravilnim intervalima. Procene su obavljane u 0, 2, 4. i 8. nedelji. Procenjivani su različiti ožiljni parametri, kako je definisano na Skali za procenu ožiljka pacijenta i posmatrača (Patient and Observer Scar Assessment Scale (POSAS)).
Rezultat
Bio-Oil je efikasan za poboljšanje izgleda strija. Statistički značajan rezultat nakon samo 2 nedelje (15. dan) bio je prisutan kod 95% ispitanika. Nakon 8 nedelja (57. dan), 100% ispitanika pokazalo je poboljšanje, uz stepen poboljšanja više nego dvostruko veći u odnosu na period nakon dve nedelje tretmana. Stalno poboljšanje na skali POSAS tokom trajanja studije.
Studija na strijama, 2005.
Studija na strijama, 2005.
Studijski centar
Fotobiološka laboratorija Medicinskog univerziteta Južne Afrike.
Cilj
Proceniti efikasnost ulja Bio-Oil u poboljšanju izgleda strija.
Uzorak
Ispitanici: 20 ispitanika ženskog pola. Starost učesnika: od 18 do 55 godina. Mesta pojave strija: stomak.
Metodologija
Jednostruko slepa (sa procenjivačem), randomizovana i kontrolisana studija. Upareni dizajn studije omogućava poređenje na ispitaniku. Ispitanice su imale obostrane trbušne strije, što je omogućilo dizajn studije na jednoj polovini trbuha. Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 12 nedelja na ciljano područje. Nanošenje je obavljano pod nadzorom i u pravilnim intervalima. Procene su obavljane u 0, 4, 8. i 12. nedelji.
Rezultat
Bio-Oil je poboljšao izgled strija i u objektivnim i subjektivnim procenama. 50% ispitanika zabeležilo je poboljšanje izgleda nakon 8 nedelja.
Studija na neujednačenom tenu, 2011.
Studija na neujednačenom tenu, 2011.
Studijski centar
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Teksas, Sjedinjene Američke Države
Cilj
Proceniti efikasnost ulja Bio-Oil na poboljšanje izgleda neujednačenog tena i nejednake pigmentacije kada ga koriste žene sa blago do umereno fotooštećenom (zrelom) kožom na licu i vratu.
Uzorak
Ispitanici: 67 učesnika ženskog pola (različitog porekla) sa klinički dijagnostikovanim blagim do umerenim fotooštećenjem na licu i vratu. Terapijska grupa tretirana uljem Bio-Oil obuhvatala je 35 ispitanika, a grupa bez tretmana 32 ispitanika. Starost učesnika: od 30 do 70 godina.
Metodologija
Randomizovana, kontrolisana studija, slepa za ocenjivača efikasnosti. Ispitanici su učestvovali u početnoj proceni na skriningu, nakon koje je sledio 1-nedeljni "period ispiranja" (eliminacije potencijalnog prisustva bilo kog proizvoda u koži). Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 12 nedelja na lice i vrat. Nanošenje je obavljano pod nadzorom na osnovnoj poseti. Kliničke procene su obavljane u 0, 2, 4, 8. i 12. nedelji. Ispitanici su klinički gradirani zasebno za lice i vrat na neujednačen ten i nejednaku pigmentaciju.
Rezultat
Bio-Oil je efikasan za poboljšanje izgleda neujednačenog tena i nejednake pigmentacije kod fotooštećene (zrele) kože. Nakon 4 nedelje, za oba parametra na licu i vratu postignut je statistički značajan rezultat. Posle 12 nedelja, 86% ispitanika u grupi tretiranoj uljem Bio-Oil pokazala je statistički značajno poboljšanje neujednačenog tena na licu, 71% ispitanika nejednake pigmentacije na licu, 69% neujednačenog tena na vratu, te 60% nejednake pigmentacije na vratu.
Studija na neujednačenom tenu, 2005.
Studija na neujednačenom tenu, 2005.
Studijski centar
Fotobiološka laboratorija Medicinskog univerziteta Južne Afrike.
Cilj
Proceniti efikasnost ulja Bio-Oil na poboljšanje izgleda neujednačenog tena.
Uzorak
Ispitanici: 30 učesnika ženskog pola različitog porekla. Starost učesnika: od 18 do 55 godina. Tip pigmentacije: melazma na licu
Metodologija
Jednostruko slepa (sa procenjivačem), randomizovana i kontrolisana studija. Upareni dizajn studije omogućava poređenje na ispitaniku. Ispitanice su imale obostranu pigmentaciju, što je omogućilo dizajn studije na pola lica/vrata. Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 12 nedelja na ciljano područje. Nanošenje je obavljano pod nadzorom i u pravilnim intervalima. Procene su obavljane u 0, 4, 8. i 12. nedelji.
Rezultat
Bio-Oil je poboljšao izgled neujednačenog tena i kod svetlih i kod tamnih tipova kože. 93% ispitanika zabeležilo je poboljšanje izgleda nakon 6 nedelja. Klinički lekar je zabeležio podjednako poboljšanje i kod svetlih i kod tamnih tipova kože u periodu od 0. do 8. nedelje. Klinički lekar je zabeležio veće poboljšanje kod tamnih tipova kože u periodu od 8. do 12. nedelje.
Studija na koži koja stari, 2011.
Studija na koži koja stari, 2011.
Studijski centar
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Teksas, Sjedinjene Američke Države
Studija 1: lice i vrat
Cilj
Proceniti efikasnost ulja Bio-Oil kada ga koriste žene sa blago do umereno fotooštećenom (zrelom) kožom na licu i vratu.
Uzorak
Ispitanici: 67 učesnika ženskog pola (različitog porekla) sa klinički dijagnostikovanim blagim do umerenim fotooštećenjem na licu i vratu. Terapijska grupa tretirana uljem Bio-Oil obuhvatala je 35 ispitanika, a grupa bez tretmana 32 ispitanika. Starost učesnika: od 30 do 70 godina.
Metodologija
Randomizovana, kontrolisana studija, slepa za ocenjivača efikasnosti. Ispitanici su učestvovali u početnoj proceni na skriningu, nakon koje je sledio 1-nedeljni "period ispiranja" (eliminacije potencijalnog prisustva bilo kog proizvoda u koži). Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 12 nedelja na lice i vrat. Nanošenje je obavljano pod nadzorom na osnovnoj poseti. Kliničke procene su obavljane u 0, 2, 4, 8. i 12. nedelji. Ispitanici su klinički gradirani zasebno za lice i vrat za sledeće parametre efikasnosti: opšti izgled, sitne bore, grube bore, nejednaka pigmentacija, neujednačen ten, vizuelna hrapavost/glatkost, taktilna hrapavost/glatkost, zategnutost, te sjaj (nedostatak sjaja) kože.
Rezultat
Bio-Oil je efikasan za poboljšanje opšteg izgleda fotooštećene (zrele) kože na licu i vratu. Nakon 8 nedelja postignut je statistički značajan rezultat za sve klinički gradirane parametre efikasnosti. Posle 12 nedelja, 94% ispitanika u terapijskoj grupi tretiranoj uljem Bio-Oil pokazalo je statistički značajno poboljšanje opšteg izgleda na licu, a 80% ispitanika statistički značajno poboljšanje opšteg izgleda na vratu.
Studija 2: telo
Cilj
Proceniti efikasnost ulja Bio-Oil kada ga koriste žene sa blago do umereno fotooštećenom (zrelom) kožom na dekolteu, potkolenici i podlaktici.
Uzorak
Ispitanici: 67 učesnika ženskog pola (različitog porekla) sa klinički utvrđenim blagim do umerenim fotooštećenjem na licu i vratu. Terapijska grupa tretirana uljem Bio-Oil obuhvatala je 35 ispitanika, a grupa bez tretmana 32 ispitanika. Starost učesnika: od 30 do 70 godina.
Metodologija
Randomizovana, kontrolisana studija, slepa za ocenjivača efikasnosti. Ispitanici su učestvovali u početnoj proceni na skriningu, nakon koje je sledio 1-nedeljni "period ispiranja" (eliminacije potencijalnog prisustva bilo kog proizvoda u koži). Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 12 nedelja na dekolte, potkolenice i podlaktice. Nanošenje je obavljano pod nadzorom na osnovnoj poseti. Kliničke procene su obavljane u 0, 2, 4, 8. i 12. nedelji. Ispitanici su klinički gradirani zasebno za dekolte, potkolenice i podlaktice za sledeće parametre efikasnosti: opšti izgled, smežurana tekstura, suvoća/ljuspanje, vizuelna hrapavost/glatkost, te taktilna hrapavost/glatkost.
Rezultat
Bio-Oil je efikasan za poboljšanje opšteg izgleda fotooštećene (zrele) kože na telu. Nakon 4 nedelje postignut je statistički značajan rezultat za sve klinički gradirane parametre efikasnosti. Posle 12 nedelja, 89% ispitanika u grupi tretiranoj uljem Bio-Oil pokazalo je statistički značajno poboljšanje opšteg izgleda na dekolteu, potkolenicama i podlakticama.
Studija na dehidriranoj koži, 2011.
Studija na dehidriranoj koži, 2011.
Studijski centar
Fotobiološka laboratorija Medicinskog univerziteta Južne Afrike.
Studija 1
Cilj
Proceniti dejstvo jednokratne primene ulja Bio-Oil na poboljšanje barijerne funkcije i hidratacije rožastog sloja kože (stratum corneum (SC)).
Uzorak
Ispitanici: 40 učesnika ženskog pola različitog porekla. Mesto ispitivanja: ispitivani proizvodi nanošeni su na unutrašnju stranu podlaktice svih ispitanica.
Metodologija
Procena hidratacije kože korneometrom kao primarnim mernim sredstvom, procena barijerne funkcije vapometrom kao sekundarnim mernim sredstvom. Učesnice su prale podlaktice sapunom 2 sata pre nego što su vršena merenja. Načinjena su početna merenja instrumentima. Zatim su na različita mesta na unutrašnjoj strani podlaktice svih ispitanica nanošeni Bio-Oil i referentno ulje. Merenja su ponavljana neposredno nakon primene proizvoda, kao i 2 sata kasnije, pre i posle uklanjanja proizvoda. U svim mernim terminima merenja su vršena i na kontrolnom mestu (mestu gde nije vršen bilo kakav tretman).
Rezultat
Neposredno nakon primene, oba su ulja smanjila transepidermalni gubitak vode (TEWL) u poređenju sa kontrolom bez tretmana. Povećane vrednosti elektroprovodljivosti kože 2 sata pre uklanjanja ulja ukazivale su na povećanu hidriranost kože za oba ulja. Dva sata kasnije, nakon što su ulja uklonjena sa površine kože, ulje Bio-Oil pokazalo je dalji pad vrednosti TEWL-a u poređenju sa referentnim uljem, što je predstavljalo znak povećanog odavanja vlage i time povećane hidratacije kože.
Studija 2
Cilj
Proceniti efekte primene ulja Bio-Oil dva puta dnevno na hidrataciju i redukciju suvoće kože.
Uzorak
Ispitanici: 25 učesnica bele rase. Mesto ispitivanja: ispitivani proizvodi nanošeni su na spoljašnju stranu potkolenice svih ispitanica.
Metodologija
Za isušivanje kože tokom perioda od 7 dana korišćen je sapun. Bio-Oil i referentno ulje nanošeni su dva puta dnevno. Procene stanja kože obavljane su 1. i 3. dana. Vizuelne evaluacije obavljao je obučeni vizuelni evaluator pomoću lampe sa uvećanjem od 2x. U svim mernim terminima procene su vršene i na kontrolnom mestu (mestu gde nije vršen bilo kakav tretman).
Rezultat
I Bio-Oil i referentno ulje popravili su suvoću kože u poređenju sa kontrolom bez tretmana. Bio-Oil je bio statistički superioran 3. dana. Značajna poboljšanja izgleda mesta na koži tretiranih uljem Bio-Oil potvrdila su njegovu efektivnost u redukciji suvoće kože.
Test aknegenosti, 2006.
Test aknegenosti, 2006.
Studijski centar
Future Cosmetics, Pretorija, Južna Afrika.
Cilj
Ispitati da li postoji verovatnoća da Bio-Oil izazove akne i komedone (bubuljice).
Uzorak
Ispitanici: 21 učesnik, 17 žena i 4 muškarca različitog porekla, 50% sklono aknama.
Metodologija
Randomizovana i kontrolisana studija. Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 28 dana. Procenjivana su 3 područja: netretirano područje (negativna kontrola), područje na koje je nanošeno ulje Bio-Oil, i područje na koje je nanošen acetilisani lanolinski alkohol (pozitivna kontrola - proizvod sa poznatim aknegenim svojstvima). Ispitivani proizvodi su nanošeni na gornji deo leđa (skapularna regija - regija lopatice).
Rezultat
Utvrđeno je da Bio-Oil nema aknegena i komedogena svojstva. Područje na koje je nanošeno ulje Bio-Oil nije pokazalo značajnu razliku u odnosu na netretirano područje. Pozitivna kontrola izazvala je pojavu akni.
Ispitivanje osetljive kože, 2006.
Ispitivanje osetljive kože, 2006.
Studijski centar
Future Cosmetics, Pretorija, Južna Afrika.
Cilj
Ispitati da li Bio-Oil izaziva iritaciju kože kod ispitanika sa osetljivom kožom.
Uzorak
Ispitanici: 21 učesnik. Starost učesnika: od 18 do 65 godina. Kriterijumi odabira: Odabrani su ispitanici sa poznatom osetljivošću kože, a zatim izloženi pozitivnoj kontroli (mlečnoj kiselini) kako bi se potvrdio status osetljive kože.
Metodologija
Randomizovana i kontrolisana studija. Procenjivana su 3 područja: područje na koje je nanošena dejonizovana voda (negativna kontrola), područje na koje je nanošen Bio-Oil, kao i područje na koje je nanošen 1% rastvor natrijum-lauril-sulfata (pozitivna kontrola - poznati iritant kože). Ispitivani proizvodi nanošeni su putem flastera na unutrašnju stranu podlaktice i uklanjani nakon 24 časa. Vršena je procena stanja kože i reakcije su beležene 24, 48, 72 i 96 sati nakon primene. Tokom procena bio je prisutan dermatolog. Reakcije na koži ocenjivane su na skali od 0 - 4 (pri čemu 0 označava odsustvo reakcije, a 4 jako crvenilo).
Rezultat
Utvrđeno je da Bio-Oil nije iritant kod ispitanika sa osetljivom kožom. Nijedan ispitanik nije doživeo neželjene reakcije na Bio-Oil. Bio-Oil je imao prosečnu vrednost reakcije od 0,03 tokom perioda od 96 sati. Bio-Oil je imao bolji učinak od dejonizovane vode (negativna kontrola).
Studija apsorpcije, 2011.
Studija apsorpcije, 2011.
Studijski centar
Institut za primenjena dermatološka istraživanja proDERM, Hamburg, Nemačka.
Studija 1
Cilj
Proceniti brzinu apsorpcije ulja Bio-Oil nakon standardizovanog nanošenja i utrljavanja.
Uzorak
Ispitanici: 22 obučena ocenjivača (21 ženskog i 1 muškog pola). Mesto ispitivanja: ispitivani proizvodi nanošeni su na unutrašnju stranu podlaktice svih ocenjivača.
Metodologija
Dvostruko slepa, randomizovana i kontrolisana studija. Bio-Oil i referentno ulje nanošeni su na različita mesta na unutrašnjoj strani podlaktice svih ocenjivača. Ocenjivači su izveli 100 kružnih pokreta definisanom brzinom. Ocenjivači su zatim ocenjivali apsorpciju proizvoda na skali od 5 poena, čije su se stavke kretale od „vrlo spora apsorpcija“ do „vrlo brza apsorpcija“. Merenja sebometrom, kojima se procenjuje količina ulja na koži, obavljana su u dve vremenske tačke - pre nanošenja, a zatim dva minuta nakon nanošenja proizvoda.
Rezultat
Većina (77,3%) obučenih ocenjivača procenila je mogućnost upijanja ulja Bio-Oil u kožu kao „vrlo brzu“ ili „brzu“. Ova ocena je potvrđena merenjem instrumentima, pri čemu su rezultati sa sebometra u drugoj vremenskoj tački pokazala da je, u poređenju sa referentnim uljem, količina ulja Bio-Oil zaostala na koži znatno manja.
Studija 2
Cilj
Proceniti brzinu apsorpcije ulja Bio-Oil nakon standardizovanog nanošenja i utrljavanja.
Uzorak
Ispitanici: 100 učesnika (97 žena i 3 muškarca). Mesto ispitivanja: ispitivani proizvodi nanošeni su na unutrašnju stranu podlaktice svih učesnika.
Metodologija
Dvostruko slepa, randomizovana i kontrolisana studija. Bio-Oil i referentno ulje nanošeni su na različita mesta na unutrašnjoj strani podlaktice svih učesnika. Svaki od učesnika je utrljavao ispitivani proizvod po 1 minut. Učesnici su zatim ocenjivali apsorpciju proizvoda na skali od 5 poena, čije su se stavke kretale od „vrlo spora apsorpcija“ do „vrlo brza apsorpcija“.
Rezultat
Većina (72%) učesnika procenila je mogućnost upijanja ulja Bio-Oil u kožu kao „vrlo brzu“ ili „brzu“.
Studija okluzivnosti, 2008.
Studija okluzivnosti, 2008.
Studijski centar
Ispitivanje sproveo Prof. dr J. Vihers (J Wiechers) u ustanovi Rigano Laboratories, Milano, Italija.
Cilj
Proceniti da li Bio-Oil pokazuje sličan nivo okluzivnosti kao sirasti maz. (Sirasti maz, žućkasto-masni premaz koji prekriva bebu dok je u materici, naučnici u oblasti kozmetike prihvataju kao „zlatni standard“ hidratacije kože zbog idealnog nivoa okluzivnosti koji pruža).
Metodologija
Poznate količine vode stavljene su u laboratorijske čaše prekrivene polupropusnom membranom pod nazivom Vitro-Skin™, koja oponaša svojstva površine ljudske kože. Sirasti maz i Bio-Oil naneti su na membranu, a zatim je merena brzina gubitka vode iz laboratorijske čaše tokom vremena. Rezultat je upoređivan sa brzinom gubitka vode kada na membranu nije bio nanet nijedan proizvod. Izračunata je brzina prenosa vodene pare za svaki proizvod, a zatim izražena u g/m2/h.
Rezultat
Bio-Oil je pokazao vrlo sličan nivo okluzivnosti kao sirasti maz, gde je Bio-Oil imao rezultat od 23,5 a sirasti maz 27,2.

Pohvale
Nagrade Najviše preporučivan
Proizvod sa najviše preporuka lekara/farmaceuta/babica za ožiljke i strije
Australia, Anketa sa lekarima (ACA Research HCP Study Jan 2019, 2019)
Australia, Anketa sa farmaceutima (ACA Research HCP Study Jan 2019, 2019)
Canada, Anketa sa lekarima (EnsembleIQ Healthcare Group and RK Insights, 2019)
Canada, Anketa sa farmaceutima (EnsembleIQ Healthcare Group and RK Insights, 2019)
Germany, Anketa sa farmaceutima (BVDA / German Pharmacist Association, 2015)
Ireland, Anketa sa farmaceutima (3 Gem, 2015)
Italy, Anketa sa babicama (Millward Brown, 2014)
Kenya, Anketa sa farmaceutima (Consumer Insight, 2015)
New Zealand, Anketa sa lekarima (Colmar Brunton, 2018)
South Africa, Anketa sa lekarima (IPSOS, 2018)
South Africa, Anketa sa ginekolozima (IPSOS, 2018)
South Africa, Anketa sa babicama (IPSOS, 2018)
South Africa, Anketa sa farmaceutima (IPSOS, 2018)
United Kingdom, Anketa sa farmaceutima (3 Gem, 2018)
Zimbabwe, Anketa sa lekarima (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Zimbabwe, Anketa sa babicama (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Zimbabwe, Anketa sa farmaceutima (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Najprodavaniji
Najprodavaniji proizvod za ožiljke i strije
Australia (Aztec Segment and item list as defined by Aspen Pharmacare, based on AU Grocery & Pharmacy Scan combined data within Hand & Body Skin Care Database. September, 2017)
Belgium (IMS data Q2 2019 (value))
Botswana (Medswana (Pty) Ltd, 2016)
Canada (Nielsen MarketTrack. Specialty Creams, Lotions and Scar Treatments. National Grocery, Drug + Mass, 52 weeks ending Feb 3, 2018)
Finland (Pharmacy data and GFT retail data, value sales, 2016)
Germany (Nielsen IMS Health)
Hungary (IMS Health Pharmacy Survey Q1, 2016)
Ireland (IMS Firming & Anti-Stretch Mark Total value 52 week period July 18)
Italy (IMS Dataview Multichannel, Pharmacy + Parapharmacy + Corner Gdo, Reconstructed Class Anti-stretch marks (82F2A) + Scars (46A3), sell-out volume, rolling year ending in September 2018. )
Kenya (Consumer Insight, 2015)
Liechtenstein (IMS Health GmbH - Pharma Trend, Units & Sales Value, Sept 2017)
Malaysia (Nielsen, Scar & Stretch Mark, PM Drugstore/Pharmacy, January - June 2017)
Namibia (Geka Pharma (Pty) Ltd 2016 and Nampharm 2016)
Netherlands (IRI, YTD 52 2016)
New Zealand (IRI, National Combined MAT, October 2015)
Poland (IQVIA Poland Pharmascope 04/2019, 82F2 FIRMING&A-STRETCH PRODS, Value(PLN), MAT 04/2019 © 2019 IQVIA and its affiliates. All rights reserved.)
Portugal (39,4% Nº1 in Strech Market - Pharmacy only IQVIA Portugal July 2019)
Singapore (Nielsen, Scar & Stretch Mark, PM Drugstore/Pharmacy, 2016)
South Africa (Nielsen, Total Value ranking 52 week period ending 31 Jan 2018)
Swaziland (Swazi Pharm Wholesalers (Pty) Ltd, 2016)
Sweden (Nielsen Scanningdata, HPC, Other Skincare, Scars/Stretchmarks, MAT W52, 2018)
Switzerland (IMS Health GmbH - Pharma Trend, Units & Sales Value, Sept 2017)
Ukraine (PharmStandard)
United Kingdom (IRI Value Sales, Skincare Treatments category, Total UK, 52 weeks ending 1 Dec 2018)
Zimbabwe (Marketers Association of Zimbabwe, May 2016)

Dostupnost
Montenegro
Proizvod dostupan u