Bio-Oil home Bio-Oil home


Користи
Ожиљци
Ожиљци
Ожиљци представљају саставни део процеса зарастања и последица су прекомерне производње колагена на месту ране. Како време пролази, ожиљци пролазе кроз бројне промене, али су трајне природе. Формулација уља Био-Оил побољшава изглед ожиљака, али их не може уклонити.
Био-Оил треба кружним покретима утрљати на ожиљак, два пута дневно, током периода од најмање три месеца. На новим ожиљцима, Био-Оил се може примењивати тек када ожиљак зарасте, при чему се не сме користити на оштећеној кожи. Резултати ће се разликовати од особе до особе.
Стрије
Стрије
Када се тело шири брже од коже која га прекрива, кожа пуца и долази до појаве ожиљака током њеног зарастања. Ови се ожиљци на површини коже јављају као стрије.
Вероватноћа да ће се стрије појавити зависи од типа коже, расе, година старости, исхране и хидратације коже. У особе најподложније појави стрија спадају труднице, боди-билдери, адолесценти у периоду наглог раста и развоја као и особе које нагло добију на тежини.
Стрије су трајна појава, па иако формулација уља Био-Оил побољшава њихов изглед, не може их уклонити.
Био-Оил треба кружним покретима утрљати на стрије, два пута дневно, током периода од најмање три месеца. Током трудноће, примењује се од почетка другог триместра на подручја склона појави стрија, као што су стомак, груди, доњи део леђа, кукови, задњица и бутине. Резултати ће се разликовати од особе до особе.
Неуједначен тен
Неуједначен тен
Неуједначен тен јавља се када тело не производи адекватну количину меланина. Разлог томе могу бити спољашњи фактори, као што је прекомерно излагање сунцу или примена производа за избељивање коже лошег квалитета; или унутрашњи фактори, попут осцилација нивоа хормона током трудноће, менопаузе или примене оралних контрацептивних средстава. Био-Оил побољшава изглед неуједначеног тена.
Био-Оил треба нанети на захваћена подручја два пута дневно, током периода од најмање три месеца. Био-Оил не садржи фактор заштите од сунца. Ако користите крему за сунчање, нанесите је тек када кожа у потпуности упије Био-Оил. Резултати ће се разликовати од особе до особе.
Кожа која стари
Кожа која стари
Изборана кожа, која се обично повезује са старењем, пре свега је последица слабљења система подршке колагена и еластина у кожи. Био-Оил садржи бројне састојке који враћају пластичност кожи, чинећи је мекшом, глаткијом и гипкијом, чиме се умањује изглед изборане коже. Био-Оил има и улогу хидратантног средства, чиме се побољшавају текстура, боја и изглед ситних линија и бора.
Био-Оил треба нанети на захваћена подручја два пута дневно. Резултати ће се разликовати од особе до особе.
Дехидрирана кожа
Дехидрирана кожа
На површини коже налази се невидљив слој масноће који делује као баријера која спречава губитак влаге. У веома сувим поднебљима, овај слој масноће не може да у потпуности врши своју функцију и кожа губи превише влаге. Свакодневно купање или туширање могу погоршати ово стање тако што уклањају слој масноће агресивним деловањем сапуна и воде. Био-Оил надомешта природни слој масноће на кожи, чиме учествује у процесу враћања функције баријере за задржавање влаге.
Био-Оил треба нанети два пута дневно. Резултати ће се разликовати од особе до особе.

Формулација
Формулација
Формулација
Формулација Био-Оил-а је комбинација екстраката биљака и витамина суспендованих у уљаној бази (подлози). Садржи револуционарни састојак PurCellin Oil™, који мења уљану конзистенцију, чинећи га лаганим за наношење и немасним. Ово осигурава да ће сва добра својства биљних екстраката и витамина бити апсорбована у кожу.
Био-Оил је прошао безбедносне процене у складу са регулативом Eвропског Парламента и Савета за козметичке производе. Токсиколошки профил, хемијска структура и укупан степен изложености (на дневном нивоу) сваке од његових компонената је оцењен и сматра се безбедним за употребу (укључујући и употребу код трудница).
Састојци
Састојци
Супстанце биљног порекла
Eкстракт цвета биљке Calendula Officinalis (уље невена)
Уље биљке Lavandula Аngustifolia (уље лаванде)
Уље листа биљке Rosmarinus Officinalis (уље рузмарина)
Уље цвета биљке Аnthemis Nobilis (уље камилице)
Витамини
Ретинил-палмитат (Витамин А)
Токоферил-ацетат (Витамин E)
Уљна база
Течни парафин
Триизононаноин
Цетеарил-етилхексаноат
Изопропилмиристат
Уље дивље соје
Уље сунцокретовог семена
Токоферол
Бисаболол
Арома (ружа)
Парфем
Алфа-изометил јонон
Амил-цинамал
Бензил-салицилат
Цитронелол
Кумарин
Еугенол
Фарнезол
Гераниол
Хидроксицитронелал
Лимонен
Линалол
Боја
CI 26100
Производња
Производња
Био-Оил се производи у складу са цГМП-ом (тренутна Добра произвођачка пракса) како то предвиђа Светска Здравствена Организација. Сви састојци се испитују на присуство страних материјала и микробиолошку неисправност пре производње и узорак из сваке серије производа се лабораторијски испитује, а затим чува и прати током периода од пет година.
Сва паковања уља Био-Оил могу се рециклирати, а сви папирни материјали имају потврду усклађености са стандардима одрживог управљања шумским ресурсима.
Током производње уља Био-Оил не настају штетне емисије, опасан отпад и отпадне воде.

Клиничке студије
Студија на ожиљцима, 2010.
Студија на ожиљцима, 2010.
Студијски центар
Институт за примењена дерматолошка истраживања проДEРМ, Хамбург, Немачка.
Циљ
Проценити ефикасност уља Био-Оил за побољшање изгледа ожиљака.
Узорак
Испитаници: 36 учесника женског пола различитог порекла. Старост учесника: од 18 до 65 година. Старост ожиљка: новонастали ожиљци, до највише 3 године старости. Локализације ожиљка: стомак, нога, рука, врат, колено, труп, горњи део тела.
Методологија
Двоструко слепа, рандомизована и плацебо контролисана. Испитаници су имали одговарајуће ожиљке или ожиљке довољних димензија да је било могуће примењивати средство на половини ожиљка и вршити поређење на испитанику. Производ је наношен два пута дневно током 8 недеља, при чему на циљном подручју није обављана додатна масажа. Наношење је обављано под надзором и у правилним интервалима. Процене су обављане у 0, 2, 4. и 8. недељи. Процењивани су различити параметри, како је дефинисано на скали за процену ожиљка пацијента и посматрача (Patient and Observer Scar Assessment Scale (POSAS)).
Резултат
Био-Оил је ефикасан за побољшање изгледа ожиљака. Статистички значајан резултат након само 2 недеље (15. дан) био је присутан код 66% испитаника. Након 8 недеља (57. дан), 92% испитаника показало је побољшање, уз степен побољшања готово троструко већи у односу на период након две недеље. Стално побољшање на скали ПОСАС током трајања студије.
Студија на ожиљцима, 2005.
Студија на ожиљцима, 2005.
Студијски центар
Фотобиолошка лабораторија Медицинског Универзитета Јужне Африке.
Циљ
Проценити ефикасност уља Био-Оил за побољшање изгледа ожиљака.
Узорак
Испитаници: 24 учесника, 22 жене и 2 мушкарца. Старост учесника: од 18 до 60 година. Старост ожиљка: новонастали ожиљци, до највише 3 године старости. Типови ожиљака: у распону од мањих опекотина до хируршких ожиљака (12 великих ожиљака, 14 малих ожиљака - 1 учесник је имао три ожиљна места).
Методологија
Једноструко слепа (са процењивачем), рандомизована и контролисана студија. Упарени дизајн студије омогућава поређење на испитанику. Испитаници су имали одговарајуће ожиљке или ожиљке довољних димензија да је било могуће примењивати средство на половини ожиљка. Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на циљано подручје. Наношење је обављано под надзором и у правилним интервалима. Процене су обављане у 0, 4, 8. и 12. недељи.
Резултат
Био-Оил је побољшао изглед ожиљака и у објективним и субјективним проценама. 65% испитаника забележило је побољшање изгледа након 4 недеље.
Испитивање ожиљака код корисника, 2002.
Испитивање ожиљака код корисника, 2002.
Студијски центар
Eјтон-Мун, Сомерсет, Уједињено Краљевство.
Циљ
Оценити способност уља Био-Оил да побољша изглед ожиљака, у испитивању код 82 корисника.
Узорак
Испитаници: 82 учесника, укључујући одрасле и децу. Старост ожиљка: од новонасталих ожиљака, до ожиљака старих преко 10 година. Типови ожиљака: издигнути, равни и утиснути ожиљци, у распону од мањих опекотина и огреботина до хируршких ожиљака. Локализације ожиљка: различите.
Методологија
Производ је наношен 3 пута дневно током периода од 4 недеље. Учесницима је наложено да утрљавају производ кружним покретима док не буде у потпуности апсорбован у кожу. Интервјуи су обављани у 0, 2. и 4. недељи. Учесници су оцењивали примећено побољшање на скали од 1-9 (при чему је 1 означавало „без побољшања“, а 9 „знатно побољшање“).
Резултат
82% учесника забележило је побољшање изгледа ожиљака након 4 недеље.
Студија ожиљака од акни, 2012.
Студија ожиљака од акни, 2012.
Студијски центар
Клиника за дерматологију, „Peking University First Hospital“, Пекинг, Кина.
Циљ
Eксплоративна студија за процену ефикасности уља Био-Оил у побољшању изгледа ожиљака на лицу насталих од акни код испитаника кинеске народности.
Узорак
Испитаници: 44 испитаника кинеске народности са новонасталим ожиљцима од акни на лицу (ожиљци старости мање од годину дана). Терапијска група третирана уљем Био-Оил обухватала је 32 испитаника, а група без третмана 12 испитаника. Старост учесника: од 14 до 30 година.
Методологија
Рандомизована, контролисана студија, слепа за оцењивача ефикасности. Испитаници су учествовали у почетној процени на скринингу, након које је следио 1-недељни "период испирања" (елиминације потенцијалног присуства било ког производа у кожи). Производ је наношен два пута дневно током 10 недеља. Наношење је обављано под надзором и у правилним интервалима. Процене су обављане у 0, 4, 8. и 10. недељи и обухватале су следеће: процену Глобалног резултата стварања ожиљака (Global scarring score - GSS) коју обавља истраживач, мерење боје/црвенила ожиљка од акни помоћу хроматометра, мерење нивоа себума помоћу себометра, бележење броја комедона и инфламаторних лезија које је обавио дерматолог. Испитаници су поред тога попуњавали упитнике за самосталну процену на свакој посети.
Резултат
Био-Оил је најбоље резултате клиничког оцењивања добио за могућност да смањи еритем или црвенило макуларних (равних) ожиљака од акни, при чему је цела површина коже постајала светлија. Резултати упитника за самосталну процену показали су да је код више од 84% испитаника дошло до побољшања општег стања ожиљака од акни, а код више од 90% побољшања у боји ожиљка. Резултати пребројавања акни и мерења себума показали су да примена уља Био-Оил не изазива нити погоршава акне нити појачава лучење себума.
Студија на стријама, 2010.
Студија на стријама, 2010.
Студијски центар
Институт за примењена дерматолошка истраживања проДEРМ, Хамбург, Немачка.
Циљ
Проценити ефикасност уља Био-Оил у побољшању изгледа стрија.
Узорак
Испитаници: 38 учесника женског пола различитог порекла. Старост учесника: од 18 до 65 година. Узроци стрија: различити (последица трудноће, повећања тежине или наглог раста у пубертету). Места појаве стрија: стомак, бутине и кукови.
Методологија
Двоструко слепа, рандомизована и плацебо контролисана. Испитаници су имали одговарајуће стрије или стрије довољних димензија да је било могуће примењивати средство на половини стрије и вршити поређење на испитанику. Производ је наношен два пута дневно током 8 недеља, при чему на циљном подручју није обављана додатна масажа. Наношење је обављано под надзором и у правилним интервалима. Процене су обављане у 0, 2, 4. и 8. недељи. Процењивани су различити ожиљни параметри, како је дефинисано на скали за процену ожиљка пацијента и посматрача (Patient and Observer Scar Assessment Scale (POSAS)).
Резултат
Био-Оил је ефикасан за побољшање изгледа стрија. Статистички значајан резултат након само 2 недеље (15. дан) био је присутан код 95% испитаника. Након 8 недеља (57. дан), 100% испитаника показало је побољшање, уз степен побољшања више него двоструко већи у односу на период након две недеље третмана. Стално побољшање на скали ПОСАС током трајања студије.
Студија на стријама, 2005.
Студија на стријама, 2005.
Студијски центар
Фотобиолошка лабораторија Медицинског Универзитета Јужне Африке.
Циљ
Проценити ефикасност уља Био-Оил у побољшању изгледа стрија.
Узорак
Испитаници: 20 испитаника женског пола. Старост учесника: од 18 до 55 година. Места појаве стрија: стомак.
Методологија
Једноструко слепа (са процењивачем), рандомизована и контролисана студија. Упарени дизајн студије омогућава поређење на испитанику. Испитанице су имале обостране трбушне стрије, што је омогућило дизајн студије на једној половини трбуха. Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на циљано подручје. Наношење је обављано под надзором и у правилним интервалима. Процене су обављане у 0, 4, 8. и 12. недељи.
Резултат
Био-Оил је побољшао изглед стрија и у објективним и субјективним проценама. 50% испитаника забележило је побољшање изгледа након 8 недеља.
Студија на неуједначеном тену, 2011.
Студија на неуједначеном тену, 2011.
Студијски центар
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Тексас, Сједињене Америчке Државе
Циљ
Проценити ефикасност уља Био-Оил на побољшање изгледа неуједначеног тена и неједнаке пигментације када га користе жене са благо до умерено фотооштећеном (зрелом) кожом на лицу и врату.
Узорак
Испитаници: 67 учесника женског пола (различитог порекла) са клинички дијагностикованим благим до умереним фотооштећењем на лицу и врату. Терапијска група третирана уљем Био-Оил обухватала је 35 испитаника, а група без третмана 32 испитаника. Старост учесника: од 30 до 70 година.
Методологија
Рандомизована, контролисана студија, слепа за оцењивача ефикасности. Испитаници су учествовали у почетној процени на скринингу, након које је следио 1-недељни "период испирања" (елиминације потенцијалног присуства било ког производа у кожи). Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на лице и врат. Наношење је обављано под надзором на основној посети. Клиничке процене су обављане у 0, 2, 4, 8. и 12. недељи. Испитаници су клинички градирани засебно за лице и врат на неуједначен тен и неједнаку пигментацију.
Резултат
Био-Оил је ефикасан за побољшање изгледа неуједначеног тена и неједнаке пигментације код фотооштећене (зреле) коже. Након 4 недеље, за оба параметра на лицу и врату постигнут је статистички значајан резултат. После 12 недеља, 86% испитаника у групи третираној уљем Био-Оил показала је статистички значајно побољшање неуједначеног тена на лицу, 71% испитаника неједнаке пигментације на лицу, 69% неуједначеног тена на врату, те 60% неједнаке пигментације на врату.
Студија на неуједначеном тену, 2005.
Студија на неуједначеном тену, 2005.
Студијски центар
Фотобиолошка лабораторија Медицинског Универзитета Јужне Африке.
Циљ
Проценити ефикасност уља Био-Оил на побољшање изгледа неуједначеног тена.
Узорак
Испитаници: 30 учесника женског пола различитог порекла. Старост учесника: од 18 до 55 година. Тип пигментације: мелазма на лицу
Методологија
Једноструко слепа (са процењивачем), рандомизована и контролисана студија. Упарени дизајн студије омогућава поређење на испитанику. Испитанице су имале обострану пигментацију, што је омогућило дизајн студије на пола лица/врата. Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на циљано подручје. Наношење је обављано под надзором и у правилним интервалима. Процене су обављане у 0, 4, 8. и 12. недељи.
Резултат
Био-Оил је побољшао изглед неуједначеног тена и код светлих и код тамних типова коже. 93% испитаника забележило је побољшање изгледа након 6 недеља. Клинички лекар је забележио подједнако побољшање и код светлих и код тамних типова коже у периоду од 0. до 8. недеље. Клинички лекар је забележио веће побољшање код тамних типова коже у периоду од 8. до 12. недеље.
Студија на кожи која стари, 2011.
Студија на кожи која стари, 2011.
Студијски центар
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Тексас, Сједињене Америчке Државе
Студија 1: лице и врат
Циљ
Проценити ефикасност уља Био-Оил када га користе жене са благо до умерено фотооштећеном (зрелом) кожом на лицу и врату.
Узорак
Испитаници: 67 учесника женског пола (различитог порекла) са клинички дијагностикованим благим до умереним фотооштећењем на лицу и врату. Терапијска група третирана уљем Био-Оил обухватала је 35 испитаника, а група без третмана 32 испитаника. Старост учесника: од 30 до 70 година.
Методологија
Рандомизована, контролисана студија, слепа за оцењивача ефикасности. Испитаници су учествовали у почетној процени на скринингу, након које је следио 1-недељни "период испирања" (елиминације потенцијалног присуства било ког производа у кожи). Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на лице и врат. Наношење је обављано под надзором на основној посети. Клиничке процене су обављане у 0, 2, 4, 8. и 12. недељи. Испитаници су клинички градирани засебно за лице и врат за следеће параметре ефикасности: општи изглед, ситне боре, грубе боре, неједнака пигментација, неуједначен тен, визуелна храпавост/глаткост, тактилна храпавост/глаткост, затегнутост, те сјај (недостатак сјаја) коже.
Резултат
Био-Оил је ефикасан за побољшање општег изгледа фотооштећене (зреле) коже на лицу и врату. Након 8 недеља постигнут је статистички значајан резултат за све клинички градиране параметре ефикасности. После 12 недеља, 94% испитаника у терапијској групи третираној уљем Био-Оил показало је статистички значајно побољшање општег изгледа на лицу, а 80% испитаника статистички значајно побољшање општег изгледа на врату.
Студија 2: тело
Циљ
Проценити ефикасност уља Био-Оил када га користе жене са благо до умерено фотооштећеном (зрелом) кожом на деколтеу, потколеници и подлактици.
Узорак
Испитаници: 67 учесника женског пола (различитог порекла) са клинички утврђеним благим до умереним фотооштећењем на лицу и врату. Терапијска група третирана уљем Био-Оил обухватала је 35 испитаника, а група без третмана 32 испитаника. Старост учесника: од 30 до 70 година.
Методологија
Рандомизована, контролисана студија, слепа за оцењивача ефикасности. Испитаници су учествовали у почетној процени на скринингу, након које је следио 1-недељни "период испирања" (елиминације потенцијалног присуства било ког производа у кожи). Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на деколте, потколенице и подлактице. Наношење је обављано под надзором на основној посети. Клиничке процене су обављане у 0, 2, 4, 8. и 12. недељи. Испитаници су клинички градирани засебно за деколте, потколенице и подлактице за следеће параметре ефикасности: општи изглед, смежурана текстура, сувоћа/љуспање, визуелна храпавост/глаткост, те тактилна храпавост/глаткост.
Резултат
Био-Оил је ефикасан за побољшање општег изгледа фотооштећене (зреле) коже на телу. Након 4 недеље постигнут је статистички значајан резултат за све клинички градиране параметре ефикасности. После 12 недеља, 89% испитаника у групи третираној уљем Био-Оил показало је статистички значајно побољшање општег изгледа на деколтеу, потколеницама и подлактицама.
Студија на дехидрираној кожи, 2011.
Студија на дехидрираној кожи, 2011.
Студијски центар
Фотобиолошка лабораторија Медицинског Универзитета Јужне Африке.
Студија 1
Циљ
Проценити дејство једнократне примене уља Био-Оил на побољшање баријерне функције и хидратације рожастог слоја коже (стратум корнеум (СЦ)).
Узорак
Испитаници: 40 учесника женског пола различитог порекла. Место испитивања: испитивани производи наношени су на унутрашњу страну подлактице свих испитаница.
Методологија
Процена хидратације коже корнеометром као примарним мерним средством, процена баријерне функције вапометром као секундарним мерним средством. Учеснице су прале подлактице сапуном 2 сата пре него што су вршена мерења. Начињена су почетна мерења инструментима. Затим су на различита места на унутрашњој страни подлактице свих испитаница наношени Био-Оил и референтно уље. Мерења су понављана непосредно након примене производа, као и 2 сата касније, пре и после уклањања производа. У свим мерним терминима мерења су вршена и на контролном месту (месту где није вршен било какав третман).
Резултат
Непосредно након примене, оба су уља смањила трансепидермални губитак воде (TEWL) у поређењу са контролом без третмана. Повећане вредности електропроводљивости коже 2 сата пре уклањања уља указивале су на повећану хидрираност коже за оба уља. Два сата касније, након што су уља уклоњена са површине коже, уље Био-Оил показало је даљи пад вредности TEWL-а у поређењу са референтним уљем, што је представљало знак повећаног одавања влаге и тиме повећане хидратације коже.
Студија 2
Циљ
Проценити ефекте примене уља Био-Оил два пута дневно на хидратацију и редукцију сувоће коже.
Узорак
Испитаници: 25 учесница беле расе. Место испитивања: испитивани производи наношени су на спољашњу страну потколенице свих испитаница.
Методологија
За исушивање коже током периода од 7 дана коришћен је сапун. Био-Оил и референтно уље наношени су два пута дневно. Процене стања коже обављане су 1. и 3. дана. Визуелне евалуације обављао је обучени визуелни евалуатор помоћу лампе са увећањем од 2x. У свим мерним терминима процене су вршене и на контролном месту (месту где није вршен било какав третман).
Резултат
И Био-Оил и референтно уље поправили су сувоћу коже у поређењу са контролом без третмана. Био-Оил је био статистички супериоран 3. дана. Значајна побољшања изгледа места на кожи третираних уљем Био-Оил потврдила су његову ефективност у редукцији сувоће коже.
Тест акнегености, 2006.
Тест акнегености, 2006.
Студијски центар
Future Cosmetics, Преторија, Јужна Африка.
Циљ
Испитати да ли постоји вероватноћа да Био-Оил изазове акне и комедоне (бубуљице).
Узорак
Испитаници: 21 учесник, 17 жена и 4 мушкарца различитог порекла, 50% склоно акнама.
Методологија
Рандомизована и контролисана студија. Производ је наношен два пута дневно током 28 дана. Процењивана су 3 подручја: нетретирано подручје (негативна контрола), подручје на које је наношено уље Био-Оил, и подручје на које је наношен ацетилисани ланолински алкохол (позитивна контрола - производ са познатим акнегеним својствима). Испитивани производи су наношени на горњи део леђа (скапуларна регија - регија лопатице).
Резултат
Утврђено је да Био-Оил нема акнегена и комедогена својства. Подручје на које је наношено уље Био-Оил није показало значајну разлику у односу на нетретирано подручје. Позитивна контрола изазвала је појаву акни.
Испитивање осетљиве коже, 2006.
Испитивање осетљиве коже, 2006.
Студијски центар
Future Cosmetics, Преторија, Јужна Африка.
Циљ
Испитати да ли Био-Оил изазива иритацију коже код испитаника са осетљивом кожом.
Узорак
Испитаници: 21 учесник. Старост учесника: од 18 до 65 година. Критеријуми одабира: одабрани су испитаници са познатом осетљивошћу коже, а затим изложени позитивној контроли (млечној киселини) како би се потврдио статус осетљиве коже.
Методологија
Рандомизована и контролисана студија. Процењивана су 3 подручја: подручје на које је наношена дејонизована вода (негативна контрола), подручје на које је наношен Био-Оил, као и подручје на које је наношен 1% раствор натријум-лаурил-сулфата (позитивна контрола - познати иритант коже). Испитивани производи наношени су путем фластера на унутрашњу страну подлактице и уклањани након 24 часа. Вршена је процена стања коже и реакције су бележене 24, 48, 72 и 96 сати након примене. Током процена био је присутан дерматолог. Реакције на кожи оцењиване су на скали од 0 - 4 (при чему 0 означава одсуство реакције, а 4 јако црвенило).
Резултат
Утврђено је да Био-Оил није иритант код испитаника са осетљивом кожом. Ниједан испитаник није доживео нежељене реакције на Био-Оил. Био-Оил је имао просечну вредност реакције од 0,03 током периода од 96 сати. Био-Оил је имао бољи учинак од дејонизоване воде (негативна контрола).
Студија апсорпције, 2011.
Студија апсорпције, 2011.
Студијски центар
Институт за примењена дерматолошка истраживања проДEРМ, Хамбург, Немачка.
Студија 1
Циљ
Проценити брзину апсорпције уља Био-Оил након стандардизованог наношења и утрљавања.
Узорак
Испитаници: 22 обучена оцењивача (21 женског и 1 мушког пола). Место испитивања: испитивани производи наношени су на унутрашњу страну подлактице свих оцењивача.
Методологија
Двоструко слепа, рандомизована и контролисана студија. Био-Оил и референтно уље наношени су на различита места на унутрашњој страни подлактице свих оцењивача. Оцењивачи су извели 100 кружних покрета дефинисаном брзином. Оцењивачи су затим оцењивали апсорпцију производа на скали од 5 поена, чије су се ставке кретале од „врло спора апсорпција“ до „врло брза апсорпција“. Мерења себометром, којима се процењује количина уља на кожи, обављана су у две временске тачке - пре наношења, а затим два минута након наношења производа.
Резултат
Већина (77,3%) обучених оцењивача проценила је могућност упијања уља Био-Оил у кожу као „врло брзу“ или „брзу“. Ова оцена је потврђена мерењем инструментима, при чему су резултати са себометра у другој временској тачки показала да је, у поређењу са референтним уљем, количина уља Био-Оил заостала на кожи знатно мања.
Студија 2
Циљ
Проценити брзину апсорпције уља Био-Оил након стандардизованог наношења и утрљавања.
Узорак
Испитаници: 100 учесника (97 жена и 3 мушкарца). Место испитивања: испитивани производи наношени су на унутрашњу страну подлактице свих учесника.
Методологија
Двоструко слепа, рандомизована и контролисана студија. Био-Оил и референтно уље наношени су на различита места на унутрашњој страни подлактице свих учесника. Сваки од учесника је утрљавао испитивани производ по 1 минут. Учесници су затим оцењивали апсорпцију производа на скали од 5 поена, чије су се ставке кретале од „врло спора апсорпција“ до „врло брза апсорпција“.
Резултат
Већина (72%) учесника проценила је могућност упијања уља Био-Оил у кожу као „врло брзу“ или „брзу“.
Студија оклузивности, 2008.
Студија оклузивности, 2008.
Студијски центар
Испитивање спровео проф. др Ј. Вихерс (J Wiechers) у установи Rigano Laboratories, Милано, Италија.
Циљ
Проценити да ли Био-Оил показује сличан ниво оклузивности као сирасти маз. (Сирасти маз, жућкасто-масни премаз који прекрива бебу док је у материци, научници у области козметике прихватају као „златни стандард“ хидратације коже због идеалног нивоа оклузивности који пружа).
Методологија
Познате количине воде стављене су у лабораторијске чаше прекривене полупропусном мембраном под називом Витро-скин™, која опонаша својства површине људске коже. Сирасти маз и Био-Оил нанети су на мембрану, а затим је мерена брзина губитка воде из лабораторијске чаше током времена. Резултат је упоређиван са брзином губитка воде када на мембрану није био нанет ниједан производ. Израчуната је брзина преноса водене паре за сваки производ, а затим изражена у г/м2/ч.
Резултат
Био-Оил је показао врло сличан ниво оклузивности као сирасти маз, где је Био-Оил имао резултат од 23,5 а сирасти маз 27,2.

Похвале
Награде Највише препоручиван
Производ са највише препорука лекара/фармацеута/бабица за ожиљке и стрије
Australia, Анкета са лекарима (ACA Research HCP Study Jan 2019, 2019)
Australia, Анкета са фармацеутима (ACA Research HCP Study Jan 2019, 2019)
Canada, Анкета са лекарима (EnsembleIQ Healthcare Group and RK Insights, 2019)
Canada, Анкета са фармацеутима (EnsembleIQ Healthcare Group and RK Insights, 2019)
Germany, Анкета са фармацеутима (BVDA / German Pharmacist Association, 2015)
Ireland, Анкета са фармацеутима (3 Gem, 2015)
Italy, Анкета са бабицама (Millward Brown, 2014)
Kenya, Анкета са фармацеутима (Consumer Insight, 2015)
New Zealand, Анкета са лекарима (Colmar Brunton, 2018)
South Africa, Анкета са лекарима (IPSOS, 2018)
South Africa, Анкета са гинеколозима (IPSOS, 2018)
South Africa, Анкета са бабицама (IPSOS, 2018)
South Africa, Анкета са фармацеутима (IPSOS, 2018)
United Kingdom, Анкета са фармацеутима (3 Gem, 2018)
Zimbabwe, Анкета са лекарима (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Zimbabwe, Анкета са бабицама (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Zimbabwe, Анкета са фармацеутима (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Најпродаванији
Најпродаванији производ за ожиљке и стрије
Australia (Aztec Segment and item list as defined by Aspen Pharmacare, based on AU Grocery & Pharmacy Scan combined data within Hand & Body Skin Care Database. September, 2017)
Belgium (IMS data Q2 2019 (value))
Botswana (Medswana (Pty) Ltd, 2016)
Canada (Nielsen MarketTrack. Specialty Creams, Lotions and Scar Treatments. National Grocery, Drug + Mass, 52 weeks ending Feb 3, 2018)
Finland (Pharmacy data and GFT retail data, value sales, 2016)
Germany (Nielsen IMS Health)
Hungary (IMS Health Pharmacy Survey Q1, 2016)
Ireland (IMS Firming & Anti-Stretch Mark Total value 52 week period July 18)
Italy (IMS Dataview Multichannel, Pharmacy + Parapharmacy + Corner Gdo, Reconstructed Class Anti-stretch marks (82F2A) + Scars (46A3), sell-out volume, rolling year ending in September 2018. )
Kenya (Consumer Insight, 2015)
Liechtenstein (IMS Health GmbH - Pharma Trend, Units & Sales Value, Sept 2017)
Malaysia (Nielsen, Scar & Stretch Mark, PM Drugstore/Pharmacy, January - June 2017)
Namibia (Geka Pharma (Pty) Ltd 2016 and Nampharm 2016)
Netherlands (IRI, YTD 52 2016)
New Zealand (IRI, National Combined MAT, October 2015)
Poland (IQVIA Poland Pharmascope 04/2019, 82F2 FIRMING&A-STRETCH PRODS, Value(PLN), MAT 04/2019 © 2019 IQVIA and its affiliates. All rights reserved.)
Portugal (39,4% Nº1 in Strech Market - Pharmacy only IQVIA Portugal July 2019)
Singapore (Nielsen, Scar & Stretch Mark, PM Drugstore/Pharmacy, 2016)
South Africa (Nielsen, Total Value ranking 52 week period ending 31 Jan 2018)
Swaziland (Swazi Pharm Wholesalers (Pty) Ltd, 2016)
Sweden (Nielsen Scanningdata, HPC, Other Skincare, Scars/Stretchmarks, MAT W52, 2018)
Switzerland (IMS Health GmbH - Pharma Trend, Units & Sales Value, Sept 2017)
Ukraine (PharmStandard)
United Kingdom (IRI Value Sales, Skincare Treatments category, Total UK, 52 weeks ending 1 Dec 2018)
Zimbabwe (Marketers Association of Zimbabwe, May 2016)

Доступност
Montenegro
Производ доступан у