Ožiljci i strije
Ulje ima izvanrednu sposobnost da poboljša izgled kože, delimično i zbog toga što je i sam spoljni sloj kože načinjen od masog dela. Bio-Oil Ulje za Negu Kože čini kombinacija biljnih ekstrakata i vitamina suspendovanih u biljnoj bazi. U kliničkim ispitivanjima, 92% ispitanika je pokazalo poboljšanje izgleda njihovih ožiljaka nakon 8 nedelja i 100% ispitanika je pokazalo poboljšanje izgleda njihovih strija.
Bio-Oil home Bio-Oil home
keyboard_arrow_down
Ožiljci
Ožiljci predstavljaju sastavni deo procesa zarastanja i posledica su prekomerne proizvodnje kolagena na mestu rane. Kako vreme prolazi, ožiljci prolaze kroz brojne promene, ali su trajne prirode. Formulacija ulja Bio-Oil Ulje za Negu Kože poboljšava izgled ožiljaka, ali ih ne može ukloniti.
Bio-Oil Ulje za Negu Kože treba kružnim pokretima utrljati na ožiljak, dva puta dnevno, tokom perioda od najmanje tri meseca. Na novim ožiljcima, Bio-Oil Ulje za Negu Kože se može primenjivati tek kada ožiljak zaraste, pri čemu se ne sme koristiti na oštećenoj koži. Rezultati će se razlikovati od osobe do osobe.
Koristi
Ožiljci
Ožiljci
Ožiljci predstavljaju sastavni deo procesa zarastanja i posledica su prekomerne proizvodnje kolagena na mestu rane. Kako vreme prolazi, ožiljci prolaze kroz brojne promene, ali su trajne prirode. Formulacija ulja Bio-Oil Ulje za Negu Kože poboljšava izgled ožiljaka, ali ih ne može ukloniti.
Bio-Oil Ulje za Negu Kože treba kružnim pokretima utrljati na ožiljak, dva puta dnevno, tokom perioda od najmanje tri meseca. Na novim ožiljcima, Bio-Oil Ulje za Negu Kože se može primenjivati tek kada ožiljak zaraste, pri čemu se ne sme koristiti na oštećenoj koži. Rezultati će se razlikovati od osobe do osobe.
Strije
Strije
Kada se telo širi brže od kože koja ga prekriva, koža puca i dolazi do pojave ožiljaka tokom njenog zarastanja. Ovi se ožiljci na površini kože javljaju kao strije.
Verovatnoća da će se strije pojaviti zavisi od tipa kože, rase, godina starosti, ishrane i hidratacije kože. U osobe najpodložnije pojavi strija spadaju trudnice, bodi-bilderi, adolescenti u periodu naglog rasta i razvoja kao i osobe koje naglo dobiju na težini.
Strije su trajna pojava, pa iako formulacija Bio-Oil Ulja za Negu Kože poboljšava njihov izgled, ne može ih ukloniti.
Bio-Oil Ulje za Negu Kože treba kružnim pokretima utrljati na strije, dva puta dnevno, tokom perioda od najmanje tri meseca. Tokom trudnoće, primenjuje se od početka drugog trimestra na područja sklona pojavi strija, kao što su stomak, grudi, donji deo leđa, kukovi, zadnjica i butine. Rezultati će se razlikovati od osobe do osobe.
Neujednačen ten
Neujednačen ten
Neujednačen ten javlja se kada telo ne proizvodi adekvatnu količinu melanina. Razlog tome mogu biti spoljašnji faktori, kao što je prekomerno izlaganje suncu ili primena proizvoda za izbeljivanje kože lošeg kvaliteta; ili unutrašnji faktori, poput oscilacija nivoa hormona tokom trudnoće, menopauze ili primene oralnih kontraceptivnih sredstava. Bio-Oil Ulje za Negu Kože poboljšava izgled neujednačenog tena.
Bio-Oil Ulje za Negu Kože treba naneti na zahvaćena područja dva puta dnevno, tokom perioda od najmanje tri meseca. Bio-Oil Ulje za Negu Kože ne sadrži faktor zaštite od sunca. Ako koristite kremu za sunčanje, nanesite je tek kada koža u potpunosti upije Bio-Oil Ulje za Negu Kože. Rezultati će se razlikovati od osobe do osobe.
Koža koja stari
Koža koja stari
Izborana koža, koja se obično povezuje sa starenjem, pre svega je posledica slabljenja sistema podrške kolagena i elastina u koži. Bio-Oil Ulje za Negu Kože sadrži brojne sastojke koji vraćaju plastičnost koži, čineći je mekšom, glatkijom i gipkijom, čime se umanjuje izgled izborane kože. Bio-Oil Ulje za Negu Kože ima i ulogu hidratantnog sredstva, čime se poboljšavaju tekstura, boja i izgled sitnih linija i bora.
Bio-Oil Ulje za Negu Kože treba naneti na zahvaćena područja dva puta dnevno. Rezultati će se razlikovati od osobe do osobe.
Dehidrirana koža
Dehidrirana koža
Na površini kože nalazi se nevidljiv sloj masnoće koji deluje kao barijera koja sprečava gubitak vlage. U veoma suvim podnebljima, ovaj sloj masnoće ne može da u potpunosti vrši svoju funkciju i koža gubi previše vlage. Svakodnevno kupanje ili tuširanje mogu pogoršati ovo stanje tako što uklanjaju sloj masnoće agresivnim delovanjem sapuna i vode. Bio-Oil Ulje za Negu Kože nadomešta prirodni sloj masnoće na koži, čime učestvuje u procesu vraćanja funkcije barijere za zadržavanje vlage.
Bio-Oil Ulje za Negu Kože treba naneti dva puta dnevno. Rezultati će se razlikovati od osobe do osobe.

Formulacija
Formulacija
Formulacija
Formulacija Bio-Oil Ulja za Negu Kože je kombinacija ekstrakata biljaka i vitamina suspendovanih u uljanoj bazi (podlozi). Sadrži revolucionarni sastojak PurCellin Oil™, koji menja uljanu konzistenciju, čineći ga laganim za nanošenje i nemasnim. Ovo osigurava da će sva dobra svojstva biljnih ekstrakata i vitamina biti apsorbovana u kožu.
Bio-Oil Ulje za Negu Kože je prošao bezbednosne procene u skladu sa regulativom Evropskog Parlamenta i Saveta za kozmetičke proizvode. Toksikološki profil, hemijska struktura i ukupan stepen izloženosti (na dnevnom nivou) svake od njegovih komponenata je ocenjen i smatra se bezbednim za upotrebu (uključujući i upotrebu kod trudnica).
Sastojci
Sastojci
Supstance biljnog porekla
Ekstrakt cveta biljke Calendula Officinalis (ulje nevena)
Ulje biljke Lavandula Angustifolia (ulje lavande)
Ulje lista biljke Rosmarinus Officinalis (ulje ruzmarina)
Ulje cveta biljke Anthemis Nobilis (ulje kamilice)
Vitamini
Retinil-palmitat (Vitamin A)
Tokoferil-acetat (Vitamin E)
Uljna baza
Tečni parafin
Triizononanoin
Cetearil-etilheksanoat
Izopropilmiristat
Ulje divlje soje
Ulje suncokretovog semena
Tocopherol
Bisabolol
Aroma (ruža)
Parfem
Alfa-izometil jonon
Amil-cinamal
Benzil-salicilat
Citronelol
Kumarin
Eugenol
Farnezol
Geraniol
Hidroksicitronelal
Limonen
Linalol
Boja
CI 26100
Proizvodnja
Proizvodnja
Bio-Oil Ulje za Negu Kože se proizvodi u skladu sa cGMP-om (trenutna Dobra proizvođačka praksa) kako to predviđa Svetska Zdravstvena Organizacija. Svi sastojci se ispituju na prisustvo stranih materijala i mikrobiološku neispravnost pre proizvodnje i uzorak iz svake serije proizvoda se laboratorijski ispituje, a zatim čuva i prati tokom perioda od pet godina.
Sva pakovanja ulja Bio-Oil Ulja za Negu Kože mogu se reciklirati, a svi papirni materijali imaju potvrdu usklađenosti sa standardima održivog upravljanja šumskim resursima.
Tokom proizvodnje Bio-Oil Ulja za Negu Kože ne nastaju štetne emisije, opasan otpad i otpadne vode.

Kliničke studije
Studija na ožiljcima, 2010.
Studija na ožiljcima, 2010.
Studijski centar
Institut za primenjena dermatološka istraživanja proDERM, Hamburg, Nemačka.
Cilj
Proceniti efikasnost Bio-Oil Ulja za Negu Kože za poboljšanje izgleda ožiljaka.
Uzorak
Ispitanici: 36 učesnika ženskog pola različitog porekla. Starost učesnika: od 18 do 65 godina. Starost ožiljka: novonastali ožiljci, do najviše 3 godine starosti. Lokalizacije ožiljka: stomak, noga, ruka, vrat, koleno, trup, gornji deo tela.
Metodologija
Dvostruko slepa, randomizovana i placebo kontrolisana. Ispitanici su imali odgovarajuće ožiljke ili ožiljke dovoljnih dimenzija da je bilo moguće primenjivati sredstvo na polovini ožiljka i vršiti poređenje na ispitaniku. Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 8 nedelja, pri čemu na ciljnom području nije obavljana dodatna masaža. Nanošenje je obavljano pod nadzorom i u pravilnim intervalima. Procene su obavljane u 0, 2, 4. i 8. nedelji. Procenjivani su različiti parametri, kako je definisano na Skali za procenu ožiljka pacijenta i posmatrača (Patient and Observer Scar Assessment Scale (POSAS)).
Rezultat
Bio-Oil Ulje za Negu Kože je efikasan za poboljšanje izgleda ožiljaka. Statistički značajan rezultat nakon samo 2 nedelje (15. dan) bio je prisutan kod 66% ispitanika. Nakon 8 nedelja (57. dan), 92% ispitanika pokazalo je poboljšanje, uz stepen poboljšanja gotovo trostruko veći u odnosu na period nakon dve nedelje. Stalno poboljšanje na skali POSAS tokom trajanja studije.
Studija na ožiljcima, 2005.
Studija na ožiljcima, 2005.
Studijski centar
Fotobiološka laboratorija Medicinskog univerziteta Južne Afrike.
Cilj
Proceniti efikasnost Bio-Oil Ulja za Negu Kože za poboljšanje izgleda ožiljaka.
Uzorak
Ispitanici: 24 učesnika, 22 žene i 2 muškarca. Starost učesnika: od 18 do 60 godina. Starost ožiljka: novonastali ožiljci, do najviše 3 godine starosti. Tipovi ožiljaka: u rasponu od manjih opekotina do hirurških ožiljaka (12 velikih ožiljaka, 14 malih ožiljaka - 1 učesnik je imao tri ožiljna mesta).
Metodologija
Jednostruko slepa (sa procenjivačem), randomizovana i kontrolisana studija. Upareni dizajn studije omogućava poređenje na ispitaniku. Ispitanici su imali odgovarajuće ožiljke ili ožiljke dovoljnih dimenzija da je bilo moguće primenjivati sredstvo na polovini ožiljka. Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 12 nedelja na ciljano područje. Nanošenje je obavljano pod nadzorom i u pravilnim intervalima. Procene su obavljane u 0, 4, 8. i 12. nedelji.
Rezultat
Bio-Oil Ulje za Negu Kože je poboljšao izgled ožiljaka i u objektivnim i subjektivnim procenama. 65% ispitanika zabeležilo je poboljšanje izgleda nakon 4 nedelje.
Ispitivanje ožiljaka kod korisnika, 2002.
Ispitivanje ožiljaka kod korisnika, 2002.
Studijski centar
Ejton-Mun, Somerset, Ujedinjeno Kraljevstvo.
Cilj
Ocena sposobnost Bio-Oil Ulja za Negu Kože na poboljšanje izgleda ožiljaka, u ispitivanju kod 82 korisnika.
Uzorak
Ispitanici: 82 učesnika, uključujući odrasle i decu. Starost ožiljka: od novonastalih ožiljaka, do ožiljaka starih preko 10 godina. Tipovi ožiljaka: izdignuti, ravni i utisnuti ožiljci, u rasponu od manjih opekotina i ogrebotina do hirurških ožiljaka. Lokalizacije ožiljka: različite.
Metodologija
Proizvod je nanošen 3 puta dnevno tokom perioda od 4 nedelje. Učesnicima je naloženo da utrljavaju proizvod kružnim pokretima dok ne bude u potpunosti apsorbovan u kožu. Intervjui su obavljani u 0, 2. i 4. nedelji. Učesnici su ocenjivali primećeno poboljšanje na skali od 1-9 (pri čemu je 1 označavalo „bez poboljšanja“, a 9 „znatno poboljšanje“).
Rezultat
82% učesnika zabeležilo je poboljšanje izgleda ožiljaka nakon 4 nedelje.
Studija ožiljaka od akni, 2012.
Studija ožiljaka od akni, 2012.
Studijski centar
Klinika za dermatologiju, „Peking University First Hospital“, Peking, Kina.
Cilj
Eksplorativna studija za procenu efikasnosti Bio-Oil Ulja za Negu Kože u poboljšanju izgleda ožiljaka na licu nastalih od akni kod ispitanika kineske narodnosti.
Uzorak
Ispitanici: 44 ispitanika kineske narodnosti sa novonastalim ožiljcima od akni na licu (ožiljci starosti manje od godinu dana). Terapijska grupa tretirana Bio-Oil Uljem za Negu Kože obuhvatala je 32 ispitanika, a grupa bez tretmana 12 ispitanika. Starost učesnika: od 14 do 30 godina.
Metodologija
Randomizovana, kontrolisana studija, slepa za ocenjivača efikasnosti. Ispitanici su učestvovali u početnoj proceni na skriningu, nakon koje je sledio 1-nedeljni "period ispiranja" (eliminacije potencijalnog prisustva bilo kog proizvoda u koži). Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 10 nedelja. Nanošenje je obavljano pod nadzorom i u pravilnim intervalima. Procene su obavljane u 0, 4, 8. i 10. nedelji i obuhvatale su sledeće: Procenu Globalnog rezultata stvaranja ožiljaka (Global scarring score - GSS) koju obavlja istraživač, merenje boje/crvenila ožiljka od akni pomoću hromatometra, merenje nivoa sebuma pomoću sebometra, beleženje broja komedona i inflamatornih lezija koje je obavio dermatolog. Ispitanici su pored toga popunjavali upitnike za samostalnu procenu na svakoj poseti.
Rezultat
Bio-Oil Ulje za Negu Kože je najbolje rezultate kliničkog ocenjivanja dobio za mogućnost smanjenja eritema ili crvenila makularnih (ravnih) ožiljaka od akni, pri čemu je cela površina kože postajala svetlija. Rezultati upitnika za samostalnu procenu pokazali su da je kod više od 84% ispitanika došlo do poboljšanja opšteg stanja ožiljaka od akni, a kod više od 90% poboljšanja u boji ožiljka. Rezultati prebrojavanja akni i merenja sebuma pokazali su da primena Bio-Oil Ulja za Negu Kože ne izaziva niti pogoršava akne niti pojačava lučenje sebuma.
Studija na strijama, 2010.
Studija na strijama, 2010.
Studijski centar
Institut za primenjena dermatološka istraživanja proDERM, Hamburg, Nemačka.
Cilj
Proceniti efikasnost Bio-Oil Ulja za Negu Kože u poboljšanju izgleda strija.
Uzorak
Ispitanici: 38 učesnika ženskog pola različitog porekla. Starost učesnika: od 18 do 65 godina. Uzroci strija: različiti (posledica trudnoće, povećanja težine ili naglog rasta u pubertetu). Mesta pojave strija: stomak, butine i kukovi.
Metodologija
Dvostruko slepa, randomizovana i placebo kontrolisana. Ispitanici su imali odgovarajuće strije ili strije dovoljnih dimenzija da je bilo moguće primenjivati sredstvo na polovini strije i vršiti poređenje na ispitaniku. Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 8 nedelja, pri čemu na ciljnom području nije obavljana dodatna masaža. Nanošenje je obavljano pod nadzorom i u pravilnim intervalima. Procene su obavljane u 0, 2, 4. i 8. nedelji. Procenjivani su različiti ožiljni parametri, kako je definisano na Skali za procenu ožiljka pacijenta i posmatrača (Patient and Observer Scar Assessment Scale (POSAS)).
Rezultat
Bio-Oil Ulje za Negu Kože je efikasan za poboljšanje izgleda strija. Statistički značajan rezultat nakon samo 2 nedelje (15. dan) bio je prisutan kod 95% ispitanika. Nakon 8 nedelja (57. dan), 100% ispitanika pokazalo je poboljšanje, uz stepen poboljšanja više nego dvostruko veći u odnosu na period nakon dve nedelje tretmana. Stalno poboljšanje na skali POSAS tokom trajanja studije.
Studija na strijama, 2005.
Studija na strijama, 2005.
Studijski centar
Fotobiološka laboratorija Medicinskog univerziteta Južne Afrike.
Cilj
Proceniti efikasnost Bio-Oil Ulja za Negu Kože u poboljšanju izgleda strija.
Uzorak
Ispitanici: 20 ispitanika ženskog pola. Starost učesnika: od 18 do 55 godina. Mesta pojave strija: stomak.
Metodologija
Jednostruko slepa (sa procenjivačem), randomizovana i kontrolisana studija. Upareni dizajn studije omogućava poređenje na ispitaniku. Ispitanice su imale obostrane trbušne strije, što je omogućilo dizajn studije na jednoj polovini trbuha. Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 12 nedelja na ciljano područje. Nanošenje je obavljano pod nadzorom i u pravilnim intervalima. Procene su obavljane u 0, 4, 8. i 12. nedelji.
Rezultat
Bio-Oil Ulje za Negu Kože je poboljšao izgled strija i u objektivnim i subjektivnim procenama. 50% ispitanika zabeležilo je poboljšanje izgleda nakon 8 nedelja.
Studija na neujednačenom tenu, 2011.
Studija na neujednačenom tenu, 2011.
Studijski centar
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Teksas, Sjedinjene Američke Države
Cilj
Proceniti efikasnost Bio-Oil Ulja za Negu Kože na poboljšanje izgleda neujednačenog tena i nejednake pigmentacije kada ga koriste žene sa blago do umereno fotooštećenom (zrelom) kožom na licu i vratu.
Uzorak
Ispitanici: 67 učesnika ženskog pola (različitog porekla) sa klinički dijagnostikovanim blagim do umerenim fotooštećenjem na licu i vratu. Terapijska grupa tretirana Bio-Oil Uljem za Negu Kože obuhvatala je 35 ispitanika, a grupa bez tretmana 32 ispitanika. Starost učesnika: od 30 do 70 godina.
Metodologija
Randomizovana, kontrolisana studija, slepa za ocenjivača efikasnosti. Ispitanici su učestvovali u početnoj proceni na skriningu, nakon koje je sledio 1-nedeljni "period ispiranja" (eliminacije potencijalnog prisustva bilo kog proizvoda u koži). Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 12 nedelja na lice i vrat. Nanošenje je obavljano pod nadzorom na osnovnoj poseti. Kliničke procene su obavljane u 0, 2, 4, 8. i 12. nedelji. Ispitanici su klinički gradirani zasebno za lice i vrat na neujednačen ten i nejednaku pigmentaciju.
Rezultat
Bio-Oil Ulje za Negu Kože je efikasano za poboljšanje izgleda neujednačenog tena i nejednake pigmentacije kod fotooštećene (zrele) kože. Nakon 4 nedelje, za oba parametra na licu i vratu postignut je statistički značajan rezultat. Posle 12 nedelja, 86% ispitanika u grupi tretiranom Bio-Oil Uljem za Negu Kože pokazalo je statistički značajno poboljšanje neujednačenog tena na licu, 71% ispitanika nejednake pigmentacije na licu, 69% neujednačenog tena na vratu, te 60% nejednake pigmentacije na vratu.
Studija na neujednačenom tenu, 2005.
Studija na neujednačenom tenu, 2005.
Studijski centar
Fotobiološka laboratorija Medicinskog univerziteta Južne Afrike.
Cilj
Proceniti efikasnost Bio-Oil Ulja za Negu Kože na poboljšanje izgleda neujednačenog tena.
Uzorak
Ispitanici: 30 učesnika ženskog pola različitog porekla. Starost učesnika: od 18 do 55 godina. Tip pigmentacije: melazma na licu
Metodologija
Jednostruko slepa (sa procenjivačem), randomizovana i kontrolisana studija. Upareni dizajn studije omogućava poređenje na ispitaniku. Ispitanice su imale obostranu pigmentaciju, što je omogućilo dizajn studije na pola lica/vrata. Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 12 nedelja na ciljano područje. Nanošenje je obavljano pod nadzorom i u pravilnim intervalima. Procene su obavljane u 0, 4, 8. i 12. nedelji.
Rezultat
Bio-Oil Ulje za Negu Kože je poboljšao izgled neujednačenog tena i kod svetlih i kod tamnih tipova kože. 93% ispitanika zabeležilo je poboljšanje izgleda nakon 6 nedelja. Klinički lekar je zabeležio podjednako poboljšanje i kod svetlih i kod tamnih tipova kože u periodu od 0. do 8. nedelje. Klinički lekar je zabeležio veće poboljšanje kod tamnih tipova kože u periodu od 8. do 12. nedelje.
Studija na koži koja stari, 2011.
Studija na koži koja stari, 2011.
Studijski centar
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Teksas, Sjedinjene Američke Države
Studija 1: lice i vrat
Cilj
Proceniti efikasnost Bio-Oil Ulja za Negu Kože kada ga koriste žene sa blago do umereno fotooštećenom (zrelom) kožom na licu i vratu.
Uzorak
Ispitanici: 67 učesnika ženskog pola (različitog porekla) sa klinički dijagnostikovanim blagim do umerenim fotooštećenjem na licu i vratu. Terapijska grupa tretirana Bio-Oil Uljem za Negu Kože obuhvatala je 35 ispitanika, a grupa bez tretmana 32 ispitanika. Starost učesnika: od 30 do 70 godina.
Metodologija
Randomizovana, kontrolisana studija, slepa za ocenjivača efikasnosti. Ispitanici su učestvovali u početnoj proceni na skriningu, nakon koje je sledio 1-nedeljni "period ispiranja" (eliminacije potencijalnog prisustva bilo kog proizvoda u koži). Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 12 nedelja na lice i vrat. Nanošenje je obavljano pod nadzorom na osnovnoj poseti. Kliničke procene su obavljane u 0, 2, 4, 8. i 12. nedelji. Ispitanici su klinički gradirani zasebno za lice i vrat za sledeće parametre efikasnosti: opšti izgled, sitne bore, grube bore, nejednaka pigmentacija, neujednačen ten, vizuelna hrapavost/glatkost, taktilna hrapavost/glatkost, zategnutost, te sjaj (nedostatak sjaja) kože.
Rezultat
Bio-Oil Ulje za Negu Kože je efikasan za poboljšanje opšteg izgleda fotooštećene (zrele) kože na licu i vratu. Nakon 8 nedelja postignut je statistički značajan rezultat za sve klinički gradirane parametre efikasnosti. Posle 12 nedelja, 94% ispitanika u terapijskoj grupi tretiranoj Bio-Oil Uljem za Negu Kože pokazalo je statistički značajno poboljšanje opšteg izgleda na licu, a 80% ispitanika statistički značajno poboljšanje opšteg izgleda na vratu.
Studija 2: telo
Cilj
Proceniti efikasnost Bio-Oil Ulja za Negu Kože kada ga koriste žene sa blago do umereno fotooštećenom (zrelom) kožom na dekolteu, potkolenici i podlaktici.
Uzorak
Ispitanici: 67 učesnika ženskog pola (različitog porekla) sa klinički utvrđenim blagim do umerenim fotooštećenjem na licu i vratu. Terapijska grupa tretirana Bio-Oil Uljem za Negu Kože obuhvatala je 35 ispitanika, a grupa bez tretmana 32 ispitanika. Starost učesnika: od 30 do 70 godina.
Metodologija
Randomizovana, kontrolisana studija, slepa za ocenjivača efikasnosti. Ispitanici su učestvovali u početnoj proceni na skriningu, nakon koje je sledio 1-nedeljni "period ispiranja" (eliminacije potencijalnog prisustva bilo kog proizvoda u koži). Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 12 nedelja na dekolte, potkolenice i podlaktice. Nanošenje je obavljano pod nadzorom na osnovnoj poseti. Kliničke procene su obavljane u 0, 2, 4, 8. i 12. nedelji. Ispitanici su klinički gradirani zasebno za dekolte, potkolenice i podlaktice za sledeće parametre efikasnosti: opšti izgled, smežurana tekstura, suvoća/ljuspanje, vizuelna hrapavost/glatkost, te taktilna hrapavost/glatkost.
Rezultat
Bio-Oil Ulje za Negu Kože je efikasan za poboljšanje opšteg izgleda fotooštećene (zrele) kože na telu. Nakon 4 nedelje postignut je statistički značajan rezultat za sve klinički gradirane parametre efikasnosti. Posle 12 nedelja, 89% ispitanika u grupi tretiranoj Bio-Oil Uljem za Negu Kože pokazalo je statistički značajno poboljšanje opšteg izgleda na dekolteu, potkolenicama i podlakticama.
Studija na dehidriranoj koži, 2011.
Studija na dehidriranoj koži, 2011.
Studijski centar
Fotobiološka laboratorija Medicinskog univerziteta Južne Afrike.
Studija 1
Cilj
Proceniti dejstvo jednokratne primene Bio-Oil Ulja za Negu Kože na poboljšanje barijerne funkcije i hidratacije rožastog sloja kože (stratum corneum (SC)).
Uzorak
Ispitanici: 40 učesnika ženskog pola različitog porekla. Mesto ispitivanja: ispitivani proizvodi nanošeni su na unutrašnju stranu podlaktice svih ispitanica.
Metodologija
Procena hidratacije kože korneometrom kao primarnim mernim sredstvom, procena barijerne funkcije vapometrom kao sekundarnim mernim sredstvom. Učesnice su prale podlaktice sapunom 2 sata pre nego što su vršena merenja. Načinjena su početna merenja instrumentima. Zatim su na različita mesta na unutrašnjoj strani podlaktice svih ispitanica nanošeni Bio-Oil Ulje za Negu Kože i referentno ulje. Merenja su ponavljana neposredno nakon primene proizvoda, kao i 2 sata kasnije, pre i posle uklanjanja proizvoda. U svim mernim terminima merenja su vršena i na kontrolnom mestu (mestu gde nije vršen bilo kakav tretman).
Rezultat
Neposredno nakon primene, oba su ulja smanjila transepidermalni gubitak vode (TEWL) u poređenju sa kontrolom bez tretmana. Povećane vrednosti elektroprovodljivosti kože 2 sata pre uklanjanja ulja ukazivale su na povećanu hidriranost kože za oba ulja. Dva sata kasnije, nakon što su ulja uklonjena sa površine kože, Bio-Oil Ulje za Negu Kože pokazalo je dalji pad vrednosti TEWL-a u poređenju sa referentnim uljem, što je predstavljalo znak povećanog odavanja vlage i time povećane hidratacije kože.
Studija 2
Cilj
Proceniti efekte primene Bio-Oil Ulja za Negu Kože dva puta dnevno na hidrataciju i redukciju suvoće kože.
Uzorak
Ispitanici: 25 učesnica bele rase. Mesto ispitivanja: ispitivani proizvodi nanošeni su na spoljašnju stranu potkolenice svih ispitanica.
Metodologija
Za isušivanje kože tokom perioda od 7 dana korišćen je sapun. Bio-Oil Ulje za Negu Kože i referentno ulje nanošeni su dva puta dnevno. Procene stanja kože obavljane su 1. i 3. dana. Vizuelne evaluacije obavljao je obučeni vizuelni evaluator pomoću lampe sa uvećanjem od 2x. U svim mernim terminima procene su vršene i na kontrolnom mestu (mestu gde nije vršen bilo kakav tretman).
Rezultat
I Bio-Oil Ulje za Negu Kože i referentno ulje popravili su suvoću kože u poređenju sa kontrolom bez tretmana. Bio-Oil Ulje za Negu Kože je bio statistički superioran 3. dana. Značajna poboljšanja izgleda mesta na koži tretiranih Bio-Oil Uljem za Negu Kože potvrdila su njegovu efektivnost u redukciji suvoće kože.
Test aknegenosti, 2006.
Test aknegenosti, 2006.
Studijski centar
Future Cosmetics, Pretorija, Južna Afrika.
Cilj
Ispitati da li postoji verovatnoća da Bio-Oil Ulje za Negu Kože stvara akne i komedone (bubuljice).
Uzorak
Ispitanici: 21 učesnik, 17 žena i 4 muškarca različitog porekla, 50% sklono aknama.
Metodologija
Randomizovana i kontrolisana studija. Proizvod je nanošen dva puta dnevno tokom 28 dana. Procenjivana su 3 područja: netretirano područje (negativna kontrola), područje na koje je nanošen Bio-Oil Ulje za Negu Kože i područje na koje je nanošen acetilisani lanolinski alkohol (pozitivna kontrola - proizvod sa poznatim aknegenim svojstvima). Ispitivani proizvodi su nanošeni na gornji deo leđa (skapularna regija - regija lopatice).
Rezultat
Utvrđeno je da Bio-Oil Ulje za Negu Kože nema aknogena i komedogena svojstva. Područje na koje je nanošen Bio-Oil Ulje za Negu Kože nije pokazalo značajnu razliku u odnosu na netretirano područje. Pozitivna kontrola izazvala je pojavu akni.
Ispitivanje osetljive kože, 2006.
Ispitivanje osetljive kože, 2006.
Studijski centar
Future Cosmetics, Pretorija, Južna Afrika.
Cilj
Ispitati da li Bio-Oil Ulje za Negu Kože izaziva iritaciju kože kod ispitanika sa osetljivom kožom.
Uzorak
Ispitanici: 21 učesnik. Starost učesnika: od 18 do 65 godina. Kriterijumi odabira: Odabrani su ispitanici sa poznatom osetljivošću kože, a zatim izloženi pozitivnoj kontroli (mlečnoj kiselini) kako bi se potvrdio status osetljive kože.
Metodologija
Randomizovana i kontrolisana studija. Procenjivana su 3 područja: područje na koje je nanošena dejonizovana voda (negativna kontrola), područje na koje je nanošen Bio-Oil Ulje za Negu Kože, kao i područje na koje je nanošen 1% rastvor natrijum-lauril-sulfata (pozitivna kontrola - poznati iritant kože). Ispitivani proizvodi nanošeni su putem flastera na unutrašnju stranu podlaktice i uklanjani nakon 24 časa. Vršena je procena stanja kože i reakcije su beležene 24, 48, 72 i 96 sati nakon primene. Tokom procena bio je prisutan dermatolog. Reakcije na koži ocenjivane su na skali od 0 - 4 (pri čemu 0 označava odsustvo reakcije, a 4 jako crvenilo).
Rezultat
Utvrđeno je da Bio-Oil Ulje za Negu Kože nije iritant kod ispitanika sa osetljivom kožom. Nijedan ispitanik nije doživeo neželjene reakcije na Bio-Oil Ulja za Negu Kože. Bio-Oil Ulje za Negu Kože je imao prosečnu vrednost reakcije od 0,03 tokom perioda od 96 sati. Bio-Oil Ulje za Negu Kože je imao bolji učinak od dejonizovane vode (negativna kontrola).
Studija apsorpcije, 2011.
Studija apsorpcije, 2011.
Studijski centar
Institut za primenjena dermatološka istraživanja proDERM, Hamburg, Nemačka.
Studija 1
Cilj
Proceniti brzinu apsorpcije Bio-Oil Ulja za Negu Kože nakon standardizovanog nanošenja i utrljavanja.
Uzorak
Ispitanici: 22 obučena ocenjivača (21 ženskog i 1 muškog pola). Mesto ispitivanja: ispitivani proizvodi nanošeni su na unutrašnju stranu podlaktice svih ocenjivača.
Metodologija
Dvostruko slepa, randomizovana i kontrolisana studija. Bio-Oil Ulje za Negu Kože i referentno ulje nanošeni su na različita mesta na unutrašnjoj strani podlaktice svih ocenjivača. Ocenjivači su izveli 100 kružnih pokreta definisanom brzinom. Ocenjivači su zatim ocenjivali apsorpciju proizvoda na skali od 5 poena, čije su se stavke kretale od „vrlo spora apsorpcija“ do „vrlo brza apsorpcija“. Merenja sebometrom, kojima se procenjuje količina ulja na koži, obavljana su u dve vremenske tačke - pre nanošenja, a zatim dva minuta nakon nanošenja proizvoda.
Rezultat
Većina (77,3%) obučenih ocenjivača procenila je mogućnost upijanja Bio-Oil Ulja za Negu Kože u kožu kao „vrlo brzu“ ili „brzu“. Ova ocena je potvrđena merenjem instrumentima, pri čemu su rezultati sa sebometra u drugoj vremenskoj tački pokazala da je, u poređenju sa referentnim uljem, količina Bio-Oil Ulja za Negu Kože zaostala na koži znatno manja.
Studija 2
Cilj
Proceniti brzinu apsorpcije ulja Bio-Oil Ulja za Negu Kože nakon standardizovanog nanošenja i utrljavanja.
Uzorak
Ispitanici: 100 učesnika (97 žena i 3 muškarca). Mesto ispitivanja: ispitivani proizvodi nanošeni su na unutrašnju stranu podlaktice svih učesnika.
Metodologija
Dvostruko slepa, randomizovana i kontrolisana studija. Bio-Oil Ulje za Negu Kože i referentno ulje nanošeni su na različita mesta na unutrašnjoj strani podlaktice svih učesnika. Svaki od učesnika je utrljavao ispitivani proizvod po 1 minut. Učesnici su zatim ocenjivali apsorpciju proizvoda na skali od 5 poena, čije su se stavke kretale od „vrlo spora apsorpcija“ do „vrlo brza apsorpcija“.
Rezultat
Većina (72%) učesnika procenila je mogućnost upijanja Bio-Oil Ulje za Negu Kože u kožu kao „vrlo brzu“ ili „brzu“.
Studija okluzivnosti, 2008.
Studija okluzivnosti, 2008.
Studijski centar
Ispitivanje sproveo Prof. dr J. Vihers (J Wiechers) u ustanovi Rigano Laboratories, Milano, Italija.
Cilj
Proceniti da li Bio-Oil Ulje za Negu Kože pokazuje sličan nivo okluzivnosti kao sirasti maz. (Sirasti maz, žućkasto-masni premaz koji prekriva bebu dok je u materici, naučnici u oblasti kozmetike prihvataju kao „zlatni standard“ hidratacije kože zbog idealnog nivoa okluzivnosti koji pruža).
Metodologija
Poznate količine vode stavljene su u laboratorijske čaše prekrivene polupropusnom membranom pod nazivom Vitro-Skin™, koja oponaša svojstva površine ljudske kože. Sirasti maz i Bio-Oil Ulje za Negu Kože naneti su na membranu, a zatim je merena brzina gubitka vode iz laboratorijske čaše tokom vremena. Rezultat je upoređivan sa brzinom gubitka vode kada na membranu nije bio nanet nijedan proizvod. Izračunata je brzina prenosa vodene pare za svaki proizvod, a zatim izražena u g/m2/h.
Rezultat
Bio-Oil Ulje za Negu Kože je pokazao vrlo sličan nivo okluzivnosti kao sirasti maz, gde je Bio-Oil Ulje za Negu Kože imao rezultat od 23,5 a sirasti maz 27,2.

Pohvale
Nagrade
Nagrade
Best Selling Skincare for Scars & Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2020
Best Body Oil, Cosmo Beauty Awards, Philippines, 2019
Best Anti-Stretch Marks, Harper's Bazaar Beauty Awards, Singapore, 2019
No. 3 Massage Oil, @Cosme Word of Mouth Awards, Japan, 2019
No. 2 Oil and Balm category, @Cosme The Best Cosmetics Awards, Japan, 2019
Best Anti-Stretch Mark Product, MomBaby Magazine Favourite Product Awards, Taiwan, 2019
Best for Stretch Marks, Pa&Ma Brands Choice Awards, Malaysia, 2019
Best Oil for Scar Treatments, Verve Beauty Awards, New Zealand, 2019
Gold Award for Stretch Mark Product, Mother and Baby Reader's Choice Awards, Indonesia, 2019
Best Stretch Mark Product, BabyYumYum Product Award, South Africa, 2019
Best Maternity Skincare Product, Mums & Tots Awards, Ireland, 2019
Shape Icon Award, USA, 2019
Best Stretch Mark Product, Parents' Choice, Russian Federation, 2019
Best Body Oil, Editors & Readers Pick, HER Beauty Awards (Her World, Malaysian Women's Weekly and Jelita), Malaysia, 2019
Best Selling Skincare for Scars & Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2019
Best Beauty Product for Mum, National Parenting Product Awards, Ireland, 2019
Best Pharmacy Skincare Product, Madame Figaro Beauty Awards, Cyprus, 2019
Best Body Oil, Marie Claire Beauty Awards, Malaysia, 2019
Best Stretch Mark Oil, MomBaby Parents' Choice Awards, Malaysia, 2019
Best Body Treatment, Body Care, Women's Health Healthy Skin Awards, USA, 2019
Best Cult Beauty Product, NZ Best in Beauty, New Zealand, 2019
Winner Skincare Category, gesund&fit Awards, Austria, 2019
Best Selling Scar and Stretch Mark Remover, Watsons HWB Award, Singapore, 2019
Beauty Classic Award, Her World Magazine, Singapore, 2019
Best Stretch Mark Oil, Parenthood Parent's Choice Awards, Malaysia, 2019
Body Oil Winner, Essence Best in Black Beauty Award, USA, 2019
No.1 Most Trusted Scar & Stretch Mark Product, Consumer Choice Awards, Canada, 2019
Best Oil Moisturizer, Daily Vanity Beauty Award Reader's Choice, Singapore, 2019
Best Body Oil, Body Care, Harper's Bazaar Anti-Aging Award, USA, 2019
Gold Award, Mommy Care Product Category, Mother & Baby Awards, India, 2019
Gold Award for Stretch Mark Product, Mother and Baby Reader's Choice Awards, Indonesia, 2018
Best Body Oil, Female Daily Best of Beauty Awards, Indonesia, 2018
Best Anti-Stretch Mark Product, MomBaby Magazine Favourite Product Awards, Taiwan, 2018
Best Skincare Product, Cosmopolitan Beauty Awards, Croatia, 2018
No.1 Oil, Voce The Cosmetics Awards, Japan, 2018
Best Anti-Cellulite, Cosmopolitan Readers' Choice Awards, Indonesia, 2018
No.1 Facial Oil, Power Room Beauty Award, South Korea, 2018
Best Body Oil, Harper's Bazaar Beauty Awards, Malaysia, 2018
Best Beauty Product for Mum, National Parenting Product Awards, Ireland, 2018
No.1 Oil, @Cosme The Best Cosmetics Awards, Japan, 2018
Best Anti-Stretch Mark Fix, Harper's Bazaar Beauty Award, Singapore, 2018
Best Product for Pregnancy, BeautyHeaven "Best in Beauty Awards", Australia, 2018
No.7 Personal Care Brand, Sunday Times Top Brands, South Africa, 2018
No.2 Body Massage Category, @Cosme The Best Cosmetics Awards, Japan, 2018
Best Massage Oil, Bazaar Beauty Awards, China, 2018
Best Maternity Skincare Product, Mums & Tots Awards, Ireland, 2018
Best Stretch Mark Product, OHbaby! Awards, New Zealand, 2018
Top Ten Most Recommended Products, OHbaby! Awards, New Zealand, 2018
Most Popular Product for Mum, Mother & Baby Awards, Australia, 2018
Best Beauty Product for Mum, National Parenting Product Awards, Ireland, 2018
Best Face Oil, Cosmo Beauty Awards, Philippines, 2018
Editor's Pick for Best Facial Oil, Her Beauty Awards, Malaysia, 2018
Best Body Care Product, Cosmopolitan Beauty Awards, Russian Federation, 2018
Best Facial Oil, Her Inspirasi Beauty Awards, Malaysia, 2018
Best Body Oil, Cosmopolitan Editor's Beauty Picks, Malaysia, 2018
Best Multi-Purpose Oil, EH! Beauty Awards, Malaysia, 2018
Top Product of the Year, Best in Pharmacy Awards, Greece, 2018
All-Time Favourites, Do-It-All Miracle Worker, ELLE Beauty IT List, Singapore, 2018
Best Selling Face & Body Oil, Guardian Health & Beauty Awards, Singapore, 2018
Best Selling Scar & Stretch Mark Remover, Watson's HWB Awards, Singapore, 2018
Best Pharmacy Body Skincare Product (Jury's Award), Cosmo Beauty Awards, Hungary, 2018
No.1 Most Trusted Scar & Stretch Mark Product, Consumer Choice Awards, Canada, 2018
Best Moisturiser, Cleo Body Awards, Singapore, 2018
Best Multi-Tasking Oil, Malaysian Women's Weekly Beauty By The Stars, Malaysia, 2018
Best Skincare Product for Mums, Tommy’s Awards, United Kingdom, 2018
Top 80 Editor's Pick, Cleo, Malaysia, 2018
Best Selling Skincare for Scars & Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2018
Best Stretch Mark Oil, Parenthood Parents' Choice Awards, Malaysia, 2018
Best Skincare Brand Bronze award, Mumii Family Awards, United Kingdom, 2018
20 Years of Contribution, Childbirth Educators Professional Forum Award, South Africa, 2018
Cleo Clear Skin Awards, Singapore, 2018
Good Housekeeping Seal of Approval, USA, 2018
Best Brand: Anti-Stretch Mark Category, 5 Stars Award, Portugal, 2018
Grazia Beauty Awards, Editorial Staff Award, Serbia, 2017
Best Anti-Cellulite, Cosmopolitan Reader's Choice Awards, Indonesia, 2017
Best Body Oil, Female Daily Best of Beauty Awards, Indonesia, 2017
Best Body Care, Queen Distinction List, Malaysia, 2017
Best Body Oil, Zahrat Al Khaleej Beauty Awards, United Arab Emirates, 2017
Best Moisturizer (Oil), Cosmopolitan Beauty Awards, China, 2017
Best Anti-Stretch Mark Product, MomBaby Magazine Favourite Product Awards, Taiwan, 2017
Best Body Oil, Cosmopolitan Beauty Awards Middle East, United Arab Emirates, 2017
Maternity Skin Brand of the Year, Mother Baby & Child Magazine Awards, United Arab Emirates, 2017
Mum's Must Have Item of the Year, Mother Baby & Child Magazine Awards, United Arab Emirates, 2017
Beauty Best 100, NuYou, Malaysia, 2017
Best Budget Scar Removal Oil, Faveable.com, USA, 2017
Gold Award for Stretch Mark Product, Mother and Baby Awards, Indonesia, 2017
Best Body Oil, Look Beauty Awards, United Kingdom, 2017
Best Product for Oil Category, Olive Young Health & Beauty Awards, South Korea, 2017
No.1 Body Oil, Cosmo Beauty Awards, South Korea, 2017
Best Daily Skincare Oil, Mega Beauty Awards, Philippines, 2017
Most Popular Product for Mum, Mother & Baby Awards, Australia, 2017
Best Scar & Stretch Mark Treatment, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buys, Malaysia, 2017
Best Body Oil, Cosmo Beauty Awards, Philippines, 2017
Best Multi-Purpose Oil, EH! Beauty Awards, Malaysia, 2017
Best Multi-Purpose Oil, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2017
Most Wanted Specialist Skincare Oil, Watsons HWB Awards, Malaysia, 2017
Best Selling Skincare for Scars & Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2017
The Iconic Healer, CLEO Beauty Steals, Malaysia, 2017
Best Scar & Stretch Mark Remover, Watson's HWB Awards, Singapore, 2017
Consumers' Choice for Best Body Oil Treatment, Guardian Health & Beauty Awards, Singapore, 2017
Best Selling Face & Body Oil, Guardian Health & Beauty Awards, Singapore, 2017
Best Multi-Purpose Product, Malaysian Women's Weekly Beauty By The Stars, Malaysia, 2017
Best Body Product, Shape Readers' Choice Awards, Greece, 2017
Top 80 Editor's Pick, Cleo, Malaysia, 2017
Best Beauty Product for Mums, Tommy’s Awards, United Kingdom, 2017
Problem Solver Multitasking Oil, New Beauty's Beauty Choice Awards, USA, 2017
Woman’s Day Beauty Great Value Award, USA, 2017
Cult Classic, Woman & Home Best in Beauty Awards, South Africa, 2017
Best Product for Pregnant Women, "M like Mama" Golden Tummy Award, Poland, 2017
Best Anti-Stretch Mark Product, Top Pregnant / Baby Products Award, Hong Kong, 2017
Best Goods for Mothers, Gold Bear Awards (National award in goods and services for kids), Russian Federation, 2017
Best Brand: Anti-Stretch Mark Category, 5 Stars Award, Portugal, 2017
Best Face Oil, Female Daily Best of Beauty Awards, Indonesia, 2016
Best Body Oil, Female Daily Best of Beauty Awards, Indonesia, 2016
No. 1 Multi Oil, Women's Life, South Korea, 2016
Best Medicated Skincare, Pharmacy Product of the Year Awards, United Kingdom, 2016
Best Moisturizer (Oil), Cosmopolitan Beauty Awards, China, 2016
「美的」ベストコスメ ボディオイル部門第3位 (3rd prize in Body Oil category, Beauty Magazine BITEKI), Japan, 2016
Best Product for Pregnant Women, "M like Mama" Golden Tummy Award, Poland, 2016
No. 1 Body Oil, Cosmo Beauty Awards, South Korea, 2016
Best Body Care Product of the Year, UrCosme Bronze Award, Taiwan, 2016
Best Anti-Stretch Mark Product, MomBaby Magazine Favourite Product Awards, Taiwan, 2016
Mum's Must Have Item of the Year, Mother Baby & Child Magazine Awards, United Arab Emirates, 2016
Best Facial Oil, Rayli Beauty Awards, China, 2016
Best Anti-Stretch Mark Fix, Harper's Bazaar Beauty Awards 2016, Singapore, 2016
Drugstore Diamond, Teen Vogue's Beauty Game Changers Awards, USA, 2016
Best Maternity Skincare Product, Mums & Tots Beauty Awards, United Kingdom, 2016
Best Face Oil at Olive Young and GS Watsons, Beauty Talk Best Sellers, South Korea, 2016
フェイスオイル部門第2位 (2nd prize in beauty oil),「bea's up」BEST★COSME AWARD 2016!!!, Japan, 2016
Best Stretch Mark Product, OHBaby! Magazine Awards, New Zealand, 2016
Product of the Year: Dermocosmetics, Almofariz Award, Portugal, 2016
Best Solution for Scars, Mega Beauty Awards, Philippines, 2016
Best Oil to Buy, Women JungAng, South Korea, 2016
Best Hero Product, Bella Beauty Awards, United Kingdom, 2016
Best Scar & Stretch Marks Treatment, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buys, Malaysia, 2016
Most Popular Product for Mum, Mother & Baby Awards, Australia, 2016
Best Maternity Skincare Product, Boots Maternity & Infant Awards, United Kingdom, 2016
Silver Award ‘Beauty Product for Mums’, Prima Baby & Pregnancy Awards, United Kingdom, 2016
Best Stretch Mark Product, U Magazine Beauty Awards, United Kingdom, 2016
Best Pregnancy/Postnatal Skincare Product, Best Baby & Toddler Gear Awards, United Kingdom, 2016
Experts' Favourite: Best Cosmetic for Stretch Marks, SHAPE Best Cosmetics, Latvia, 2016
Best of the Best Beauty, Cleo, Singapore, 2016
Best of the Best Beauty, Harper's Bazaar, Singapore, 2016
Best of the Best Beauty, Singapore's Women's Weekly, Singapore, 2016
Best All Over Body Oil, Good Housekeeping Anti-Aging Awards, Philippines, 2016
Most Iconic Beauty Oil, Iconic Brands 2006-2015, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2016
Best Multi-Purpose Oil, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2016
Best Body Oil, Cleo Fitness Award, Malaysia, 2016
Top Beautifying Essential, Metro Beauty Awards, Philippines, 2016
Best Body Product, Shape Readers' Choice Awards, Greece, 2016
OL’s Favourite Pregnancy Stretch Mark Product, OL Living Awards, Hong Kong, 2016
No.1 Facial Oil, Olive Young Health & Beauty Awards, South Korea, 2016
Best for Body Cult Classic, Essentials Easy Beauty Awards, South Africa, 2016
「MAQUIA」第3回美のプロ50人が選ぶマキア コスパ・コスメ大賞 オイル部門第2位 2nd prize in Beauty Oil, MAQUIA Beauty Awards in Cost-effective Cosmetics, Japan, 2016
Best Quality Skin Care Oil Brand, National Product Quality Excellence Awards, Philippines, 2016
Favourite Product, The Malaysian Women's Weekly Beauty by the Stars, Malaysia, 2016
Best Stretch Mark Product, Parents' Choice, Russian Federation, 2016
Best Anti-Aging Product, Good Housekeeping Readers' Choice Awards, Russian Federation, 2016
Top 80 Editor's Pick, Cleo, Malaysia, 2016
Best Skincare for Mum, Tommy's Awards, United Kingdom, 2016
Best Loved Product, Brides Beauty Awards, China, 2016
Your Stretch Mark Savior, New Beauty's Beauty Choice Awards, USA, 2016
The Skin Healer, Woman & Home Best in Beauty Awards, South Africa, 2016
Best Skincare Product, Global Excellence Awards, Philippines, 2016
Best Selling Skincare for Scars and Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2016
Elu produit de l'année (Product of the Year), Body Care, France, 2016
Producto del año, productos cosméticos, Spain, 2016
Best Maternity Product, Right Start Best Baby Essentials Awards, Ireland, 2015
Best Overall Classic Product of the Year, Beauty Magazine’s Beauty Awards, United Kingdom, 2015
Best Classic Health and Wellbeing Product, Beauty Magazine’s Beauty Awards, United Kingdom, 2015
Best Classic Body Care Product, Beauty Magazine's Beauty Awards, United Kingdom, 2015
Pregnant Friendly Best Product, IBS Mom & Baby Fair Awards, Turkey, 2015
「InRed」美容のプロ100人が選ぶベストコスメ大賞2015 3,000円以下で選ぶ私のNo.1スキンケア (My No.1 Skin Care under 3,000 Yen, selected by 100 Beauty Experts, InRed Best Beauty Awards), Japan, 2015
Best Product for Pregnant Women, "M like Mama", Poland, 2015
Best Moisturizer (Oil), Cosmopolitan Beauty Awards, China, 2015
Best Body Beauty Product for Stretch Marks, Mega Beauty Awards, Philippines, 2015
Best Beauty Product: Pregnancy, Ok Magazine, Bulgaria, 2015
All-Time Favourite Stretch Mark Product, Mother & Baby Awards, Singapore, 2015
Best Anti-Stretch Mark Fix, Harper's Bazaar Beauty Awards, Singapore, 2015
Best Multi-Purpose Oil, Harper's Bazaar Hot 150 Awards, Malaysia, 2015
Best Moisturizer (Oil), Marie Claire Beauty Top 100, China, 2015
Best Body Care Product of the Year, UrCosme Silver Award, Taiwan, 2015
Best Anti-Stretch Mark Product, MomBaby Magazine Favourite Product Awards, Taiwan, 2015
Best Brand: Anti-Stretch Mark Category, Consumer's Choice Awards, Portugal, 2015
Best Body Oil, Female Daily Best of Beauty Awards, Indonesia, 2015
Best Face Oil, Female Daily Best of Beauty Awards, Indonesia, 2015
Best Skincare Treatment for Stretch Marks and Scars, Cosmopolitan Reader's Choice Awards, Indonesia, 2015
Best Body Product, Shape Readers' Choice Awards, Greece, 2015
Best Maternity Product, Boots Maternity & Infant Awards, United Kingdom, 2015
Mum To Be Hero Pregnancy Product, Prima Baby Awards, United Kingdom, 2015
Best Multi-Tasker, Sunday Times Style Award, United Kingdom, 2015
Best Multi-Tasker, U Magazine Beauty Awards, Ireland, 2015
Best Maternity Skincare, National Parenting Product Awards, Ireland, 2015
Best Body Oil, Cosmopolitan Beauty Awards, Latvia, 2015
Best Scar Product, Guardian Health & Beauty Awards, Singapore, 2015
All Time Favourite Treatment, Elle Beauty IT List, Singapore, 2015
Best Management of Dry Skin in Oil Form, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Singapore, 2015
Best Natural Skincare Product, Cosmopolitan Best Beauty Product Awards, Estonia, 2015
Jury Special Award: Best Innovative & New Product, Buduaar Magazine Awards, Estonia, 2015
Best Multi Purpose Oil, Aesthetics & Beauty's Beauty & Wellness Awards, Singapore, 2015
Best Dry Remedy Daily Moisturising Oil, Style Beauty Best Buys, Singapore, 2015
InStyle Star Beauty Award, South Korea, 2015
Best Maternity Skincare Product, National Parenting Product Awards, Ireland, 2015
Best Maternity Skincare Product, Mums & Tots Awards, Ireland, 2015
Best Body Oil, Cosmo Beauty Awards, Philippines, 2015
Buzzworthy Beauty Body Oil, Hola! Beauty Awards, Philippines, 2015
Best Multi-Purpose Oil, Judges' and Readers' Choice, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2015
Best Body Oil, Cleo Fitness Awards, Malaysia, 2015
No.1 Serum, Petit Price Cosmetics Awards /「with」プチプラ・コスメ大賞 美容液部門第1位, Japan, 2015
No.1 Facial Oil, Olive Young Health & Beauty Awards, 1st Half-year, South Korea, 2015
Celebrity Star Pick, Malaysian Women's Weekly Beauty by the Stars, Malaysia, 2015
Top 80 Editor's Pick, Cleo, Malaysia, 2015
Best Pharmacy Cosmetic, Glamour Glammies Awards, Poland, 2015
「MAQUIA」第2回美のプロ50人が選ぶマキア コスパ・コスメ大賞 オイル部門第3位 (3rd prize in Beauty Oil, MAQUIA Beauty Awards in Cost-effective Cosmetics), Japan, 2015
Best Stretch Mark Product, U Magazine's Best Beauty Buys, Ireland, 2015
Best Face Oil, Onlylady Fashion Awards, China, 2015
Best multi-tasker, The Sunday Times Style Beauty Awards, United Kingdom, 2015
Best Skincare for Mum, Tommy's Awards, United Kingdom, 2015
Best Quality Skin Care Oil Brand, 10th National Product Quality Excellence Awards, Philippines, 2015
Best Selling Skin Care for Scars and Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2015
The Body Oil Icon, Woman & Home Best in Beauty Awards, South Africa, 2015
Gold winner, National Parenting Publications Awards, USA, 2015
Best Stretch Mark Fix, The Singapore Women's Weekly Best Beauty Buys, Singapore, 2015
Best Essentials Hard Working Product, NZ Best in Beauty Awards, New Zealand, 2015
Best formulation for scars & stretch marks, Vita Beauty Awards, Greece, 2015
Best Pharmacy Cosmetic, Beauty of the Year Awards, Poland, 2014
Best Body Oil, Capricho's TOP 100 Beauty Products, Brazil, 2014
Best Face Oil, GlowPick, South Korea, 2014
Best Multipurpose Oil, NewBeauty Beauty Choice Awards, USA, 2014
Most Easily Absorbed Body Moisturiser, Harper's Bazaar Beauty Awards, Singapore, 2014
Best Product for Pregnant Women, M jak Mama Golden Tummy Awards, Poland, 2014
Best Body Moisturiser, Queen Cité Cosme Beauty Awards, Malaysia, 2014
Best Body Moisturiser, Mina Cité Cosme Beauty Awards, Malaysia, 2014
Best Body Moisturiser, ViVi Cité Cosme Beauty Awards, Malaysia, 2014
Most Popular Online Product, Cité Cosme Beauty Awards, Malaysia, 2014
Best Body Oil, Harper's Bazaar Hot 150 Beauty Awards, Malaysia, 2014
Best Body Oil (Pharmacy products), COSMO Beauty Awards, Latvia, 2014
Best Body Oil, Self iBeauty Awards, China, 2014
Best Body Oil, Marie Claire Beauty Top 100, China, 2014
Best Anti-Stretch Mark Product, MomBaby Magazine Favourite Product Awards, Taiwan, 2014
Best Overall Classic Product, Beauty Magazine Awards, United Kingdom, 2014
Best Classic Body Care Product, Beauty Magazine Awards, United Kingdom, 2014
Star Product, Bella Beauty Awards, United Kingdom, 2014
Best Face Oil, Cosmo Beauty Awards, South Korea, 2014
Best Dry Remedy Daily Moisturizing Oil, Style Beauty Best Buys, Singapore, 2014
Best Multi Purpose Oil, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2014
Innovative body care product, COSMO Beauty Awards, Lithuania, 2014
Best Body Moisturizer of the Year, Cosmo, China, 2014
Best Stretch Mark Product, OHBaby! Magazine Awards, New Zealand, 2014
Best Maternity Skincare Range, Maternity & Infant Awards, United Kingdom, 2014
Gold Award, Bizziebaby, United Kingdom, 2014
Best Scar & Stretch Marks Treatment Oil, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buys, Malaysia, 2014
Fave Cult Product, Priceline Pinky Awards, Australia, 2014
The Judges' Choice, Priceline Pinky Awards, Australia, 2014
Cult Product for Mum, Mother & Baby Awards, Australia, 2014
Best Product for Mum, Best in Beauty Awards, Australia, 2014
Best Multi-functional Oil, Sure "My Powder Room" Award, South Korea, 2014
Best Body Oil, Instyle Star Beauty Awards, South Korea, 2014
No.10 Personal Care Brand, Sunday Times Top Brands, South Africa, 2014
Best Acne Scar Eliminating Product, Watsons HWB Awards, China, 2014
Best Face & Body Oil, Good Housekeeping Anti-Aging Awards, Philippines, 2014
Skin Saver Award, Celebrity Mom, Philippines, 2014
Best Stretch Mark Product, Les étoiles de la Beauté Parents, France, 2014
Best Selling Facial Oil, 올리브영 2014 상반기 헬스&뷰티 어워즈, Olive Young Health & Beauty Awards, South Korea, 2014
Best for Stretch Marks, U Magazine Beauty Awards, Ireland, 2014
Best for Stretch Marks, The Herald Beauty Awards, Ireland, 2014
Best Body Beauty Product for Scars and Stretch Marks, Mega Beauty Awards, Philippines, 2014
Best Classic Beauty Product, Cosmetic Executive Women (CEW) Awards, United Kingdom, 2014
Best Scar Product, Cosmopolitan Red Book 'Bright Sparks' Awards, Singapore, 2014
Best Skincare Product for Mums, Tommy's Awards, United Kingdom, 2014
Beauty All Stars Award, Harper's Bazaar, Singapore, 2014
Beauty All Stars Award, Singapore Women's Weekly, Singapore, 2014
Beauty All Stars Award, Cosmopolitan, Singapore, 2014
Beauty All Stars Award, CLEO, Singapore, 2014
Silver Winner, National Parenting Publications Awards, USA, 2014
Gold Award, Mom's Choice Awards, USA, 2014
Best All Purpose Body Oil, The Golden Globe Awards Council, Philippines, 2014
Winner (Post Acne Treatment), CLEO Clear Skin Awards, Singapore, 2014
Body Care, Cosmetic Hit, Burda Media "Dobre Rady", Poland, 2014
Body Care, My Cosmetic, Edipresse "Poradnik Domowy", Poland, 2014
Best Selling Natural Oil for Scars & Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2014
Best Body Oil, Bauer Media Best in Beauty Awards, New Zealand, 2014
Best Cult Beauty Product, Bauer Media Best in Beauty Awards, New Zealand, 2014
Best Skincare Product for Mums, Dziecko Best Products, Poland, 2013
Most Outstanding All Purpose Body Oil, National Customers' Choice Annual Awards, Philippines, 2013
Best Scar Oil, TrendsHealth Best Healthy Cosmetics Awards, China, 2013
Best Beauty Oil, Beauty Dignity Awards, China, 2013
Best Botanic Skincare Product, Mina Beauty Awards, China, 2013
「リンネル」ナチュラルコスメグランプリ しみをどうにかしたい部門 編集部賞 Editors' Special Award: Uneven Skin Tone Category, Liniere Natural Cosmetics Grand Prix, Japan, 2013
Best Body Moisturizer of the Year, Cosmo, China, 2013
Best Body Oil, Self iBeauty Award, China, 2013
Best Body Care Product of the Year, UrCosme, Taiwan, 2013
Best Multi-Purpose Skin Salver, Harper's Bazaar Beauty Awards, Malaysia, 2013
Best Stretch Mark Product, Mother & Baby Awards, Singapore, 2013
Star Product, Bella Beauty Awards, United Kingdom, 2013
Best New Mum / Maternity Skincare Product, Mother & Baby Awards, United Kingdom, 2013
Best Classic Body Care Product, Beauty Awards, United Kingdom, 2013
Best Classic Health and Wellbeing Product, Beauty Awards, United Kingdom, 2013
Best Overall Classic Product, Beauty Awards, United Kingdom, 2013
Best New Product, GS Watsons, South Korea, 2013
Kraamzorg Award, Netherlands, 2013
Best New Entry (Multi-function Repair Essence), Watsons Health, Wellness and Beauty Awards, Hong Kong, 2013
Smart Buy, Favourites of the Year, Style: Best Beauty Buys, Singapore, 2013
Best Homegrown Brand, Heat Hair and Beauty Awards, South Africa, 2013
Best Maternity Skincare Product, Maternity & Infant Awards, Ireland, 2013
Summer Essentials (Letni Niezbędnik Kobiety), dlalejdis.pl, Poland, 2013
Victoires de la Beauté, France, 2013
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2013
Cult Mum Product of the Year, Australian Mother & Baby Magazine Awards, Australia, 2013
Cult Skincare Product, The Australian Women's Weekly Readers' Choice Award, Australia, 2013
Best in Moisture Category, Best of the Best Beauty 美人大賞 Magazine Awards, Taiwan, 2013
Best 10 New Products, Watsons Health, Wellness and Beauty Awards, China, 2013
Best Multi-Purpose Oil, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2013
Body Category TOP1, FashionGuide Professional Awards, Taiwan, 2013
Best Selling Skincare Product, Priceline, Australia, 2013
All Purpose Body Oil, Harper's Bazaar Junior Most Loved Body Care, Singapore, 2013
Best Stretch Mark Oil, U Magazine, Ireland, 2013
Best Overall Use Oil for Face and Body, RSVP, Ireland, 2013
Best Classic Beauty Product, Cosmetic Executive Women (CEW) Awards, United Kingdom, 2013
儂儂雜誌開架醫美新秀獎, Taiwan, 2013
Best Pregnancy Beauty Product, Prima Baby & Pregnancy, United Kingdom, 2013
Best for Stretch Marks, Evening Herald Beauty Awards, United Kingdom, 2013
Best Body Treatment, Elle Beauty Awards, South Africa, 2013
Best Can't Live Without Beauty Product, Best in Beauty Awards, New Zealand, 2013
Miracle Worker, Essentials Top 100 Beauty Products, South Africa, 2013
Best Stretch Mark Product in the Face / Body Skincare Category, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2013
FG特優肌膚保養油, Taiwan, 2013
Perfect Skin Award, Pregnancy Magazine, Hong Kong, 2013
Best Stretch Mark Oil, Parents' World Best of the Best, Singapore, 2013
Best Firming Product, Singapore Women's Weekly Best Beauty Buys, Singapore, 2013
Best Cult Product, Pregnancy & Birth Bloom Award, United Kingdom, 2013
Product of the Year, Parapharmacy Body Care Category, Italy, 2013
Prodotto dell'anno, categoria cura corpo farmacia, Italy, 2013
Best Quality-Price Beauty Product, T de Telva Beauty Awards, Spain, 2013
Best of the Year: Drugstore Buys, Style Beauty Best Buys, Singapore, 2012
Best Skin & Beauty Care Product, Long Life Health & Beauty Awards, Malaysia, 2012
Winner of Skin Therapy & Scars Category, Urban Health Top Choice, Malaysia, 2012
Best Pregnancy and New Mum Skincare, Practical Parenting & Pregnancy, United Kingdom, 2012
Drug Store Hit Product, Olive Young, South Korea, 2012
Best Anti-Stretch Mark Product, Mother & Baby Awards, Singapore, 2012
Best Scar Diminisher, Harper's Bazaar Beauty Awards, Singapore, 2012
Best Scar & Stretch Mark Treatment Oil, Natural Health Readers' Choice Awards, Malaysia, 2012
Best Classic Body Care Product, Beauty Awards, United Kingdom, 2012
Best Classic Health and Wellbeing Product, Beauty Awards, United Kingdom, 2012
Best Overall Classic Product, Beauty Awards, United Kingdom, 2012
Best Stretch Mark Product, OHbaby Magazine Award, New Zealand, 2012
Editor's Choice Award, Sheknows.com Parenting Awards, USA, 2012
Best Serum, Silver Beaut Award, Ireland, 2012
The best of SA beauty, Cosmopolitan Readers' Choice, South Africa, 2012
Best Scar Therapy, EH! Beauty Best-Sellers, Malaysia, 2012
Best Scar Therapy, NuYou Beauty Best-Sellers, Malaysia, 2012
Best Scar Therapy, Female Beauty Best-Sellers, Malaysia, 2012
Best Anti-Stretch Mark Treatment, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buys, Malaysia, 2012
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2012
Top bathroom-cabinet must-haves, Heat Hair & Beauty Awards, South Africa, 2012
Best Skin Care Moisturising Oil, Unity Popular Choice Awards, Singapore, 2012
Product of the Year, Watsons Health Wellness Beauty Awards, Singapore, 2012
Best All-Rounder Face & Body Skin Oil, Watsons Health Wellness Beauty Awards, Singapore, 2012
Best Facial Oil, Cleo Beauty Hall of Fame, Singapore, 2012
Favourite Scar & Stretch Mark Oil, CozyCot Women's Choice Award, Singapore, 2012
Best New All-Rounder Body Product, Elle Beauty IT List, Singapore, 2012
Best Scar Care Product, Guardian Customers' Choice Award, Malaysia, 2012
Her World's Choice & Readers' Choice for 'Shapers', Her World Beauty Awards, Malaysia, 2012
Best Pregnancy Product, Look Fantastic Health and Beauty Awards, United Kingdom, 2012
Best Scar Oil, Watsons Health, Wellness and Beauty Awards, Malaysia, 2012
Best Maternity Skincare Product, Loved by Parents Awards, United Kingdom, 2012
Best Secret Weapon, Women's Health Readers' Choice, South Africa, 2012
Bizziebaby Silver Award, United Kingdom, 2012
Best for Stretch Marks, U Magazine, Ireland, 2012
Best Beauty Buys, Singapore Women's Weekly, Singapore, 2012
Best Stretch Marks Oil, Parents World, Singapore, 2012
Best Stretch Mark Cream, Mother & Baby Silver Award, United Kingdom, 2012
Best Stretch Mark Treatment, The Evening Herald Beauty Awards, Ireland, 2012
Produkt des Jahres (Product of the Year), Körperpflege Frauen, Germany, 2012
Best Stretch Mark Miracle, Pregnancy & Birth Bloom Awards, United Kingdom, 2012
Best Body Oil, Essentials Best Beauty Buys, South Africa, 2012
Best Body Oil, Singapore Women's Weekly Snap It Up, Singapore, 2012
Best Body Lotion, ACP Best in Beauty Awards, New Zealand, 2012
Readers' Choice for 'Shapers', Her World Beauty Awards, Malaysia, 2011
Best Pregnancy Beauty Brand, Prima Baby Gold Award, United Kingdom, 2011
Best Scar & Stretch Mark Treatment Oil, Natural Health Readers' Choice Awards, Malaysia, 2011
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Best in Class Beauty Awards, New Zealand, 2011
Product of the Year: Health & Wellbeing, Australian Women's Weekly, New Zealand, 2011
Best Stretch Mark Product, OHbaby!, New Zealand, 2011
Best Body Product for Stretch Marks, Women's Health Beauty Awards, South Africa, 2011
Best Treatment Product, Psychologies Positive Beauty Awards, United Kingdom, 2011
Best Body Lotion, BizzieBaby Silver Award, United Kingdom, 2011
Best Stretch Mark Treatment, Anti-Ageing Beauty Bible, United Kingdom, 2011
Your Body's Best Friend, Lookfantastic, United Kingdom, 2011
Best for Pampering, Essentials Best Beauty Buys, United Kingdom, 2011
Best Classic Mass Beauty Product, Cosmetic Executive Women (CEW) Awards, United Kingdom, 2011
Best Body Oil, Essentials Beauty Award, United Kingdom, 2011
Best Anti-Cellulite Product, Best in Beaut.ie Awards, Ireland, 2011
Best Treatment for Imperfections, Glow Magazine Best in Beauty Awards, Canada, 2011
Best Scar Serum, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buys, Malaysia, 2011
Body Care Beauty Best Buy, CITTABella, Malaysia, 2011
Best Pregnancy Skincare Product, Kidspot Best of Awards, New Zealand, 2010
Best Overall Pregnancy Product, Kidspot Best of Awards, New Zealand, 2010
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2010
Best Pregnancy Beauty Product, Prima Baby & Pregnancy Best Buy Reader Awards, United Kingdom, 2010
Gold Award: Best Treatment Product, You & Your Wedding Bridal Beauty Awards Gold Award, United Kingdom, 2010
Overall Category Winner, Look Fantastic Hair & Beauty 'Bodies Can't Live Without', United Kingdom, 2010
Best Body Oil, InStyle 100 Best Beauty Buys Awards, United Kingdom, 2010
Best Stretch Mark Product, Pregnancy & Birth Bloom Awards, United Kingdom, 2010
Best Pregnancy Skincare Product, Kidspot Best of Awards, Australia, 2010
Best Overall Pregnancy Product, Kidspot Best of Awards, Australia, 2010
Best for Stretch Marks, U Magazine Beauty Award, Ireland, 2010
Best Treatment for Scars & Stretch Marks, Glow Magazine Best in Beauty Awards, Canada, 2010
Best Scar Product, Cosmetics Magazine 'I Recommend' Beauty Awards, Canada, 2010
Best Anti-Stretch Mark Product, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buy Awards, Malaysia, 2010
Readers' Choice, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2010
Best Scar Oil, Watsons Health, Wellness and Beauty Best of the Best Awards, Malaysia, 2010
Best Scar Care Product, Guardian Customers' Choice Award, Malaysia, 2010
Best Skin Care Product, Grazia Magazine Best Beauty Buy Awards, Netherlands, 2009
Best New Product Introduction, De Tuinen Award, Netherlands, 2009
Winner of the Skin Care Category, Astir Awards, Netherlands, 2009
Winner of the Skin Care Category, Drogisterij Awards, Netherlands, 2009
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2009
Best Pregnancy Beauty Product, Prima Baby & Pregnancy Best Buy Reader Awards, United Kingdom, 2009
Best Stretch Mark Treatment, Pregnancy & Birth Bloom Awards, United Kingdom, 2009
Best Body Oil, InStyle 100 Best Beauty Buy Awards, United Kingdom, 2009
Best Scar Treatment, Shecky's Beauty at its Best Awards, USA, 2009
Best Pregnancy Product: Skincare / Stretch Marks, Kidspot Best of Awards, Australia, 2009
Best Body Product, HealthSmart Best of the Best Awards, Australia, 2009
美人妊婦愛用のベストコスメ ボディケア妊娠線ケア部門 第1位, Japan, 2009
Best Scar Serum, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buy Awards, Malaysia, 2009
Best Scar Care Product, Guardian Customers' Choice Award, Malaysia, 2009
Best Selling Health Product, Watsons Health, Wellness and Beauty Best of the Best Awards, Malaysia, 2009
Best Pregnancy Beauty Product, Prima Baby & Pregnancy Best Buy Reader Awards, United Kingdom, 2008
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2008
Best Stretch Mark Treatment, Pregnancy & Birth Bloom Awards, United Kingdom, 2008
Best Scar & Spot Treatment, Shecky's Beauty at its Best Awards, USA, 2008
Best Pregnancy Product: Beauty, Kidspot Best of Awards, Australia, 2008
Best Selling Health Product, Watsons Health, Wellness and Beauty Best of the Best Awards, Malaysia, 2008
Best New Product Launch, Watsons Health, Wellness and Beauty Best of the Best Awards, Malaysia, 2008
Best Scar Care Product, Guardian Customers' Choice Award, Malaysia, 2008
Best Scar Oil, Watsons Health, Wellness and Beauty Best of the Best Awards, Malaysia, 2008
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2007
Product of the Year, Life Pharmacy Annual Supplier Awards, New Zealand, 2007
Best Pregnancy Beauty Product, Prima Baby & Pregnancy Best Buy Reader Awards, United Kingdom, 2007
Best Stretch Mark Treatment, Pregnancy & Birth Bloom Awards, United Kingdom, 2007
Best Scar & Spot Treatment, Shecky's Beauty at its Best Awards, USA, 2007
Best Body Treatment Under $25, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2006
Product of the Year, Life Pharmacy Annual Supplier Awards, New Zealand, 2006
Best Bodycare Product, Shape 500+ Best Beauty Buys Reader Awards, South Africa, 2005
Best Specialised Treatment for Bodycare, Beauty Magazine Awards, United Kingdom, 2005
Best Product Launch, Ulster Chemist Review, United Kingdom, 2005
Favourite Stretch Mark Product, Your Pregnancy Magazine, South Africa, 2004
Favourite Stretch Mark Product, Baba & Kleuter Magazine, South Africa, 2004
Favourite Stretch Mark Product, Your Baby Magazine!, South Africa, 2004
Najviše preporučivan
Proizvod sa najviše preporuka lekara/farmaceuta/babica za ožiljke i strije
Australia, Anketa sa lekarima (ACA Research HCP Study Jan 2019, 2019)
Australia, Anketa sa farmaceutima (ACA Research HCP Study Jan 2019, 2019)
Canada, Anketa sa lekarima (EnsembleIQ Healthcare Group and RK Insights, 2019)
Canada, Anketa sa farmaceutima (EnsembleIQ Healthcare Group and RK Insights, 2019)
Germany, Anketa sa farmaceutima (BVDA / German Pharmacist Association, 2015)
Ireland, Anketa sa farmaceutima (3 Gem, 2015)
Italy, Anketa sa babicama (Millward Brown, 2014)
Kenya, Anketa sa farmaceutima (Consumer Insight, 2015)
New Zealand, Anketa sa lekarima (Colmar Brunton, 2018)
South Africa, Anketa sa lekarima (IPSOS, 2018)
South Africa, Anketa sa ginekolozima (IPSOS, 2018)
South Africa, Anketa sa babicama (IPSOS, 2018)
South Africa, Anketa sa farmaceutima (IPSOS, 2018)
United Kingdom, Anketa sa farmaceutima (3 Gem, 2018)
Zimbabwe, Anketa sa lekarima (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Zimbabwe, Anketa sa babicama (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Zimbabwe, Anketa sa farmaceutima (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Najprodavaniji
Najprodavaniji proizvod za ožiljke i strije
Australia (iRi scan data: Australian Pharmacy; Scar and Stretch Mark segment in value (Segment/brand list as defined by Aspen) MAT November 2019)
Belgium (IMS data Q1 2020 (value))
Botswana (Medswana (Pty) Ltd, 2016)
Canada (Nielsen MarketTrack. Specialty Creams, Lotions and Scar Treatments. National Grocery, Drug + Mass, 52 weeks ending Feb 3, 2018)
Finland (Pharmacy data and GFT retail data, value sales, 2016)
Germany (Nielsen IMS Health)
Hungary (IMS Health Pharmacy Survey Q1, 2016)
Ireland (IMS Firming & Anti-Stretch Mark Total value 52 week period July 18)
Italy (IQVIA Solutions Italy S.r.l.: Dataview Multichannel, Pharmacy + Parapharmacy + Corner Gdo, Reconstructed Class Anti-stretch marks (82F2A) + Scars (46A3), sell-out volume, rolling year ending in Aug 2019)
Kenya (Consumer Insight, 2015)
Liechtenstein (IMS Health GmbH - Pharma Trend, Units & Sales Value, Sept 2017)
Malaysia (Nielsen, Scar & Stretch Mark, PM Drugstore/Pharmacy, January - June 2017)
Namibia (Geka Pharma (Pty) Ltd 2016 and Nampharm 2016)
Netherlands (IRI, YTD 52 2016)
New Zealand (IRI MAT National Pharmacy)
Philippines (IQVIA PHILIPPINES / MAT JUNE 2019 / DRUGSTORE DATA)
Poland (IQIVIA Poland Pharmascope 01/2020, 82F2 FIRMING&A-STRETCH PRODS, Value(PLN), MAT 01/2020)
Portugal (42,9% Nº1 in Stretch Market - Pharmacy only IQVIA Portugal August 2019)
Singapore (Nielsen, Scar & Stretch Mark, Drugstore/Pharmacy, 2019)
South Africa (Nielsen, Total Value ranking 52 week period ending 31 Jan 2018)
Swaziland (Swazi Pharm Wholesalers (Pty) Ltd, 2016)
Sweden (Nielsen Scanningdata, HPC, Other Skincare, Scars/Stretchmarks, MAT W52, 2019)
Switzerland (IMS Health GmbH - Pharma Trend, Units & Sales Value, Sept 2017)
Ukraine (PharmStandard)
United Kingdom (IRI Value Sales, Skincare Treatments category, Total UK, 52 weeks ending 1 Dec 2018)
Zimbabwe (Marketers Association of Zimbabwe, May 2016)

Dostupnost
Montenegro
Proizvod dostupan u


Suva koža
Ulje i voda se ne mešaju, što ulje čini prirodnim načinom zadržavanja vlage. Bio-Oil Gel za Suvu Kožu se sastoji od 87% ulja, što ga čini intenzivnim hidratantnim sredstvom. Testiranjem 100 ispitanika, većina učesnika je rekla da je Bio-Oil Gel za Suvu Kožu bolji od bilo kojeg proizvoda koji su ranije koristili za suvu kožu.
Bio-Oil home Bio-Oil home
keyboard_arrow_down
Formulacija
Bio-Oil Gel za Suvu Kožu novi je način lečenja suve kože. Tradicionalni proizvodi za suvu kožu, poput kreme, losiona i mleka za telo rade se prvenstveno od vode. Većina ove vode jednostavno isparava kada dođe u kontakt sa vašom kožom. To je često ono što uzrokuje osećaj hladnoće koji se oseća kada se primjenjuju ovi proizvodi. Bio-Oil Gel za Suvu Kožu je napravljen od ulja, tako da se prilikom nanošenja oseća toplota.
Formulacija
Formulacija
Formulacija
Bio-Oil Gel za Suvu Kožu novi je način lečenja suve kože. Tradicionalni proizvodi za suvu kožu, poput kreme, losiona i mleka za telo rade se prvenstveno od vode. Većina ove vode jednostavno isparava kada dođe u kontakt sa vašom kožom. To je često ono što uzrokuje osećaj hladnoće koji se oseća kada se primjenjuju ovi proizvodi. Bio-Oil Gel za Suvu Kožu je napravljen od ulja, tako da se prilikom nanošenja oseća toplota.
Sastojci
Sastojci
Paraffinum Liquidum, Isopropyl Palmitate, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Aqua, Isopropyl Myristate, Urea, Caprylic/Capric Triglyceride, Isostearyl Isostearate, C26-28 Alkyl Dimethicone, Sodium Lactate, Gluconolactone, Sodium PCA, Sodium Hyaluronate, Octyldodecyl PCA, Sucrose Laurate, Sucrose Stearate, Lactic Acid, Lanolin, Butylene Glycol, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Bisabolol, Helianthus Annuus Seed Oil, Silica, Glycine Soja Oil, BHT, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Niacinamide, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Tocopherol, Anthemis Nobilis Flower Oil, Calendula Officinalis Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Parfum, Citronellol, Farnesol, Limonene, Linalool, CI 17200.
Proizvodnja
Proizvodnja
Bio-Oil Gel za Suvu Kožu proizvodi se u skladu sa cGMP (trenutna dobra proizvodna praksa) kako je propisala Svetska zdravstvena organizacija. Svi sastojci su testirani na nečistoće i mikrobiološku kontaminaciju pre proizvodnje, a uzorak iz svake proizvedene šarže je laboratorijski testiran, a zatim zadržan i nadgledan tokom petogodišnjeg perioda.
Sva ambalaža Bio-Oil Gela za Suvu Kožu može se reciklirati, a svi papirni materijali sertifikovani su u skladu sa održivim praksama upravljanja šumama.
U proizvodnji Bio-Oil Gela za Suvu Kožu ne stvara se štetna emisija, opasni otpad ili otpadne vode.

Kliničke studije
Ispitivanje efikasnosti vlage, 2018
Ispitivanje efikasnosti vlage, 2018
Studijski centar
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Teksas, Sjedinjene Američke Države
Cilj
Za procenu hidratantne efikasnosti Bio-Oil Dry Skin Gela-a za suvu kožu
Uzorak
Ispitanici: 28 učesnica (od kojih 1 sa Fitzpatrick tipom I, 13 sa tipom II i 14 sa tipom III kože). Starost učesnika: od 29 do 65 godina.
Metodologija
Dvostruko slepo, randomizovano, kontrolisano kliničko ispitivanje. Posle nedeljnog perioda isušivanja, usledio je dvonedeljni period lečenja i trodnevni regresijski period. Tokom dvonedeljnog tretmana ispitanici su na dodeljenu potkolenicu nanosili Bio-Oil Dry Skin Gel za suvu kožu, suprotna noga je ostala netretirana. Klinička ispitivanja su vršena u početnoj fazi i danima 2, 4, 7, 9, 11 i 14, a regresijskim danima 1, 2 i 3. Subjekti su klinički ocenjeni na suvoću (na skali od 0 do 5). Merenje hidratacije kože bioinstrumentacijom obavili su Corneometer i SKICON. Merenje bioinstrumentacije transepidermalnog gubitka vode (TEVL), kao pokazatelj funkcije barijere, izvršeno je Tevameter-om.
Rezultat
U poređenju sa netretiranom stranom, Bio-Oil Gel za Suvu Kožu pokazao je statistički značajna poboljšanja u kliničkom ocenjivanju suvoće, SKICON merenjima i merenjima Corneometer, u svim trenucima; i u merenjima Tewameter-a, u 14. danu lečenja i na 3. dan regresije. Za kliničko ocenjivanje suvoće statistički značajno poboljšanje je primećeno kod 82% ispitanika posle samo dva dana. Nakon dve nedelje, 100% ispitanika pokazalo je statistički značajan rezultat, s tim da je stepen poboljšanja gotovo utrostručen nego drugog dana. Treći dan nakon prekida lečenja 93% ispitanika je održalo statistički značajno poboljšanje u poređenju sa početkom ispitivanja.
Dry skin user trial, 2017
Dry skin user trial, 2017
Studijski centar
Ayton Global Research, Somerset, United Kingdom.
Cilj
Procenjivanje učinka Bio-Oil Gel za Suvu Kožu u ublažavanju suvoće kože tela, u ispitivanju na 102 osobe.
Uzorak
Ispitanici: 102 učesnice sa samoprocenjenom „Veoma suvom“ kožom na telu. Starost učesnika: 18 i više.
Metodologija
Dvonedeljni probni period za jednokratnu upotrebu kod kuće. Učesnici su dobili upute da svakodnevno nanose proizvod na čistu, suvu kožu. Popunjena su dva kratka upitnika: prvi nakon početne primene i drugi posle dve nedelje korišćenja proizvoda.
Rezultat
Aplikacija: 94% učesnika složilo se da je „proizvod lako naneti“, a 96% učesnika se složilo da „nanesena mala koćičina pokriva veliku površinu kože“.
Apsorpcija: 83% učesnika složilo se da „koža lako upija proizvod“.
Hidratacija: 92% učesnika se složilo da „proizvod čini kožu odmah vlažnom“; 80% učesnika složilo se da se „njihova koža tokom dana osećala vlažnomtj. hidriranom“; 86% učesnika se složilo da se „njihova suva koža poboljšala tokom dvonedeljnog perioda“; i 85% učesnika se složilo da „njihova koža izgleda bolje nego na početku dvonedeljnog perioda“.
Sveukupno: 62% učesnika složilo se da je „proizvod bolji od svega što su ranije koristili za suvu kožu“.
Sensitive skin test, 2017
Sensitive skin test, 2017
Studijski centar
Institut za primenjena dermatološka istraživanja proDERM, Hamburg, Nemačka.
Cilj
Procena potencijal Bio-Oil Gel za Suvu Kožu u izazivanju iritacije kože.
Uzorak
Ispitanici: 31 učesnik (26 žena i 5 muškaraca), od čega 52% sa osetljivom kožom prema slobodnoj proceni, 26% sa alergijom tipa IV (osim kozmetičkih sastojaka) i 48% sa atopijom. Starost učesnika: 20 do 70 godina.
Metodologija
Randomizovano i kontrolisano. Procenjivane su tri oblasti: površina na koju je naneta demineralizovana voda (negativna kontrola), površina na koju se nanosi Bio-Oil Gel za Suvu Kožu l i površina na koju je primenjen 1% rastvor natrijum-dodecil sulfata (SDS) (pozitivna kontrola - poznati iritant na koži). Ispitni proizvodi su primenjeni jednom na zadnjoj strani tokom 24 sata korišćenjem epikutanog sistema za testiranje flastera. Vizuelno ocenjivanje radi procene primarne iritacije kože izvršeno je od strane treniranog grejdera 15 minuta nakon uklanjanja flastera, a zatim 24 sata i 48 sati nakon uklanjanja flastera. Kožne reakcije su ocenjene na skali od 0 - 4 (pri čemu 0 nije bilo odgovora, a 4 vrlo crveni i upaljeni odgovor).
Rezultat
Nijedan ispitanik nije doživeo neželjene reakcije na test proizvod i rezultati su bili isti kao kod negativne kontrole, sa vizuelnim rezultatom 0 (nula) zabeleženim za sve ispitanike u svim trenucima. Stoga se smatra da je tolerancija kože na Bio-Oil Gel za Suvu Kožu u odnosu na iritaciju „vrlo dobra“.
Non-comedogenic study, 2018
Non-comedogenic study, 2018
Studijski centar
Institut za primenjena dermatološka istraživanja proDERM, Hamburg, Nemačka.
Cilj
Proceniti potencijal Bio-Oil Gel za Suvu Kožu u stvaranju komedona.
Uzorak
Ispitanici: 24 učesnika sa kožom sklonom aknama (17 žena i 7 muškaraca). Starost učesnika: 24 do 56 godina.
Metodologija
Randomizovano i kontrolisano. Ispitni proizvod (pod okluzijom) i dve negativne kontrole (neobrađeno područje (A) i neobrađeno, ali okluzirano područje (B)) nasumično su dodeljene trima test površinama na predelu sklonim aknama u gornjem delu leđa. Ispitni proizvod je primenjen na istu površinu za testiranje tri puta nedeljno tokom četiri nedelje (ukupno 12 aplikacija). Na kraju studije uzeta je po jedna površinska biopsija kože (SSB) iz svakog od testiranih područja, koristeći metodu Marksa i Dawber-a. Prisustvo uvećanih mikrokomedona procenjeno je na način dvostruko slepim evaluatorom koristeći rang lestvice Mills-a i Kligmana.
Rezultat
Otkriveno je da Bio-Oil Gel za Suvu Kožu je ne-komedogen, deluje značajno bolje od obe negativne kontrole.
Occlusivity study, 2018
Occlusivity study, 2018
Studijski centar
Rigano Laboratories, Milan, Italy.
Cilj
Eksperimentalno se utvrđuje okluzivnost Bio-Oil Gela za Suvu Kožu i na taj način njegova sposobnost da pomogne koži da zadrži vlagu smanjujući transepidermalni gubitak vode (TEVL).
Metodologija
Poznate količine vode bile su smeštene u čašama prekrivenim polupropusnom membranom zvanom Vitro-Skin ™, koja oponaša površinska svojstva ljudske kože. Proizvod se nanosi na membranu i tokom vremena meri se brzina gubitka vode iz čaša. Ovo je upoređeno sa stopom gubitka vode iz kontrolnih čaša, bez ikakvog proizvoda na membrani.
Rezultat
Metodologija ispitivanja brzine evaporacije vodene pare (VVTR) standardni je test za merenje okluzivnosti proizvoda. Smanjenje VVTR vrednosti ukazuje da je određena formulacija okluzivna. Pokazano Bio-Oil Gel za Suvu Kožu statistički smanjuje VVTR vrednosti u odnosu na netretiranu podlogu kada se nanosi na Vitro-Skin ™ membranu, što sugeriše da će Bio-Oil Gel za Suvu Kožu pomoći koži da zadrži vlagu.

Nagrade
Nagrade
Best Selling Skincare for Dry Skin, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2020
Prodotto dell’Anno, categoria Idratanti corpo, Italy, 2020
Product Of The Year, United Kingdom, 2020
Producto del año, productos cosméticos, Spain, 2020
Editor's Choice: Breakthrough Technology, Elle Beauty Awards, Vietnam, 2020
Best Body Care Product, Glamour Best of Beauty, Russian Federation, 2019
Most promising new product of the year, BAZAAR Beauty Awards, China, 2019
Best Beauty Innovation, miss7 Value 4 Money Awards, Croatia, 2019
Best Hand & Body Innovation, woman&home Beauty Awards, South Africa, 2019
Elu Produit de l'Année (Product of the Year), France, 2019
Innovative Product of the Year, Mother Baby & Child Magazine Awards, United Arab Emirates, 2018
Victoires de la Beauté, France, 2018