LITTEKENS
HUIDSTRIEMEN
ONGELIJKMATIGE TEINT
Bio-Oil ® is wereldwijd het nr. 1 product bij littekens en zwangerschapsstriemen
Bio-Oil home Bio-Oil home
keyboard_arrow_down
Gebruik
Littekens
Littekens
Littekens maken integraal deel uit van het genezingsproces en resulteren uit een overproductie van collageen rond een wonde. Littekens evolueren naarmate ze ouder worden, maar hebben een blijvend karakter. Bio-Oil is ontwikkeld om het uitzicht van littekens te helpen verbeteren maar kan ze nooit verwijderen.
Bio-Oil dient in een ronddraaiende beweging aangebracht te worden op het litteken, tweemaal per dag gedurende minimum 3 maanden. Bij nieuwe littekens mag Bio-Oil pas aangebracht worden eenmaal de wonde genezen is, en niet wanneer de huid nog open is. Resultaten zullen van persoon tot persoon verschillen.
Huidstriemen
Huidstriemen
Wanneer het lichaam sneller in omvang toeneemt dan de huid, dan scheurt de onderhuid en bij genezing vormt er zich een litteken. Deze littekens zijn zichtbaar op het huidoppervlak en worden huidstriemen genoemd.
De waarschijnlijkheid dat huidstriemen zich gaan ontwikkelen hangt af van verschillende factoren zoals huidtype, ras, leeftijd, dieet, en hydratatie van de huid. Het meest vatbaar voor huidstriemen zijn o.a. zwangere vrouwen, bodybuilders, jongeren die plots snel groeien tijdens de puberteit en personen die in korte tijd veel bijkomen.
Huidstriemen hebben een blijvend karakter en ook al is de formule van Bio-Oil speciaal gemaakt om ze te vervagen, toch gaan ze er niet door verdwijnen.
Bio-Oil dient in een ronddraaiende beweging aangebracht te worden op de huidstriemen, tweemaal per dag gedurende minimum 3 maanden. Gedurende de zwangerschap dient het vanaf de start van het tweede trimester aangebracht te worden op zones waar zwangerschapsstriemen vaak voorkomen zoals de onderbuik, borsten, lage rug, heupen, billen en dijen. Resultaten zullen van persoon tot persoon verschillen.
Ongelijkmatige teint
Ongelijkmatige teint
Ongelijkmatige teint komt voor wanneer er een inconsistente melanineproductie is in het lichaam. Dit kan uitgelokt worden door externe factoren zoals overdadige blootstelling aan zonlicht of het gebruik van huidblekende middelen van minderwaardige kwaliteit; of door interne factoren zoals hormonale schommelingen gerelateerd aan zwangerschap, menopauze of het gebruik van orale voorbehoedsmiddelen. Bio-Oil helpt het uitzicht van een ongelijkmatige teint te verbeteren.
Bio-Oil dient tweemaal per dag aangebracht te worden op de aangetaste huid voor een minimum van 3 maanden. Bio-Oil biedt geen bescherming tegen de zon. Zonnecrèmes mogen pas aangebracht worden eenmaal Bio-Oil volledig geabsorbeerd is. Resultaten zullen van persoon tot persoon verschillen.
Huidveroudering
Huidveroudering
Gerimpelde huid, geassocieerd met het verouderingsproces, wordt voornamelijk veroorzaakt door een daling van de hoeveelheid collageen en elastine in de huid. Bio-Oil bevat talrijke ingrediënten die de huid meer kneedbaar maken, waardoor de huid gladder en soepeler wordt. Hierdoor wordt het verschijnen van gerimpelde huid tegengegaan. Bio-Oil hydrateert ook de huid, hetgeen de textuur, de teint en het uitzicht van fijne lijnen en rimpels verbetert.
Bio-Oil dient tweemaal per dag aangebracht te worden op de aangetaste huid. Resultaten zullen van persoon tot persoon verschillen.
Droge huid
Droge huid
Het huidoppervlak wordt bedekt door een onzichtbare olielaag die ervoor zorgt dat vocht niet kan ontsnappen. In een erg droge omgeving is deze lipidenlaag vaak niet in staat om dit te bewerkstelligen waardoor te veel vocht aan de huid onttrokken wordt. Dagelijks douchen of baden kan dit nog verergeren doordat de lipidenlaag wordt aangetast door het adstringerende effect van zeep en water. Bio-Oil vult de natuurlijke olielaag van de huid aan, en helpt ze om de barrièrefunctie te herstellen zodat ze vocht kan vasthouden.
Bio-Oil dient tweemaal per dag aangebracht te worden. Resultaten zullen van persoon tot persoon verschillen.

Formulering
Formulering
Formulering
De Bio-Oil-formulering is een combinatie van plantenextracten en vitamines in een suspensie op basis van olie. Het product bevat het unieke ingrediënt PurCellin Oil™, dat de algemene consistentie van de formulering zodanig verandert dat het licht en niet vettig wordt, en op die manier garandeert dat de heilzame stoffen aanwezig in de vitamines en plantenextracten makkelijk opgenomen worden.
Bio-Oil werd onderworpen aan de veiligheidsbeoordelingen volgens de Reguleringen van het Europees Parlement en de Raad van Cosmetische Producten. Het toxicologisch profiel, de chemische structuur, graad van inclusie en het totale niveau van dagelijkse blootstelling van elk gebruikt ingrediënt werden beoordeeld en veilig bevonden voor gebruik (inclusief gebruik door zwangere vrouwen).
Ingrediënten
Ingrediënten
Plantenextracten
Calendula Officinalis Flower Extract (Goudsbloemolie)
Lavandula Angustifolia Oil (Lavendelolie)
Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Rozemarijnolie)
Anthemis Nobilis Flower Oil (Kamillebloemolie)
Vitamines
Retinyl Palmitate (Vitamine A)
Tocopheryl Acetate (Vitamine E)
Oliebasis
Paraffinum Liquidum
Triisononanoin
Cetearyl Ethylhexanoate
Isopropyl Myristate
Glycine Soja Oil
Helianthus Annuus Seed Oil
Tocopherol
Bisabolol
Geur (Roos)
Parfum
Alpha-Isomethyl Ionone
Amyl Cinnamal
Benzyl Salicylate
Citronellol
Coumarin
Eugenol
Farnesol
Geraniol
Hydroxycitronellal
Limonene
Linalool
Kleur
CI 26100
Productie
Productie
Bio-Oil wordt vervaardigd conform de cGMP (current Good Manufacturing Practice) richtlijnen gestipuleerd door de Wereldgezondheidsorganisatie. Voorafgaand aan de productie worden alle ingrediënten getest op vervalsing en microbiologische contaminatie. Een staal van elke vervaardigde partij wordt in het laboratorium getest en vervolgens bewaard en gemonitord gedurende een periode van 5 jaar.
Alle Bio-Oil-verpakkingen zijn recycleerbaar en al het gebruikte papier is gegarandeerd in overeenstemming met de principes van duurzame bosbouw.
Bij de productie van Bio-Oil komen geen gevaarlijke stoffen, schadelijk afval of afvalwater vrij.

Klinische studies
Studie littekens, 2010
Studie littekens, 2010
Onderzoeksinstelling
proDERM instituut voor toegepast dermatologisch onderzoek in Hamburg, Duitsland.
Doelstelling
Nagaan hoe doeltreffend Bio-Oil is in het verbeteren van het uitzicht van littekens.
Testgroep
Testpersonen: 36 vrouwelijke deelnemers van verschillende etniciteiten. Leeftijd van de deelnemers: 18 tot 65 jaar. Ouderdom van de littekens: recent gevormd, tot 3 jaar oud. Locatie van de littekens: onderbuik, benen, armen, nek, knie, torso, bovenlichaam.
Methodologie
Dubbelblind, gerandomiseerd en placebogecontroleerd. Testpersonen hadden littekens van gelijke grootte of een enkel litteken groot genoeg voor een half/half applicatie en een intra-subjectvergelijking. Het product werd gedurende 8 weken tweemaal per dag aangebracht, zonder extra massage van het gekozen huidoppervlak. Het product werd aangebracht onder toezicht en op vaste tijdstippen. De evaluaties werden uitgevoerd na 0, 2, 4 en 8 weken. Verschillende parameters (zoals gedefinieerd in de Patient and Observer Scar Assessment Scale - POSAS) werden geëvalueerd.
Resultaat
Bio-Oil helpt bij het verbeteren van het uitzicht van littekens. Na slechts 2 weken (dag 15) werd bij 66 % van de testpersonen een statistisch significant resultaat vastgesteld. Na 8 weken (dag 57) vertoonde 92 % van de testpersonen een verbetering. De graad van verbetering lag bijna driemaal zo hoog als na 2 weken. Een continue verbetering van POSAS gedurende de duur van de studie werd vastgesteld.
Studie littekens, 2005
Studie littekens, 2005
Onderzoeksinstelling
Fotobiologisch Laboratorium van de Medische Universiteit van Zuid-Afrika.
Doelstelling
Nagaan hoe doeltreffend Bio-Oil is in het verbeteren van het uitzicht van littekens.
Testgroep
Testpersonen: 24 deelnemers, 22 vrouwen en 2 mannen. Leeftijd van de deelnemers: 18 tot 60 jaar. Ouderdom littekens: recent gevormde littekens tot 3 jaar oud. Type littekens: van kleine brandwonden tot chirurgische littekens (12 grote littekens, 14 kleinere - 1 deelnemer had littekens op 3 plaatsen).
Methodologie
Enkelblind (beoordelaar), gerandomiseerd en gecontroleerd. Een gepaarde studieopzet met mogelijkheid tot intra-subjectvergelijking. Testpersonen hadden vergelijkbare littekens of een litteken groot genoeg voor een half/half applicatie. Het product werd gedurende 12 weken tweemaal per dag aangebracht op het vooraf bepaalde huidoppervlak. De applicatie gebeurde onder toezicht en op vaste intervallen. De beoordelingen vonden plaats na 0, 4, 8 en 12 weken.
Resultaat
Zowel volgens objectieve als subjectieve criteria verbeterde Bio-Oil het uitzicht van de littekens. 65 % van de testpersonen stelde een vooruitgang vast na 4 weken.
Gebruikersonderzoek littekens, 2002
Gebruikersonderzoek littekens, 2002
Onderzoeksinstelling
Ayton-Moon, Somerset, Verenigd Koninkrijk.
Doelstelling
De doeltreffendheid nagaan van Bio-Oil bij de behandeling van littekens, door middel van een gebruikersonderzoek van 82 personen.
Testgroep
Testpersonen: 82 personen, zowel volwassenen als kinderen. Ouderdom littekens: van recent gevormd tot ouder dan 10 jaar. Littekentypes: verhoogde, vlakke en ingezakte littekens, gaande van kleine brandwonden en schaafwonden tot chirurgische littekens. Locatie van de littekens: divers.
Methodologie
Het product werd gedurende 4 weken driemaal per dag aangebracht. De deelnemers werd opgedragen het product in een ronddraaiende beweging in te masseren tot het volledig geabsorbeerd werd door de huid. De interviews werden na 0, 2 en 4 weken afgenomen. De deelnemers beoordeelden de verbetering die ze opmerkten volgens een schaal van 1 tot 9 (1 overeenkomend met ‘geen verbetering’ en 9 overeenkomend met ‘veel verbetering’).
Resultaat
82 % van de deelnemers zag een verbetering in het uitzicht van hun littekens na 4 weken.
Studie littekens als gevolg van acne, 2012
Studie littekens als gevolg van acne, 2012
Onderzoeksinstelling
Afdeling Dermatologie, First Hospital Peking Universiteit, Beijing, China.
Doelstelling
Een exploratieve studie ter beoordeling van de doeltreffendheid van Bio-Oil in het verbeteren van het uitzicht van littekens als gevolg van acne in het gezicht bij Chinese proefpersonen.
Testgroep
Proefpersonen: 44 Chinese proefpersonen met recent gevormde littekens als gevolg van acne in het gezicht (< 1 jaar oud). De groep die met Bio-Oil werd behandeld, bestond uit 32 proefpersonen; de groep zonder behandeling bestond uit 12 proefpersonen. Leeftijd van de deelnemers: 14 tot 30 jaar.
Methodologie
Gerandomiseerde, gecontroleerde, beoordelaarblinde studie naar doeltreffendheid. Proefpersonen namen deel aan een initiële screeningevaluatie en daarna een wash-outperiode van 1 week. Het product werd gedurende 10 weken tweemaal per dag aangebracht. Het product werd aangebracht onder toezicht en op vaste tijdstippen. De evaluaties die werden uitgevoerd na 0, 4, 8 en 10 weken omvatten het volgende: algemene littekenscore (GSS - Global Scarring Score) beoordeeld door de onderzoeker, meting van de kleur van het litteken als gevolg van acne / roodheid aan de hand van een chromameter, meting van talgconcentratie aan de hand van een sebumeter, documentatie van het aantal comedonen en ontstekingslaesies door een dermatoloog. De proefpersonen vulden bij elk bezoek ook vragenlijsten met een zelfbeoordeling in.
Resultaat
Het beste resultaat van de klinische beoordelingsscore was het vermogen van Bio-Oil in het verminderen van erytheem of roodheid van maculaire (platte) littekens als gevolg van acne, waarbij de huid in het algemeen helderder werd. Uit de resultaten van de vragenlijst met zelfbeoordeling bleek dat meer dan 84 % van de proefpersonen een verbetering ervoer in de algemene toestand van hun littekens als gevolg van acne en dat meer dan 90 % een verbetering ervoer in de kleur van hun littekens. Uit de resultaten van de telling van acne en de meting van talg bleek dat het gebruik van Bio-Oil geen toename van talgafscheiding veroorzaakt of geen acne veroorzaakt of verergert.
Studie huidstriemen, 2010
Studie huidstriemen, 2010
Onderzoeksinstelling
proDERM instituut voor toegepast dermatologisch onderzoek in Hamburg, Duitsland.
Doelstelling
Nagaan hoe doeltreffend Bio-Oil is bij het verbeteren van het uitzicht van huidstriemen.
Testgroep
Testpersonen: 38 vrouwelijke deelnemers van verschillende etniciteiten. Leeftijd van de deelnemers: 18 tot 65 jaar. Oorzaak van de huidstriemen: verschillend (post-zwangerschap, gewichtstoename of groeischeut als adolescent). Locatie huidstriemen: onderbuik, dijen en heupen.
Methodologie
Dubbelblind, gerandomiseerd en placebogecontroleerd. Testpersonen hadden huidstriemen van gelijke grootte of een huidstriem groot genoeg voor een half/half applicatie en een intra-subjectvergelijking. Het product werd gedurende 8 weken tweemaal per dag aangebracht, zonder extra massage van de behandelde zone. Het product werd aangebracht onder toezicht en op vaste tijdstippen. De evaluaties werden uitgevoerd na 0, 2, 4 en 8 weken. Verschillende parameters (zoals gedefinieerd in de Patient and Observer Scar Assessment Scale - POSAS) werden geëvalueerd.
Resultaat
Bio-Oil helpt het uitzicht van huidstriemen te verbeteren. Er was een statistisch significant resultaat na slechts 2 weken (dag 15) aanwezig bij 95 % van de testpersonen. Na 8 weken (dag 57) toonde 100 % van de proefpersonen een verbetering. De graad van verbetering lag meer dan dubbel zo hoog als na 2 weken. Een constante verbetering van POSAS gedurende de duur van de studie werd vastgesteld.
Studie huidstriemen, 2005
Studie huidstriemen, 2005
Onderzoeksinstelling
Fotobiologisch Laboratorium van de Medische Universiteit van Zuid-Afrika.
Doelstelling
Nagaan hoe doeltreffend Bio-Oil is bij het verbeteren van het uitzicht van huidstriemen.
Testgroep
Testpersonen: 20 vrouwelijke deelnemers. Leeftijd van de deelnemers: 18 tot 55 jaar. Locatie van de zwangerschapsstriemen: onderbuik.
Methodologie
Enkelblind (beoordelaar), gerandomiseerd en gecontroleerd. Een gepaarde studieopzet met mogelijkheid tot intra-subjectvergelijking. De testpersonen hadden bilaterale abdominale huidstriemen die een half-abdomen studie-opzet mogelijk maakten. Het product werd gedurende 12 weken tweemaal per dag aangebracht op het vooropgestelde huidoppervlak. De applicatie gebeurde onder toezicht en op vaste intervallen. De evaluaties vonden plaats na 0, 4, 8 en 12 weken.
Resultaat
Zowel volgens objectieve als subjectieve criteria verbeterde Bio-Oil het voorkomen van de huidstriemen. 50 % van de testpersonen stelde een verbetering vast na 8 weken.
Studie ongelijkmatige teint, 2011
Studie ongelijkmatige teint, 2011
Onderzoeksinstelling
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Texas, Verenigde Staten van Amerika.
Doelstelling
Beoordeling van de doeltreffendheid van Bio-Oil in het verbeteren van het uitzicht van ongelijkmatige teint en vlekkerige pigmentatie bij gebruik door vrouwen met milde tot matige huidbeschadiging door licht (verouderende huid) in het gezicht en de nek.
Testgroep
Proefpersonen: 67 vrouwelijke deelnemers (van verschillende etniciteiten) met klinisch bepaalde milde tot matige beschadiging door licht in het gezicht en de nek. De groep die met Bio-Oil werd behandeld, bestond uit 35 proefpersonen; de groep zonder behandeling bestond uit 32 proefpersonen. Leeftijd van de deelnemers: 30 tot 70 jaar.
Methodologie
Gerandomiseerde, gecontroleerde, beoordeelblinde studie naar doeltreffendheid. Proefpersonen namen deel aan een initiële screeningevaluatie en daarna een wash-outperiode van 1 week. Het product werd gedurende 12 weken tweemaal per dag aangebracht op het gezicht en de nek. Het product werd tijdens het aanvangsbezoek aangebracht onder toezicht. Klinische evaluaties werden na 0, 2, 4, 8 en 12 weken uitgevoerd. Het gezicht en de nek van de proefpersonen werden afzonderlijk klinisch beoordeeld met betrekking tot ongelijkmatige teint en vlekkerige pigmentatie.
Resultaat
Bio-Oil helpt bij het verbeteren van het uitzicht van een ongelijkmatige teint en vlekkerige pigmentatie bij huidbeschadiging door licht (verouderende huid). Na 4 weken werd een statistisch significant resultaat bereikt voor beide parameters in het gezicht en de nek. Na 12 weken vertoonde 86 % van de met Bio-Oil behandelde proefpersonen een statistisch significante verbetering voor ongelijkmatige teint in het gezicht, 71 % van de proefpersonen voor vlekkerige pigmentatie in het gezicht, 69 % voor ongelijkmatige teint in de nek en 60 % voor vlekkerige pigmentatie in de nek.
Studie ongelijkmatige teint, 2005
Studie ongelijkmatige teint, 2005
Onderzoeksinstelling
Fotobiologisch Laboratorium van de Medische Universiteit van Zuid-Afrika.
Doelstelling
Nagaan hoe doeltreffend Bio-Oil is bij het verbeteren van het uitzicht van ongelijkmatige teint.
Testgroep
Testpersonen: 30 vrouwelijke deelnemers van verschillende etniciteiten. Leeftijd van de deelnemers: 18 tot 55 jaar. Pigmentatietype: hyperpigmentatie in het gezicht.
Methodologie
Enkelblind (beoordelaar), gerandomiseerd en gecontroleerd. Een gepaarde studieopzet die intra-subjectvergelijking mogelijk maakt. Testpersonen hadden bilaterale pigmentatie die een half-gezichts/nek studieopzet mogelijk maakte. Het product werd gedurende 12 weken tweemaal daags aangebracht op het vooropgestelde huidoppervlak. De applicatie gebeurde onder toezicht en op vaste intervallen. De beoordelingen vonden plaats na 0, 4, 8 en 12 weken.
Resultaat
Bio-Oil verbeterde het uitzicht van een ongelijkmatige teint zowel bij de lichte als donkere huidtypes. 93 % van de testpersonen meldde een verbetering qua uitzicht na 6 weken. De evaluator noteerde een even grote vooruitgang bij de lichte en donkere huidtypes tussen week 0 en 8. De evaluator noteerde een grotere vooruitgang bij donkere huidtypes tussen week 8 en 12.
Studie verouderende huid, 2011
Studie verouderende huid, 2011
Onderzoeksinstelling
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Texas, Verenigde Staten van Amerika.
Studie 1: gezicht en nek
Doelstelling
Beoordeling van de doeltreffendheid van Bio-Oil bij gebruik door vrouwen met milde tot matige huidbeschadiging door licht (verouderende huid) in het gezicht en de nek.
Testgroep
Proefpersonen: 67 vrouwelijke deelnemers (van verschillende etniciteiten) met klinisch bepaalde milde tot matige beschadiging door licht in het gezicht en de nek. De groep die met Bio-Oil werd behandeld, bestond uit 35 proefpersonen; de groep zonder behandeling bestond uit 32 proefpersonen. Leeftijd van de deelnemers: 30 tot 70 jaar.
Methodologie
Gerandomiseerde, gecontroleerde, beoordeelbaarblinde studie naar doeltreffendheid. Proefpersonen namen deel aan een initiële screeningevaluatie en daarna een wash-outperiode van 1 week. Het product werd gedurende 12 weken tweemaal per dag aangebracht op het gezicht en de nek. Het product werd tijdens het aanvangsbezoek aangebracht onder toezicht. Klinische evaluaties werden na 0, 2, 4, 8 en 12 weken uitgevoerd. Het gezicht en de nek van de proefpersonen werden afzonderlijk klinisch beoordeeld met betrekking tot de volgende doeltreffendheidsparameters: algemeen uitzicht, fijne lijntjes, diepe rimpels, vlekkerige pigmentatie, ongelijkmatige teint, visuele ruwheid/gladheid, tactiele ruwheid/gladheid, uitzicht van stevigheid en helderheid (dofheid).
Resultaat
Bio-Oil helpt bij het verbeteren van het algemene uitzicht van de huid in het gezicht en de nek bij huidbeschadiging door licht (verouderende huid). Na 8 weken werd een statistisch significant resultaat bereikt voor alle klinisch beoordeelde doeltreffendheidsparameters. Na 12 weken vertoonde 94 % van de proefpersonen in de groep behandeld met Bio-Oil een statistisch significante verbetering in het algemeen in het gezicht en 80 % van de proefpersonen vertoonde een statistisch significante verbetering in het algemeen in de nek.
Studie 2: lichaam
Doelstelling
Beoordeling van de doeltreffendheid van Bio-Oil bij gebruik op de huid van decolleté, onderbenen en armen bij vrouwen met milde tot matige huidbeschadiging door licht (verouderende huid).
Testgroep
Proefpersonen: 67 vrouwelijke deelnemers (van verschillende etniciteiten) met klinisch bepaalde milde tot matige beschadiging door licht in het gezicht en de nek. De groep die met Bio-Oil werd behandeld, bestond uit 35 proefpersonen; de groep zonder behandeling bestond uit 32 proefpersonen. Leeftijd van de deelnemers: 30 tot 70 jaar.
Methodologie
Gerandomiseerde, gecontroleerde, beoordeelbaarblinde studie naar doeltreffendheid. Proefpersonen namen deel aan een initiële screeningevaluatie en daarna een wash-outperiode van 1 week. Het product werd gedurende 12 weken tweemaal per dag op decolleté, onderbenen en armen aangebracht. Het product werd tijdens het aanvangsbezoek aangebracht onder toezicht. Klinische evaluaties werden na 0, 2, 4, 8 en 12 weken uitgevoerd. Decolleté, onderbenen en armen van de proefpersonen werden afzonderlijk klinisch beoordeeld met betrekking tot de volgende doeltreffendheidsparameters: algemeen uitzicht, crêpeachtige textuur, droogheid/schilfering, visuele ruwheid/gladheid en tactiele ruwheid/gladheid.
Resultaat
Bio-Oil helpt bij het verbeteren van het algemene uitzicht van de huid van het lichaam bij huidbeschadiging door licht (verouderende huid). Na 4 weken werd een statistisch significant resultaat bereikt voor alle klinisch beoordeelde doeltreffendheidsparameters. Na 12 weken vertoonde 89 % van de proefpersonen in de groep behandeld met Bio-Oil een statistisch significante verbetering in het algemeen van decolleté, onderbenen en armen.
Studie uitgedroogde huid, 2011
Studie uitgedroogde huid, 2011
Onderzoeksinstelling
Fotobiologisch Laboratorium van de Medische Universiteit van Zuid-Afrika.
Studie 1
Doelstelling
Beoordeling van het effect van een enkele applicatie van Bio-Oil ter verbetering van de barrièrefunctie en hydratatie van het stratum corneum (SC).
Testgroep
Proefpersonen: 40 vrouwelijke deelnemers van verschillende etniciteiten. Testplaats: testproducten werden aangebracht op de binnenzijde van de onderarm van alle proefpersonen.
Methodologie
Beoordeling van hydratatie van de huid met een corneometer als primaire maatstaf, beoordeling van de barrièrefunctie met een vapometer als secundaire maatstaf. Deelnemers wasten hun onderarmen met zeep 2 uur voordat de metingen werden uitgevoerd. Eerst werden de metingen uitgevoerd om de baseline bepalen. Vervolgens werden Bio-Oil en een referentieolie aangebracht op aparte plaatsen op de binnenzijde van de onderarm van alle proefpersonen. Metingen werden nogmaals onmiddellijk na het aanbrengen van het product uitgevoerd en ook 2 uur later, vóór en na het afvegen van de producten. Op alle tijdstippen werd ook een niet-behandelde controleplaats gemeten.
Resultaat
Onmiddellijk na het aanbrengen van beide oliën verminderde het transepidermale waterverlies (TEWL) vergeleken met de niet-behandelde controleplaats. Na 2 uur, voordat de producten werden afgeveegd, werd voor beide oliën een hogere huidgeleiding gemeten en dus een betere hydratatie van de huid. Na het afvegen van de oliën van het huidoppervlak vertoonde de huid behandeld met Bio-Oil een verdere toename van de TEWL-waarden ten opzichte van de referentieolie, wat wijst op een toegenomen afgifte van vocht en bijgevolg een betere hydratatie van de huid.
Studie 2
Doelstelling
Beoordeling van het effect van tweemaal daags aanbrengen van Bio-Oil op de hydratatie en het verlichten van droge huid.
Testgroep
Proefpersonen: 25 vrouwelijke blanke deelnemers. Testplaats: testproducten werden aangebracht op de buitenzijde van het onderbeen van alle proefpersonen.
Methodologie
Gedurende een periode van 7 dagen werd zeep gebruikt om een droge huid te veroorzaken. Tweemaal per dag werden Bio-Oil en een referentieolie aangebracht. Op dag 1 en 3 werd de huid beoordeeld. Visuele evaluaties werden uitgevoerd door een getrainde visuele beoordelaar met behulp van een 2x vergrotende lamp. Op alle tijdstippen werd ook de niet-behandelde controleplaats beoordeeld.
Resultaat
Zowel Bio-Oil als de referentieolie verbeterden de droge huid ten opzichte van de niet-behandelde controleplaats. Bio-Oil was statistisch superieur op dag 3. Significante verbeteringen in visueel uitzicht van de huidplaatsen behandeld met Bio-Oil bevestigden de doeltreffendheid ervan in het verlichten van droge huid.
Onderzoek naar de invloed op acne, 2006
Onderzoek naar de invloed op acne, 2006
Onderzoeksinstelling
Future Cosmetics, Pretoria, Zuid-Afrika.
Doelstelling
Testen of Bio-Oil acne en comedonen (mee-eters) kan veroorzaken.
Testgroep
Testpersonen: 21 deelnemers, 17 vrouwen en 4 mannen van verschillende etniciteiten, 50 % gevoelig voor acne.
Methodologie
Gerandomiseerd en gecontroleerd. Het product werd gedurende 28 dagen tweemaal per dag aangebracht. 3 gebieden werden onderzocht: niet-behandeld huidoppervlak (negatieve controle), huidoppervlak behandeld met Bio-Oil, en huidoppervlak behandeld met geacetyleerde lanoline-alcohol (positieve controle - een bekend acnebevorderend ingrediënt). De testproducten werden aangebracht ter hoogte van de schouderbladen.
Resultaat
Bio-Oil bleek noch acnegeen, noch comedogeen te zijn. De zone waarop Bio-Oil werd aangebracht vertoonde geen significant verschil met de onbehandelde zone. De positieve controle veroorzaakte acne.
Onderzoek gevoelige huid, 2006
Onderzoek gevoelige huid, 2006
Onderzoeksinstelling
Future Cosmetics, Pretoria, Zuid-Afrika.
Doelstelling
Nagaan of Bio-Oil huidirritatie veroorzaakt bij testpersonen met een gevoelige huid.
Testgroep
Testpersonen: 21 deelnemers. Leeftijd van de deelnemers: 18 tot 65 jaar. Selectiecriteria: testpersonen met bekende gevoelige huid werden geselecteerd en blootgesteld aan een positieve controle (melkzuur) om hun status als gevoelige huidtypes te verifiëren.
Methodologie
Gerandomiseerd en gecontroleerd. 3 gebieden werden onderzocht: huidoppervlak behandeld met gedeïoniseerd water (negatieve controle), huidoppervlak behandeld met Bio-Oil, en huidoppervlak behandeld met een 1 % oplossing van natriumlaurylsulfaat (positieve controle - een bekend huidirriterend product). De testproducten werden via een patch aangebracht op de binnenzijde van de onderarm en verwijderd na 24 uur. De huid werd onderzocht en de reacties genoteerd 24, 48, 72 en 96 uur na applicatie. Een dermatoloog was aanwezig tijdens de evaluaties. De huidreacties werden gerangschikt volgens een schaal van 0 tot 4 (0 betekent geen reactie en 4 brandende roodheid).
Resultaat
Bio-Oil bleek geen irritaties te veroorzaken bij testpersonen met een gevoelige huid. Geen enkele testpersoon ervoer enige negatieve reactie tegen Bio-Oil. Bio-Oil had een gemiddelde reactiewaarde van 0,03 over een periode van 96 uur. Bio-Oil presteerde beter dan gedeïoniseerd water (negatieve controle).
Absorptiestudie, 2011
Absorptiestudie, 2011
Onderzoeksinstelling
proDERM instituut voor toegepast dermatologisch onderzoek in Hamburg, Duitsland.
Studie 1
Doelstelling
Beoordeling van de absorptiesnelheid van Bio-Oil na gestandaardiseerde applicatie en inwrijven.
Testgroep
Proefpersonen: 22 getrainde beoordelaars (21 vrouwen en 1 man). Testplaats: testproducten werden aangebracht op de binnenzijde van de onderarm van alle beoordelaars.
Methodologie
Dubbelblind, gerandomiseerd en gecontroleerd. Bio-Oil en een referentieolie werden aangebracht op specifieke testgebieden op de binnenzijde van de onderarm van de beoordelaars. De beoordelaars voerden 100 cyclische bewegingen bij een bepaalde snelheid uit. Vervolgens evalueerden de beoordelaars de absorptie van de producten op een schaal van 5 van ‘zeer langzame absorptie’ tot ‘zeer snelle absorptie’. Metingen met de sebumeter (voor het beoordelen van de hoeveelheid olie op de huid) werden op twee tijdstippen uitgevoerd: vóór het aanbrengen en twee minuten na het aanbrengen van het product.
Resultaat
De absorptie van Bio-Oil door de huid werd door de meerderheid (77,3 %) van de getrainde beoordelaars bestempeld als ‘zeer snel’ of ‘snel’. Dit werd bij het tweede tijdstip geverifieerd met een instrumentenmeting aan de hand van een sebumeter waaruit bleek dat de hoeveelheid Bio-Oil die op de huid achterbleef significant kleiner was dan met de referentieolie.
Studie 2
Doelstelling
Beoordeling van de absorptiesnelheid van Bio-Oil na gestandaardiseerde applicatie en inwrijven.
Testgroep
Proefpersonen: 100 deelnemers (97 vrouwen en 3 mannen). Testplaats: testproducten werden aangebracht op de binnenzijde van de onderarm van alle deelnemers.
Methodologie
Dubbelblind, gerandomiseerd en gecontroleerd. Bio-Oil en een referentieolie werden aangebracht op specifieke testgebieden op de binnenzijde van de onderarm van de deelnemers. Deelnemers wreven elk testproduct gedurende 1 minuut in. Vervolgens beoordeelden de deelnemers de absorptie van de producten op een schaal van 5 van ‘zeer langzame absorptie’ tot ‘zeer snelle absorptie’.
Resultaat
Het absorptievermogen van Bio-Oil in de huid werd door de meerderheid (72 %) van de deelnemers beoordeeld als ‘zeer snel’ of ‘snel’.
Studie occlusief karakter, 2008
Studie occlusief karakter, 2008
Onderzoeksinstelling
Onderzoek ondernomen door Prof. Dr. J Wiechers van de Rigano Laboratoria in Milaan, Italië.
Doelstelling
Nagaan of Bio-Oil een vergelijkbaar occlusiviteitsniveau heeft als de vernix caseosa (vernix caseosa, de roomwitte en viskeuze biofilm die een baby omhult in de baarmoeder, wordt door cosmetische wetenschappers algemeen beschouwd als de ‘gouden standaard’ in huidhydratatie omwille van het perfecte occlusiviteitsniveau).
Methodologie
Afgemeten hoeveelheden water werden in bekers geplaatst die afgedekt werden met een semi-permeabel membraan Vitro-Skin™. Dit membraan simuleert de oppervlakte eigenschappen van de menselijke huid. Vernix caseosa en Bio-Oil werden vervolgens aangebracht op het membraan en de hoeveelheid vochtverlies werd gemeten over een bepaalde periode. Dit werd vervolgens vergeleken met de hoeveelheid vochtverlies doorheen een membraan  door een membraan waarop geen product aangebracht was. De transferratio van de waterdamp werd vervolgens berekend voor elk product en uitgedrukt in g/m2/h.
Resultaat
Bio-Oil vertoont een occlusiviteitsniveau erg vergelijkbaar aan vernix caseosa, Bio-Oil heeft een transferratio van 23,5 en vernix caseosa 27,2.

Onderscheidingen
Prijzen Het meest aanbevolen
Het door dokters, apothekers en vroedvrouwen meest aanbevolen product bij littekens en huidstriemen.
Australia, Onderzoek bij dokters (ACA Research HCP Study Jan 2019, 2019)
Australia, Onderzoek bij apothekers (ACA Research HCP Study Jan 2019, 2019)
Canada, Onderzoek bij dokters (EnsembleIQ Healthcare Group and RK Insights, 2019)
Canada, Onderzoek bij apothekers (EnsembleIQ Healthcare Group and RK Insights, 2019)
Germany, Onderzoek bij apothekers (BVDA / German Pharmacist Association, 2015)
Ireland, Onderzoek bij apothekers (3 Gem, 2015)
Italy, Onderzoek bij vroedvrouwen (Millward Brown, 2014)
Kenya, Onderzoek bij apothekers (Consumer Insight, 2015)
New Zealand, Onderzoek bij dokters (Colmar Brunton, 2018)
South Africa, Onderzoek bij dokters (IPSOS, 2018)
South Africa, Onderzoek bij gynaecologen (IPSOS, 2018)
South Africa, Onderzoek bij vroedvrouwen (IPSOS, 2018)
South Africa, Onderzoek bij apothekers (IPSOS, 2018)
United Kingdom, Onderzoek bij apothekers (3 Gem, 2018)
Zimbabwe, Onderzoek bij dokters (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Zimbabwe, Onderzoek bij vroedvrouwen (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Zimbabwe, Onderzoek bij apothekers (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Nr. 1 in verkoopcijfers
Het best verkopende product bij littekens en huidstriemen..
Australia (Aztec Segment and item list as defined by Aspen Pharmacare, based on AU Grocery & Pharmacy Scan combined data within Hand & Body Skin Care Database. September, 2017)
Belgium (IMS data Q2 2019 (value))
Botswana (Medswana (Pty) Ltd, 2016)
Canada (Nielsen MarketTrack. Specialty Creams, Lotions and Scar Treatments. National Grocery, Drug + Mass, 52 weeks ending Feb 3, 2018)
Finland (Pharmacy data and GFT retail data, value sales, 2016)
Germany (Nielsen IMS Health)
Hungary (IMS Health Pharmacy Survey Q1, 2016)
Ireland (IMS Firming & Anti-Stretch Mark Total value 52 week period July 18)
Italy (IMS Dataview Multichannel, Pharmacy + Parapharmacy + Corner Gdo, Reconstructed Class Anti-stretch marks (82F2A) + Scars (46A3), sell-out volume, rolling year ending in September 2018. )
Kenya (Consumer Insight, 2015)
Liechtenstein (IMS Health GmbH - Pharma Trend, Units & Sales Value, Sept 2017)
Malaysia (Nielsen, Scar & Stretch Mark, PM Drugstore/Pharmacy, January - June 2017)
Namibia (Geka Pharma (Pty) Ltd 2016 and Nampharm 2016)
Netherlands (IRI, YTD 52 2016)
New Zealand (IRI, National Combined MAT, October 2015)
Poland (IQVIA Poland Pharmascope 04/2019, 82F2 FIRMING&A-STRETCH PRODS, Value(PLN), MAT 04/2019 © 2019 IQVIA and its affiliates. All rights reserved.)
Portugal (39,4% Nº1 in Strech Market - Pharmacy only IQVIA Portugal July 2019)
Singapore (Nielsen, Scar & Stretch Mark, PM Drugstore/Pharmacy, 2016)
South Africa (Nielsen, Total Value ranking 52 week period ending 31 Jan 2018)
Swaziland (Swazi Pharm Wholesalers (Pty) Ltd, 2016)
Sweden (Nielsen Scanningdata, HPC, Other Skincare, Scars/Stretchmarks, MAT W52, 2018)
Switzerland (IMS Health GmbH - Pharma Trend, Units & Sales Value, Sept 2017)
Ukraine (PharmStandard)
United Kingdom (IRI Value Sales, Skincare Treatments category, Total UK, 52 weeks ending 1 Dec 2018)
Zimbabwe (Marketers Association of Zimbabwe, May 2016)

Beschikbaarheid
Luxembourg
Beschikbaar bij
ApothekenDROGE HUID
Baanbrekende nieuwe technologie voor mensen met droge huid.
Bio-Oil home Bio-Oil home
keyboard_arrow_up
Gevoelige huid test, 2017
Onderzoeksinstelling
proDERM instituut voor toegepast dermatologisch onderzoek in Hamburg, Duitsland.
Doelstelling
Om het potentieel van Bio-Oil Droge Huid Gel om huidirritatie te veroorzaken te beoordelen.
Testgroep
Proefpersonen: 31 deelnemers (26 vrouwen en 5 mannen), waarvan 52 % met een gevoelige huid volgens zelfinschatting, 26 % met type IV allergie (met uitzondering van cosmetische ingrediënten) en 48 % met atopie. Leeftijd van de deelnemers: 20 tot 70 jaar.
Methodologie
Gerandomiseerd en gecontroleerd. Drie gebieden werden geëvalueerd: het gebied waarop gedemineraliseerd water werd aangebracht (negatieve controle), het gebied waarop Bio-Oil Droge Huid Gel werd aangebracht en het gebied waarop natriumdodecylsulfaat (SDS) 1 %-oplossing werd aangebracht (positieve controle - een bekende irriterende stof voor de huid). De testproducten werden één keer op de rug aangebracht gedurende een periode van 24 uur met behulp van een epicutaan patchtestsysteem. Visuele evaluatie om primaire huidirritatie te beoordelen werd uitgevoerd door een getrainde beoordeler 15 minuten na verwijdering van de pleisters en vervolgens 24 uur en 48 uur na verwijdering van de pleister. Huidreacties werden beoordeeld op een schaal van 0 - 4 (waarbij 0 geen respons was en 4 een zeer rode en ontstoken respons).
Resultaat
Geen enkele proefpersoon ondervond enige nadelige reacties op het testproduct en de scores waren dezelfde als voor de negatieve controle, met een visuele score van 0 (nul) geregistreerd voor alle proefpersonen op alle tijdstippen. De huidverdraagzaamheid van Bio-Oil Droge Huid Gel met betrekking tot irritatie werd daarom als "zeer goed" beschouwd.
Overzicht
Bio-Oil® Droge Huid Gel is een nieuwe manier om een droge huid te behandelen. Bio-Oil® Droge Huid Gel is gemaakt op basis van olie. In een gebruikersonderzoek uitgevoerd op mensen met een droge huid zei de meerderheid dat het beter was dan elk ander product voor droge huid dat ze eerder gebruikt hadden.

Ingrediënten
Paraffinum Liquidum, Isopropyl Palmitate, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Aqua, Isopropyl Myristate, Urea, Caprylic/Capric Triglyceride, Isostearyl Isostearate, C26-28 Alkyl Dimethicone, Sodium Lactate, Gluconolactone, Sodium PCA, Sodium Hyaluronate, Octyldodecyl PCA, Sucrose Laurate, Sucrose Stearate, Lactic Acid, Lanolin, Butylene Glycol, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Bisabolol, Helianthus Annuus Seed Oil, Silica, Glycine Soja Oil, BHT, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Niacinamide, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Tocopherol, Anthemis Nobilis Flower Oil, Calendula Officinalis Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Parfum, Citronellol, Farnesol, Limonene, Linalool, CI 17200.

Klinische studies
Vochtefficiëntieonderzoek, 2018
Vochtefficiëntieonderzoek, 2018
Onderzoeksinstelling
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Texas, Verenigde Staten van Amerika.
Doelstelling
Om de hydraterende werking van Bio-Oil Droge Huid Gel te beoordelen.
Testgroep
Proefpersonen: 28 vrouwelijke deelnemers (van wie 1 met Fitzpatrick huidtype I, 13 met huidtype II en 14 met huidtype III). Leeftijd van de deelnemers: 29 tot 65 jaar.
Methodologie
Split-body, evaluator-geblindeerde, gerandomiseerde, gecontroleerde klinische studie. Een droogperiode van één week werd gevolgd door een behandelingsperiode van twee weken en een regressieperiode van drie dagen. Tijdens de twee weken durende behandelingsperiode werd Bio-Oil Droge Huid Gel door de proefpersonen aangebracht op het aangewezen onderbeen. Het andere been bleef onbehandeld. Klinische evaluaties werden uitgevoerd bij baseline en op dag 2, 4, 7, 9, 11 en 14 en op regressiedagen 1, 2 en 3. De proefpersonen werden klinisch beoordeeld op droogheid (op een schaal van 0 - 5). Bioinstrumentatiemeting van huidhydratatie werd uitgevoerd door een corneometer en SKICON. De bioinstrumentatiemeting van transepidermaal waterverlies (TEWL), als een indicator van de barrièrefunctie, werd uitgevoerd door een Tewameter.
Resultaat
In vergelijking met de onbehandelde kant vertoonde Bio-Oil Droge Huid Gel statistisch significante verbeteringen in de klinische beoordeling van droogheid, SKICON-metingen en Corneometer-metingen, op alle tijdstippen; en in Tewameter-metingen, op behandelingsdag 14 en regressiedag 3. Voor klinische beoordeling van droogheid waren statistisch significante verbeteringen duidelijk bij 82 % van de patiënten na slechts twee dagen. Na twee weken vertoonden 100 % van de proefpersonen een statistisch significant resultaat, met de mate van de verbetering die bijna drie maal groter was dan op dag 2. Drie dagen nadat de behandeling was gestopt, had 93% van de proefpersonen een statistisch significante verbetering in vergelijking met de start van het onderzoek.
Droge huid gebruikerstest, 2017
Droge huid gebruikerstest, 2017
Onderzoeksinstelling
Ayton Global Research, Somerset, United Kingdom.
Doelstelling
Om de prestaties van Bio-Oil Droge Huid Gel in de verlichting van een droge huid op het lichaam te beoordelen, in een gebruikersonderzoek van 102 personen.
Testgroep
Proefpersonen: 102 vrouwelijke deelnemers met zelf-beoordeelde "zeer droge" huid op het lichaam. Leeftijd van deelnemers: 18 jaar en ouder.
Methodologie
Een proefperiode van twee weken, gebruik op één plek, thuisgebruikersonderzoek. Deelnemers kregen de opdracht om het product dagelijks op een schone, droge huid aan te brengen. Er werden twee korte vragenlijsten ingevuld: de eerste na het eerste gebruik en de tweede na twee weken gebruik van het product.
Resultaat
Aanbrenging: 94 % van de deelnemers was het ermee eens dat "het product gemakkelijk aan te brengen is" en 96 % van de deelnemers ging ermee akkoord dat "er maar een kleine hoeveelheid nodig is ".
Absorptie: 83 % van de deelnemers was het erover eens dat "het product gemakkelijk door de huid wordt opgenomen".
Hydratatie: 92 % van de deelnemers was het ermee eens dat "het product onmiddellijk het gevoel van een gehydrateerde huid geeft"; 80 % van de deelnemers was het erover eens dat "hun huid gedurende de hele dag gehydrateerd aanvoelde"; 86 % van de deelnemers was het ermee eens dat "hun droge huid in de loop van de periode van twee weken verbeterde"; en 85 % van de deelnemers was het ermee eens dat "hun huid er beter ietziet dan aan het begin van de periode van twee weken".
Algemeen: 62 % van de deelnemers was het ermee eens dat "het product beter is dan alles wat ze eerder hebben gebruikt voor een droge huid".
Gevoelige huid test, 2017
Gevoelige huid test, 2017
Onderzoeksinstelling
proDERM instituut voor toegepast dermatologisch onderzoek in Hamburg, Duitsland.
Doelstelling
Om het potentieel van Bio-Oil Droge Huid Gel om huidirritatie te veroorzaken te beoordelen.
Testgroep
Proefpersonen: 31 deelnemers (26 vrouwen en 5 mannen), waarvan 52 % met een gevoelige huid volgens zelfinschatting, 26 % met type IV allergie (met uitzondering van cosmetische ingrediënten) en 48 % met atopie. Leeftijd van de deelnemers: 20 tot 70 jaar.
Methodologie
Gerandomiseerd en gecontroleerd. Drie gebieden werden geëvalueerd: het gebied waarop gedemineraliseerd water werd aangebracht (negatieve controle), het gebied waarop Bio-Oil Droge Huid Gel werd aangebracht en het gebied waarop natriumdodecylsulfaat (SDS) 1 %-oplossing werd aangebracht (positieve controle - een bekende irriterende stof voor de huid). De testproducten werden één keer op de rug aangebracht gedurende een periode van 24 uur met behulp van een epicutaan patchtestsysteem. Visuele evaluatie om primaire huidirritatie te beoordelen werd uitgevoerd door een getrainde beoordeler 15 minuten na verwijdering van de pleisters en vervolgens 24 uur en 48 uur na verwijdering van de pleister. Huidreacties werden beoordeeld op een schaal van 0 - 4 (waarbij 0 geen respons was en 4 een zeer rode en ontstoken respons).
Resultaat
Geen enkele proefpersoon ondervond enige nadelige reacties op het testproduct en de scores waren dezelfde als voor de negatieve controle, met een visuele score van 0 (nul) geregistreerd voor alle proefpersonen op alle tijdstippen. De huidverdraagzaamheid van Bio-Oil Droge Huid Gel met betrekking tot irritatie werd daarom als "zeer goed" beschouwd.
Niet-comedogeen onderzoek, 2018
Niet-comedogeen onderzoek, 2018
Onderzoeksinstelling
proDERM instituut voor toegepast dermatologisch onderzoek in Hamburg, Duitsland.
Doelstelling
Het potentieel van Bio Oil Droge Huid Gel beoordelen op het vormen van comedonen (puistjes).
Testgroep
Proefpersonen: 24 deelnemers met een acnegevoelige huid (17 vrouwen en 7 mannen). Leeftijd van de deelnemers: 24 tot 56 jaar.
Methodologie
Gerandomiseerd en gecontroleerd. Het testproduct (onder occlusie) en twee negatieve controles (onbehandeld gebied (A) en onbehandeld maar afgesloten gebied (B)) werden willekeurig toegewezen aan drie testzones op het voor acnegevoelige gebied van de bovenrug. Het testproduct werd driemaal per week gedurende vier weken op hetzelfde testgebied aangebracht (in totaal 12 applicaties). Aan het einde van het onderzoek werd één huidoppervlakbiopsie (SSB) uit elk van de testgebieden genomen, met behulp van de methode van Marks en Dawber. De aanwezigheid van vergrote microcomedonen werd geëvalueerd op evaluator-blinde wijze met behulp van de rangschikkingsschalen van Mills en Kligman.
Resultaat
Bio-Oil Droge Huid Gel bleek niet-comedogeen te zijn en presteerde significant beter dan beide negatieve controles.
Occlusiviteitsstudie, 2018
Occlusiviteitsstudie, 2018
Onderzoeksinstelling
Rigano Laboratories, Milan, Italy.
Doelstelling
Om op experimentele wijze de occlusiviteit van Bio-Oil Droge Huid Gel te bepalen en daarmee zijn vermogen om de huid te helpen vocht vast te houden door transepidermaal vochtverlies (TEWL) te verminderen.
Methodologie
Gekende hoeveelheden water werden in bekers gegoten, bedekt met een semi-permeabel membraan genaamd Vitro-Skin™, dat de oppervlakte-eigenschappen van de menselijke huid nabootst. Het product werd op het membraan aangebracht en de snelheid van het waterverlies uit de bekers werd gemeten in de tijd. Dit werd vergeleken met de snelheid van waterverlies uit controlebekers, zonder enig product op het membraan.
Resultaat
De testmethode voor waterdamptransmissiesnelheid (WVTR) is een standaardtest voor het meten van de occlusiviteit van producten. Een verlaging van de WVTR-waarde geeft aan dat een bepaalde formulering occlusief is. Bio-Oil Droge Huid Gel bleek de WVTR-waarden statistisch te verlagen in vergelijking met de onbehandelde controle wanneer toegepast op het Vitro-Skin™-membraan, wat suggereert dat Bio-Oil Droge Huid Gel de huid helpt om vocht vast te houden.