Bio-Oil home Bio-Oil home


Χρήσεις
Ουλές
Ουλές
Οι ουλές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας επούλωσης και προκαλούνται από την υπερπαραγωγή κολλαγόνου στο σημείο της πληγής. Οι ουλές αλλάζουν σε εμφάνιση πολλές φορές με το πέρασμα του χρόνου, ωστόσο είναι μόνιμες. Το Bio-Oil έχει σχεδιαστεί για να συμβάλλει στη βελτίωση της όψης των ουλών, αλλά δεν μπορεί να τις εξαφανίσει.
Το Bio-Oil πρέπει να εφαρμόζεται στην ουλή με μασάζ με κυκλικές κινήσεις δύο φορές την ημέρα, για τουλάχιστον 3 μήνες. Στις νέες ουλές, το Bio-Oil πρέπει να εφαρμόζεται μόνο μετά την επούλωση της πληγής και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ανοιχτές πληγές. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν από άτομο σε άτομο.
Ραγάδες
Ραγάδες
Όταν το μέγεθος του σώματος αυξάνεται γρηγορότερα από το δέρμα που το καλύπτει, το δέρμα σκίζεται και κατά την επούλωση εμφανίζεται μια ουλή. Αυτές οι ουλές εμφανίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας με τη μορφή ραγάδων.
Η πιθανότητα ανάπτυξης ραγάδων διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, τη φυλή, την ηλικία, τη διατροφή και την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Πιο επιρρεπείς στην εμφάνιση ραγάδων είναι οι έγκυες γυναίκες, οι body builder, οι έφηβοι που αναπτύσσονται απότομα και όσοι παίρνουν απότομα βάρος.
Οι ραγάδες είναι μόνιμες εκ φύσεως, και παρότι το Bio-Oil έχει σχεδιαστεί για να συμβάλλει στη βελτίωση της όψης τους, δεν μπορεί να τις εξαφανίσει.
Το Bio-Oil πρέπει να εφαρμόζεται στις ραγάδες με μασάζ με κυκλικές κινήσεις δύο φορές την ημέρα, για τουλάχιστον 3 μήνες. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να εφαρμόζεται από την αρχή του δεύτερου τριμήνου σε περιοχές που είναι επιρρεπείς στην εμφάνιση ραγάδων, όπως η κοιλιά, το στήθος, το κάτω μέρος της πλάτης, οι γοφοί, οι γλουτοί και οι μηροί. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν από άτομο σε άτομο.
Ανομοιόμορφη χροιά δέρματος
Ανομοιόμορφη χροιά δέρματος
Η ανομοιόμορφη χροιά του δέρματος προκύπτει όταν σημειώνεται ανομοιογενής παραγωγή μελανίνης από το σώμα. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να προκληθεί από εξωτερικά αίτια, όπως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή η χρήση προϊόντων κακής ποιότητας για τη λεύκανση της επιδερμίδας, ή από εσωτερικά αίτια, όπως οι ορμονικές διαταραχές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη, την εμμηνόπαυση ή τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών. Το Bio-Oil βοηθάει στη βελτίωση της όψης της ανομοιόμορφης χροιάς του δέρματος.
Το Bio-Oil πρέπει να εφαρμόζεται στις συγκεκριμένες περιοχές δύο φορές την ημέρα, για τουλάχιστον 3 μήνες. Το Bio-Oil δεν περιλαμβάνει αντηλιακό παράγοντα. Σε περίπτωση χρήσης αντηλιακού, η εφαρμογή του πρέπει να πραγματοποιείται μετά την πλήρη απορρόφηση του Bio-Oil. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν από άτομο σε άτομο.
Σημάδια Γήρνασης
Σημάδια Γήρνασης
Οι ρυτίδες στο δέρμα που συνήθως συνδέονται με τη διαδικασία της γήρανσης προκαλούνται κατά κύριο λόγο από την εξασθένιση του συστήματος υποστήριξης του κολλαγόνου και της ελαστίνης στην επιδερμίδα. Το Bio-Oil περιέχει πολλά συστατικά που ενισχύουν την πλαστικότητα του δέρματος, κάνοντάς το πιο απαλό, ομαλό και λείο, και με αυτόν τον τρόπο μειώνει τα σημάδια της γήρανσης. Το Bio-Oil έχει επίσης ενυδατική δράση, γεγονός που βελτιώνει την υφή, την τόνωση και την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.
Το Bio-Oil πρέπει να εφαρμόζεται στις συγκεκριμένες περιοχές δύο φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν από άτομο σε άτομο.
Αφυδατωμένη Επιδερμίδα
Αφυδατωμένη Επιδερμίδα
Η επιφάνεια της επιδερμίδας διαθέτει ένα αόρατο στρώμα λιπαρότητας, το οποίο δρα ως φραγμός που εμποδίζει τη διαφυγή της υγρασίας. Στα πολύ ξηρά κλίματα, αυτό το στρώμα λιπιδίων συχνά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και διαφεύγει από την επιδερμίδα υπερβολική ποσότητα υγρασίας. Τα καθημερινά μπάνια ή ντους μπορούν να επιδεινώσουν αυτήν την κατάσταση, καθώς αφαιρούν το στρώμα λιπιδίων λόγω της στυπτικής επίδρασης του σαπουνιού και του νερού. Το Bio-Oil αναπληρώνει το φυσικό στρώμα λιπαρότητας της επιδερμίδας, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της δράσης του ως φραγμού για τη διατήρηση της υγρασίας.
Το Bio-Oil πρέπει να εφαρμόζεται δύο φορές την ημέρα. Τα αποτελέσματα ποικίλλουν από άτομο σε άτομο.

Σύνθεση
Σύνθεση
Σύνθεση
Η σύνθεση του Bio-Oil αποτελεί ένα συνδυασμό εναιωρημάτων εκχυλισμάτων φυτών και βιταμινών σε μια βάση ελαίου. Περιέχει το επαναστατικό συστατικό PurCellin Oil™ που αλλάζει ολόκληρη τη σύσταση της σύνθεσης, κάνοντάς την ελαφριά και μη λιπαρή, και διασφαλίζει την εύκολη απορρόφηση των καλών στοιχείων των βιταμινών και των εκχυλισμάτων φυτών.
Το Bio-Oil έχει υποβληθεί σε αξιολογήσεις ασφάλειας σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα Καλλυντικά Προϊόντα. Το τοξικολογικό προφίλ, η χημική δομή και το επίπεδο ενσωμάτωσης όλων των συστατικών που χρησιμοποιούνται, καθώς και το συνολικό επίπεδο ημερήσιας έκθεσης σε αυτά έχουν αξιολογηθεί και έχουν κριθεί ως ασφαλή για χρήση (συμπεριλαμβανομένης της χρήσης από έγκυες γυναίκες).
Συστατικά
Συστατικά
Βότανα
Calendula Officinalis Flower Extract (Έλαιο καλέντουλας)
Lavandula Angustifolia Oil (Έλαιο λεβάντας)
Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Έλαιο δεντρολίβανου)
Anthemis Nobilis Flower Oil (Έλαιο χαμομηλιού)
Βιταμίνες
Retinyl Palmitate (Βιταμίνη Α)
Tocopheryl Acetate (Βιταμίνη Ε)
Βάση ελαίου
Paraffinum Liquidum
Triisononanoin
Cetearyl Ethylhexanoate
Isopropyl Myristate
Glycine Soja Oil
Helianthus Annuus Seed Oil
Tocopherol
Bisabolol
Άρωμα (τριαντάφυλλο)
Parfum
Alpha-Isomethyl Ionone
Amyl Cinnamal
Benzyl Salicylate
Citronellol
Coumarin
Eugenol
Farnesol
Geraniol
Hydroxycitronellal
Limonene
Linalool
Χρώμα
CI 26100
Παρασκευή
Παρασκευή
Το Bio-Oil παρασκευάζεται σύμφωνα με την τρέχουσα ορθή παρασκευαστική πρακτική (cGMP), όπως ορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Όλα τα συστατικά ελέγχονται ως προς τη νόθευση και τη μικροβιακή επιμόλυνση πριν από την παραγωγή και ένα δείγμα από κάθε παρτίδα που παρασκευάζεται δοκιμάζεται εργαστηριακά και στη συνέχεια διατηρείται και παρακολουθείται για μια περίοδο 5 ετών.
Όλα τα υλικά συσκευασίας του Bio-Oil είναι ανακυκλώσιμα και όλα τα χάρτινα υλικά διαθέτουν πιστοποίηση συμμόρφωσης προς τις πρακτικές αειφόρου διαχείρισης των δασών.
Κατά την παραγωγή του Bio-Oil δεν εκλύονται επιβλαβείς εκπομπές ρύπων και δεν παράγονται επικίνδυνα απόβλητα ή λύματα.

Κλινικές Μελέτες
Μελέτη για τις ουλές, 2010
Μελέτη για τις ουλές, 2010
Κέντρο δοκιμής
Ινστιτούτο εφαρμοσμένων δερματολογικών ερευνών proDERM, Αμβούργο, Γερμανία.
Σκοπός
Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Bio-Oil στη βελτίωση της όψης των ουλών.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 36 γυναίκες διαφόρων εθνικοτήτων. Ηλικία συμμετεχόντων: 18 έως 65. Χρόνος ύπαρξης των ουλών: νεοσχηματισμένες έως 3 έτη. Τοποθεσίες των ουλών: κοιλιά, πόδι, βραχίονας, λαιμός, γόνατο, κορμός, πάνω μέρος του σώματος.
Μεθοδολογία
Διπλά τυφλή, τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο. Οι συμμετέχοντες είχαν είτε δύο παρόμοιες ουλές ο καθένας είτε μία ουλή αρκετά μεγάλη ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή του προϊόντος στη μισή ουλή και η σύγκριση των αποτελεσμάτων στο σώμα του ίδιου ατόμου. Το προϊόν εφαρμόστηκε δύο φορές την ημέρα για 8 εβδομάδες χωρίς να εκτελείται επιπλέον μασάζ στην περιοχή-στόχος. Η εφαρμογή διεξήχθη υπό επίβλεψη σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αξιολογήσεις διεξήχθησαν στις εβδομάδες 0, 2, 4 και 8. Αξιολογήθηκαν διαφορετικές παράμετροι ουλών, όπως καθορίζονται στην κλίμακα POSAS (κλίμακα αξιολόγησης ουλών από ασθενείς και παρατηρητές).
Αποτέλεσμα
Το Bio-Oil είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση της όψης των ουλών. Στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα μετά από μόλις 2 εβδομάδες (ημέρα 15), εμφανές στο 66% των συμμετεχόντων. Μετά από 8 εβδομάδες (ημέρα 57), το 92% των συμμετεχόντων παρουσίασαν βελτίωση, με το βαθμό αυτής της βελτίωσης να είναι σχεδόν τριπλάσιος του αντίστοιχου στις 2 εβδομάδες. Συνεχής βελτίωση της βαθμολογίας βάσει της κλίμακας POSAS κατά τη διάρκεια της μελέτης.
Μελέτη για τις ουλές, 2005
Μελέτη για τις ουλές, 2005
Κέντρο δοκιμής
Εργαστήριο Φωτοβιολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Νότιας Αφρικής.
Σκοπός
Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Bio-Oil στη βελτίωση της όψης των ουλών.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 24 συμμετέχοντες, 22 γυναίκες και 2 άνδρες. Ηλικία συμμετεχόντων: 18 έως 60. Χρόνος ύπαρξης των ουλών: νεοσχηματισμένες έως 3 έτη. Τύποι ουλών: από ελαφρά εγκαύματα έως χειρουργικές ουλές (12 σοβαρές ουλές, 14 ουλές μικρής σημασίας - 1 συμμετέχων είχε τρία σημεία με ουλές).
Μεθοδολογία
Μονά τυφλή (αξιολογητής), τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη. Σχεδιασμός μελέτης σε ζεύγη αλλοιώσεων που επιτρέπει τη σύγκριση των αποτελεσμάτων στο σώμα του ίδιου ατόμου. Οι συμμετέχοντες είχαν είτε δύο παρόμοιες ουλές ο καθένας είτε μία ουλή αρκετά μεγάλη ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή στη μισή ουλή. Το προϊόν εφαρμόστηκε δύο φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες στην περιοχή-στόχος. Η εφαρμογή διεξήχθη υπό επίβλεψη σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αξιολογήσεις διεξήχθησαν στις εβδομάδες 0, 4, 8 και 12.
Αποτέλεσμα
Το Bio-Oil βελτίωσε την όψη των ουλών βάσει τόσο των αντικειμενικών όσο και των υποκειμενικών αξιολογήσεων. Το 65% των συμμετεχόντων κατέγραψαν βελτίωση της όψης στις 4 εβδομάδες.
Δοκιμή για τις ουλές στους χρήστες, 2002
Δοκιμή για τις ουλές στους χρήστες, 2002
Κέντρο δοκιμής
Ayton-Moon, Σόμερσετ, Ηνωμένο Βασίλειο.
Σκοπός
Αξιολόγηση της ικανότητας του Bio-Oil να βελτιώνει την όψη των ουλών, σε μια δοκιμή στους χρήστες με 82 άτομα.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 82 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων εφήβων και παιδιών. Χρόνος ύπαρξης των ουλών: νεοσχηματισμένες έως περισσότερο από 10 έτη. Τύποι ουλών: ανάγλυφες, επίπεδες και εμβυθισμένες ουλές, από ελαφρά εγκαύματα και εκδορές έως χειρουργικές ουλές. Τοποθεσίες των ουλών: διάφορες.
Μεθοδολογία
Το προϊόν εφαρμόστηκε 3 φορές την ημέρα, για 4 εβδομάδες. Οι συμμετέχοντες έλαβαν οδηγίες να κάνουν μασάζ με κυκλικές κινήσεις μέχρι την πλήρη απορρόφηση του προϊόντος. Διεξήχθησαν συνεντεύξεις στις εβδομάδες 0, 2 και 4. Οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν τη βελτίωση που παρατήρησαν σε μια κλίμακα από 1 - 9 (όπου το 1 σημαίνει «καμία βελτίωση» και το 9 σημαίνει «μεγάλη βελτίωση»).
Αποτέλεσμα
Το 82% των συμμετεχόντων κατέγραψαν βελτίωση της όψης των ουλών τους μετά από 4 εβδομάδες.
Μελέτη για τις ουλές από ακμή, 2012
Μελέτη για τις ουλές από ακμή, 2012
Κέντρο δοκιμής
Δερματολογικό τμήμα, Πρώτο Νοσοκομείο Πανεπιστημίου του Πεκίνου, Πεκίνο, Κίνα.
Σκοπός
Διερευνητική μελέτη για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Bio-Oil στη βελτίωση της όψης των ουλών από ακμή στο πρόσωπο σε Κινέζους συμμετέχοντες.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 44 Κινέζοι συμμετέχοντες με νεοσχηματισμένες ουλές από ακμή στο πρόσωπο (<1 έτος). Η ομάδα θεραπείας με Bio-Oil περιελάμβανε 32 συμμετέχοντες και η ομάδα χωρίς θεραπεία περιελάμβανε 12 συμμετέχοντες. Ηλικία συμμετεχόντων: 14 έως 30.
Μεθοδολογία
Τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, τυφλοποιημένη με βαθμολογία βάσει της αποτελεσματικότητας. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μια αρχική αξιολόγηση ελέγχου και ακολούθησε μια περίοδος έκπλυσης 1 εβδομάδας. Το προϊόν εφαρμόστηκε δύο φορές την ημέρα, για 10 εβδομάδες. Η εφαρμογή διεξήχθη υπό επίβλεψη σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αξιολογήσεις διεξήχθησαν στις εβδομάδες 0, 4, 8 και 10 και περιελάμβαναν τα ακόλουθα: Αξιολόγηση βάσει της κλίμακας GSS (παγκόσμια κλίμακα ουλών) από τον ερευνητή, μέτρηση του χρώματος/του κοκκινίσματος της ουλής από ακμή με χρήση χρωμόμετρου, μέτρηση των επιπέδων σμήγματος με χρήση σμηγματόμετρου, τεκμηρίωση του αριθμού των μπιμπικιών και των φλεγμονωδών αλλοιώσεων από δερματολόγο. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν επίσης ερωτηματολόγια αυτοαξιολόγησης σε κάθε επίσκεψη.
Αποτέλεσμα
Το καλύτερο αποτέλεσμα της κλινικής βαθμολόγησης αφορούσε την ικανότητα του Bio-Oil να περιορίζει το ερύθημα ή το κοκκίνισμα των κηλίδων (επίπεδων ουλών) από ακμή και να κάνει όλο το δέρμα πιο φωτεινό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου αυτοαξιολόγησης, ποσοστό άνω του 84% των συμμετεχόντων παρουσίασαν βελτίωση της συνολικής κατάστασης των ουλών τους από ακμή και ποσοστό άνω του 90% παρουσίασαν βελτίωση στο χρώμα της ουλής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων του σμήγματος και του αριθμού των ουλών από ακμή, η χρήση του Bio-Oil δεν προκαλεί ούτε επιδεινώνει την ακμή, αλλά και δεν αυξάνει την έκκριση σμήγματος.
Μελέτη για τις ραγάδες, 2010
Μελέτη για τις ραγάδες, 2010
Κέντρο δοκιμής
Ινστιτούτο εφαρμοσμένων δερματολογικών ερευνών proDERM, Αμβούργο, Γερμανία.
Σκοπός
Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Bio-Oil στη βελτίωση της όψης των ραγάδων.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 38 γυναίκες διαφόρων εθνικοτήτων. Ηλικία συμμετεχόντων: 18 έως 65. Αίτια πρόκλησης ραγάδων: διάφορα (μετά την εγκυμοσύνη, πρόσληψη βάρους ή απότομη ανάπτυξη κατά την εφηβεία). Τοποθεσίες των ραγάδων: κοιλιά, μηροί και γοφοί.
Μεθοδολογία
Διπλά τυφλή, τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο. Οι συμμετέχοντες είχαν είτε δύο παρόμοιες ραγάδες ο καθένας είτε μία ραγάδα αρκετά μεγάλη ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή στη μισή ραγάδα και η σύγκριση των αποτελεσμάτων στο σώμα του ίδιου ατόμου. Το προϊόν εφαρμόστηκε δύο φορές την ημέρα για 8 εβδομάδες χωρίς να εκτελείται επιπλέον μασάζ στην περιοχή-στόχος. Η εφαρμογή διεξήχθη υπό επίβλεψη σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αξιολογήσεις διεξήχθησαν στις εβδομάδες 0, 2, 4 και 8. Αξιολογήθηκαν διαφορετικές παράμετροι ουλών, όπως καθορίζονται στην κλίμακα POSAS (κλίμακα αξιολόγησης ουλών από ασθενείς και παρατηρητές).
Αποτέλεσμα
Το Bio-Oil είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση της όψης των ραγάδων. Στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα μετά από μόλις 2 εβδομάδες (ημέρα 15), εμφανές στο 95% των συμμετεχόντων. Μετά από 8 εβδομάδες (ημέρα 57), το 100% των συμμετεχόντων παρουσίασαν βελτίωση, με το βαθμό αυτής της βελτίωσης να είναι υπερδιπλάσιος του αντίστοιχου στις 2 εβδομάδες. Συνεχής βελτίωση της βαθμολογίας βάσει της κλίμακας POSAS κατά τη διάρκεια της μελέτης.
Μελέτη για τις ραγάδες, 2005
Μελέτη για τις ραγάδες, 2005
Κέντρο δοκιμής
Εργαστήριο Φωτοβιολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Νότιας Αφρικής.
Σκοπός
Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Bio-Oil στη βελτίωση της όψης των ραγάδων.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 20 γυναίκες. Ηλικία συμμετεχόντων: 18 έως 55. Τοποθεσία των ραγάδων: κοιλιά.
Μεθοδολογία
Μονά τυφλή (αξιολογητής), τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη. Σχεδιασμός μελέτης σε ζεύγη αλλοιώσεων που επιτρέπει τη σύγκριση των αποτελεσμάτων στο σώμα του ίδιου ατόμου. Οι συμμετέχοντες είχαν ραγάδες και στις δύο πλευρές της κοιλιάς, γεγονός που επέτρεπε το σχεδιασμό της μελέτης με εφαρμογή στη μισή κοιλιά. Το προϊόν εφαρμόστηκε δύο φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες στην περιοχή-στόχος. Η εφαρμογή διεξήχθη υπό επίβλεψη σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αξιολογήσεις διεξήχθησαν στις εβδομάδες 0, 4, 8 και 12.
Αποτέλεσμα
Το Bio-Oil βελτίωσε την όψη των ραγάδων βάσει τόσο των αντικειμενικών όσο και των υποκειμενικών αξιολογήσεων. Το 50% των συμμετεχόντων κατέγραψαν βελτίωση της όψης στις 8 εβδομάδες.
Μελέτη για την ανομοιόμορφη χροιά του δέρματος, 2011
Μελέτη για την ανομοιόμορφη χροιά του δέρματος, 2011
Κέντρο δοκιμής
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Τέξας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Σκοπός
Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Bio-Oil στη βελτίωση της όψης της ανομοιόμορφης χροιάς του δέρματος και των μελαχρωματικών στιγμάτων κατά τη χρήση από γυναίκες με ελαφρά έως μέτρια φωτοκαταστροφή (γήρανση) της επιδερμίδας τους στο πρόσωπο και το λαιμό.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 67 γυναίκες (διαφόρων εθνικοτήτων) με κλινικά προσδιορισμένη ελαφρά έως μέτρια φωτοκαταστροφή στο πρόσωπο και το λαιμό. Η ομάδα θεραπείας με Bio-Oil περιελάμβανε 35 συμμετέχοντες και η ομάδα χωρίς θεραπεία περιελάμβανε 32 συμμετέχοντες. Ηλικία συμμετεχόντων: 30 έως 70.
Μεθοδολογία
Τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, τυφλοποιημένη με βαθμολογία βάσει της αποτελεσματικότητας. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μια αρχική αξιολόγηση ελέγχου και ακολούθησε μια περίοδος έκπλυσης 1 εβδομάδας. Το προϊόν εφαρμόστηκε στο πρόσωπο και το λαιμό δύο φορές την ημέρα, για 12 εβδομάδες. Η εφαρμογή διεξήχθη υπό επίβλεψη στην αρχική επίσκεψη αναφοράς. Κλινικές αξιολογήσεις διεξήχθησαν στις εβδομάδες 0, 2, 4, 8 και 12. Οι συμμετέχοντες βαθμολογήθηκαν κλινικά ξεχωριστά για το πρόσωπο και το λαιμό ως προς την ανομοιόμορφη χροιά του δέρματος και τα μελαχρωματικά στίγματα.
Αποτέλεσμα
Το Bio-Oil είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση της όψης της ανομοιόμορφης χροιάς του δέρματος και των μελαχρωματικών στιγμάτων σε επιδερμίδες που έχουν υποστεί φωτοκαταστροφή (γήρανση). Μετά από 4 εβδομάδες, επετεύχθη στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα και για τις δύο παραμέτρους στο πρόσωπο και το λαιμό. Μετά από 12 εβδομάδες, το 86% των συμμετεχόντων στην ομάδα θεραπείας με Bio-Oil παρουσίασαν στατιστικά σημαντική βελτίωση της ανομοιόμορφης χροιάς του δέρματος στο πρόσωπο, το 71% των συμμετεχόντων στα μελαχρωματικά στίγματα στο πρόσωπο, το 69% στην ανομοιόμορφη χροιά του δέρματος στο λαιμό και το 60% στα μελαχρωματικά στίγματα στο λαιμό.
Μελέτη για την ανομοιόμορφη χροιά του δέρματος, 2005
Μελέτη για την ανομοιόμορφη χροιά του δέρματος, 2005
Κέντρο δοκιμής
Εργαστήριο Φωτοβιολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Νότιας Αφρικής.
Σκοπός
Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Bio-Oil στη βελτίωση της όψης της ανομοιόμορφης χροιάς του δέρματος.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 30 γυναίκες διαφόρων εθνικοτήτων. Ηλικία συμμετεχόντων: 18 έως 55. Τύπος χρώσης δέρματος: μέλασμα στο πρόσωπο.
Μεθοδολογία
Μονά τυφλή (αξιολογητής), τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη. Σχεδιασμός μελέτης σε ζεύγη αλλοιώσεων που επιτρέπει τη σύγκριση των αποτελεσμάτων στο σώμα του ίδιου ατόμου. Οι συμμετέχοντες είχαν χρώση του δέρματος και στις δύο πλευρές, γεγονός που επέτρεπε το σχεδιασμό της μελέτης με εφαρμογή στο μισό πρόσωπο/λαιμό. Το προϊόν εφαρμόστηκε δύο φορές την ημέρα για 12 εβδομάδες στην περιοχή-στόχος. Η εφαρμογή διεξήχθη υπό επίβλεψη σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αξιολογήσεις διεξήχθησαν στις εβδομάδες 0, 4, 8 και 12.
Αποτέλεσμα
Το Bio-Oil βελτίωσε την όψη της ανομοιόμορφης χροιάς του δέρματος τόσο στις ανοιχτόχρωμες όσο και στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες. Το 93% των συμμετεχόντων κατέγραψαν βελτίωση της όψης στις 6 εβδομάδες. Ο κλινικός γιατρός παρατήρησε ίση βελτίωση στις ανοιχτόχρωμες και στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες από την εβδομάδα 0 έως την εβδομάδα 8. Ο κλινικός γιατρός παρατήρησε μεγαλύτερη βελτίωση στις σκουρόχρωμες επιδερμίδες από την εβδομάδα 8 έως την εβδομάδα 12.
Μελέτη για τα σημάδια της γήρανσης, 2011
Μελέτη για τα σημάδια της γήρανσης, 2011
Κέντρο δοκιμής
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Τέξας, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Μελέτη 1: πρόσωπο και λαιμός
Σκοπός
Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Bio-Oil κατά τη χρήση από γυναίκες με ελαφρά έως μέτρια φωτοκαταστροφή (γήρανση) της επιδερμίδας τους στο πρόσωπο και το λαιμό.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 67 γυναίκες (διαφόρων εθνικοτήτων) με κλινικά προσδιορισμένη ελαφρά έως μέτρια φωτοκαταστροφή στο πρόσωπο και το λαιμό. Η ομάδα θεραπείας με Bio-Oil περιελάμβανε 35 συμμετέχοντες και η ομάδα χωρίς θεραπεία περιελάμβανε 32 συμμετέχοντες. Ηλικία συμμετεχόντων: 30 έως 70.
Μεθοδολογία
Τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, τυφλοποιημένη με βαθμολογία βάσει της αποτελεσματικότητας. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μια αρχική αξιολόγηση ελέγχου και ακολούθησε μια περίοδος έκπλυσης 1 εβδομάδας. Το προϊόν εφαρμόστηκε στο πρόσωπο και το λαιμό δύο φορές την ημέρα, για 12 εβδομάδες. Η εφαρμογή διεξήχθη υπό επίβλεψη στην αρχική επίσκεψη αναφοράς. Κλινικές αξιολογήσεις διεξήχθησαν στις εβδομάδες 0, 2, 4, 8 και 12. Οι συμμετέχοντες βαθμολογήθηκαν κλινικά ξεχωριστά για το πρόσωπο και το λαιμό ως προς τις ακόλουθες παραμέτρους αποτελεσματικότητας: συνολική όψη, λεπτές γραμμές, αδρές ρυτίδες, μελαχρωματικά στίγματα, ανομοιόμορφη χροιά του δέρματος, τραχεία/στιλπνή όψη, τραχεία/στιλπνή υφή, σφριγηλή όψη και καθαρότητα (θαμπάδα).
Αποτέλεσμα
Το Bio-Oil είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση της συνολικής όψης σε επιδερμίδες που έχουν υποστεί φωτοκαταστροφή (γήρανση) στο πρόσωπο και το λαιμό. Μετά από 8 εβδομάδες, επετεύχθη στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα για όλες τις παραμέτρους αποτελεσματικότητας που βαθμολογήθηκαν κλινικά. Μετά από 12 εβδομάδες, το 94% των συμμετεχόντων στην ομάδα θεραπείας με Bio-Oil παρουσίασαν στατιστικά σημαντική βελτίωση της συνολικής όψης στο πρόσωπο και το 80% των συμμετεχόντων παρουσίασαν στατιστικά σημαντική βελτίωση της συνολικής όψης στο λαιμό.
Μελέτη 2: σώμα
Σκοπός
Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του Bio-Oil κατά τη χρήση στο δέρμα του ντεκολτέ, της γάμπας και του βραχίονα από γυναίκες με ελαφρά ως μέτρια φωτοκαταστροφή (γήρανση) της επιδερμίδας τους.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 67 γυναίκες (διαφόρων εθνικοτήτων) με κλινικά προσδιορισμένη ελαφρά έως μέτρια φωτοκαταστροφή στο πρόσωπο και το λαιμό. Η ομάδα θεραπείας με Bio-Oil περιελάμβανε 35 συμμετέχοντες και η ομάδα χωρίς θεραπεία περιελάμβανε 32 συμμετέχοντες. Ηλικία συμμετεχόντων: 30 έως 70.
Μεθοδολογία
Τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη, τυφλοποιημένη με βαθμολογία βάσει της αποτελεσματικότητας. Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε μια αρχική αξιολόγηση ελέγχου και ακολούθησε μια περίοδος έκπλυσης 1 εβδομάδας. Το προϊόν εφαρμόστηκε στο ντεκολτέ, στη γάμπα και στο βραχίονα δύο φορές την ημέρα, για 12 εβδομάδες. Η εφαρμογή διεξήχθη υπό επίβλεψη στην αρχική επίσκεψη αναφοράς. Κλινικές αξιολογήσεις διεξήχθησαν στις εβδομάδες 0, 2, 4, 8 και 12. Οι συμμετέχοντες βαθμολογήθηκαν κλινικά ξεχωριστά για το ντεκολτέ, τη γάμπα και το βραχίονα ως προς τις ακόλουθες παραμέτρους αποτελεσματικότητας: συνολική όψη, ρυτιδωμένη υφή, ξηρότητα/φολίδωση, τραχεία/στιλπνή όψη και τραχεία/στιλπνή υφή.
Αποτέλεσμα
Το Bio-Oil είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση της συνολικής όψης σε επιδερμίδες που έχουν υποστεί φωτοκαταστροφή (γήρανση) στο σώμα. Μετά από 4 εβδομάδες, επετεύχθη στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα για όλες τις παραμέτρους αποτελεσματικότητας που βαθμολογήθηκαν κλινικά. Μετά από 12 εβδομάδες, το 89% των συμμετεχόντων στην ομάδα θεραπείας με Bio-Oil παρουσίασαν στατιστικά σημαντική βελτίωση της συνολικής όψης στο ντεκολτέ, τη γάμπα και το βραχίονα.
Μελέτη για την αφυδατωμένη επιδερμίδα, 2011
Μελέτη για την αφυδατωμένη επιδερμίδα, 2011
Κέντρο δοκιμής
Εργαστήριο Φωτοβιολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Νότιας Αφρικής.
Μελέτη 1
Σκοπός
Αξιολόγηση της επίδρασης μίας εφαρμογής του Bio-Oil στη βελτίωση της ενυδάτωσης και της δράσης της κεράτινης στιβάδας (stratum corneum -SC) ως φραγμού.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 40 γυναίκες διαφόρων εθνικοτήτων. Σημείο δοκιμής: τα προϊόντα δοκιμών εφαρμόστηκαν στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα όλων των συμμετεχόντων.
Μεθοδολογία
Αξιολόγηση της ενυδάτωσης της επιδερμίδας με μετρητή Corneometer ως κύρια μέτρηση, αξιολόγηση της λειτουργίας φραγμού με μετρητή Vapometer ως δευτερεύουσα μέτρηση. Οι συμμετέχοντες έπλυναν τους βραχίονές τους με σαπούνι 2 ώρες πριν από τη λήψη των μετρήσεων. Πραγματοποιήθηκαν αρχικές μετρήσεις αναφοράς με όργανα. Στη συνέχεια, εφαρμόστηκε το Bio-Oil και το έλαιο αναφοράς σε ξεχωριστά σημεία στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα όλων των συμμετεχόντων. Πραγματοποιήθηκαν ξανά μετρήσεις αμέσως μετά την εφαρμογή του προϊόντος, καθώς και 2 ώρες αργότερα, πριν και μετά την αφαίρεση των προϊόντων με σκούπισμα. Σε όλα τα χρονικά σημεία πραγματοποιήθηκε επίσης μέτρηση σε ένα σημείο ελέγχου χωρίς εφαρμογή προϊόντος.
Αποτέλεσμα
Αμέσως μετά την εφαρμογή, και τα δύο έλαια μείωσαν την διαδερμική απώλεια νερού (TEWL) σε σύγκριση με το σημείο ελέγχου χωρίς εφαρμογή προϊόντος. Οι αυξημένες τιμές χωρητικότητας του δέρματος στο χρονικό σημείο των 2 ωρών, πριν από την αφαίρεση με σκούπισμα, υπέδειξαν αυξημένη ενυδάτωση της επιδερμίδας και με τα δύο έλαια. Δύο ώρες αργότερα, μετά την αφαίρεση των ελαίων από την επιφάνεια της επιδερμίδας με σκούπισμα, το Bio-Oil εμφάνισε περαιτέρω αύξηση των τιμών διαδερμικής απώλειας νερού (TEWL) σε σύγκριση με το έλαιο αναφοράς, γεγονός που υποδεικνύει αυξημένη αποδέσμευση υγρασίας και, συνεπώς, αυξημένη ενυδάτωση της επιδερμίδας.
Μελέτη 2
Σκοπός
Αξιολόγηση της επίδρασης της εφαρμογής του Bio-Oil δύο φορές την ημέρα στην απόδοση της ενυδάτωσης και στην ανακούφιση του ξηρού δέρματος.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 25 Καυκάσιες γυναίκες. Σημείο δοκιμής: τα προϊόντα δοκιμών εφαρμόστηκαν στην εξωτερική πλευρά της γάμπας όλων των συμμετεχόντων.
Μεθοδολογία
Χρησιμοποιήθηκε σαπούνι για μια περίοδο 7 ημερών για την πρόκληση ξηροδερμίας. Εφαρμόστηκε το Bio-Oil και ένα έλαιο αναφοράς δύο φορές την ημέρα. Πραγματοποιήθηκαν αξιολογήσεις της επιδερμίδας στις ημέρες 1 και 3. Οι οπτικές αξιολογήσεις διεξήχθησαν από καταρτισμένο οπτικό αξιολογητή, με χρήση μεγεθυντικού φακού 2x. Σε όλα τα χρονικά σημεία πραγματοποιήθηκε επίσης αξιολόγηση σε ένα σημείο ελέγχου χωρίς εφαρμογή προϊόντος.
Αποτέλεσμα
Τόσο το Bio-Oil όσο και το έλαιο αναφοράς βελτίωσαν την ξηρότητα της επιδερμίδας σε σύγκριση με το σημείο ελέγχου χωρίς εφαρμογή προϊόντος. Το Bio-Oil ήταν στατιστικά ανώτερο την ημέρα 3. Οι σημαντικές βελτιώσεις στην οπτική εμφάνιση των σημείων της επιδερμίδας όπου εφαρμόστηκε το Bio-Oil επιβεβαίωσαν την αποτελεσματικότητά του στην ανακούφιση του ξηρού δέρματος.
Δοκιμή ακμογόνου δράσης, 2006
Δοκιμή ακμογόνου δράσης, 2006
Κέντρο δοκιμής
Future Cosmetics, Πρετόρια, Νότια Αφρική.
Σκοπός
Έλεγχος της πιθανότητας πρόκλησης ακμής και μπιμπικιών (σπυριών) από το Bio-Oil.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 21 συμμετέχοντες, 17 γυναίκες και 4 άνδρες διαφόρων εθνικοτήτων, το 50% από αυτούς επιρρεπείς στην ακμή.
Μεθοδολογία
Τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη. Το προϊόν εφαρμόστηκε δύο φορές την ημέρα, για 28 ημέρες. Αξιολογήθηκαν 3 περιοχές: περιοχή χωρίς εφαρμογή προϊόντος (έλεγχος αρνητικού), περιοχή στην οποία εφαρμόστηκε το Bio-Oil και περιοχή στην οποία εφαρμόστηκε ακετυλιωμένη αλκοόλη λανολίνης (έλεγχος θετικού - γνωστό ακμογόνο προϊόν). Τα προϊόντα δοκιμών εφαρμόστηκαν στο επάνω μέρος της πλάτης (ωμοπλάτη).
Αποτέλεσμα
Διαπιστώθηκε ότι το Bio-Oil δεν προκάλεσε ακμή ούτε μπ μαύρα στίγματα. Οι περιοχές στις οποίες εφαρμόστηκε το Bio-Oil παρουσίασαν μη σημαντικές διαφορές σε σχέση με την περιοχή όπου δεν εφαρμόστηκε προϊόν. Το προϊόν ελέγχου θετικού προκάλεσε ακμή.
Δοκιμή για την ευαίσθητη επιδερμίδα, 2006
Δοκιμή για την ευαίσθητη επιδερμίδα, 2006
Κέντρο δοκιμής
Future Cosmetics, Πρετόρια, Νότια Αφρική.
Σκοπός
Έλεγχος της πρόκλησης δερματικού ερεθισμού από το Bio-Oil σε συμμετέχοντες με ευαίσθητη επιδερμίδα.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 21 συμμετέχοντες. Ηλικία συμμετεχόντων: 18 έως 65. Κριτήρια επιλογής: Επιλέχτηκαν συμμετέχοντες με γνωστή ευαισθησία στην επιδερμίδα και εκτέθηκαν σε προϊόν ελέγχου θετικού (γαλακτικό οξύ) προκειμένου να επαληθευθεί ο βαθμός ευαισθησίας της επιδερμίδας τους.
Μεθοδολογία
Τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη. Αξιολογήθηκαν 3 περιοχές: περιοχή στην οποία εφαρμόστηκε απιονισμένο νερό (έλεγχος αρνητικού), περιοχή στην οποία εφαρμόστηκε το Bio-Oil και περιοχή στην οποία εφαρμόστηκε διάλυμα λαυρυλοθειικού νατρίου 1% (έλεγχος θετικού - γνωστό προϊόν ερεθισμού της επιδερμίδας). Τα προϊόντα δοκιμών εφαρμόστηκαν μέσω επιθέματος στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα και αφαιρέθηκαν μετά από 24 ώρες. Πραγματοποιήθηκαν αξιολογήσεις της επιδερμίδας και παρατηρήθηκαν οι αντιδράσεις 24, 48, 72 και 96 ώρες μετά την εφαρμογή. Κατά τη διάρκεια των αξιολογήσεων ήταν παρών δερματολόγος. Οι αντιδράσεις του δέρματος βαθμολογήθηκαν σε μια κλίμακα από 0 – 4 (όπου το 0 σημαίνει καμία αντίδραση και το 4 σημαίνει έντονο κοκκίνισμα).
Αποτέλεσμα
Διαπιστώθηκε ότι το Bio-Oil είναι ένα προϊόν που δεν ερέθισε το δέρμα των συμμετεχόντων με ευαίσθητη επιδερμίδα. Κανένας συμμετέχων δεν εμφάνισε ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο Bio-Oil. Το Bio-Oil είχε μέση τιμή αντιδράσεων της τάξης του 0,03 κατά την περίοδο των 96 ωρών. Το Bio-Oil παρουσίασε καλύτερη απόδοση από το απιονισμένο νερό (έλεγχος αρνητικού).
Μελέτη απορρόφησης, 2011
Μελέτη απορρόφησης, 2011
Κέντρο δοκιμής
Ινστιτούτο εφαρμοσμένων δερματολογικών ερευνών proDERM, Αμβούργο, Γερμανία.
Μελέτη 1
Σκοπός
Αξιολόγηση του βαθμού απορρόφησης του Bio-Oil μετά από τυποποιημένη εφαρμογή και τρίψιμο.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 22 εκπαιδευμένοι αξιολογητές (21 γυναίκες και 1 άνδρας). Σημείο δοκιμής: τα προϊόντα δοκιμών εφαρμόστηκαν στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα όλων των αξιολογητών.
Μεθοδολογία
Διπλά τυφλή, τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη. Εφαρμόστηκε το Bio-Oil και ένα έλαιο αναφοράς σε συγκεκριμένες περιοχές δοκιμής στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα των αξιολογητών. Οι αξιολογητές εκτέλεσαν 100 κυκλικές κινήσεις με καθορισμένη ταχύτητα. Στη συνέχεια, οι αξιολογητές βαθμολόγησαν την απορρόφηση των προϊόντων σε μια 5βάθμια κλίμακα από «πολύ αργή απορρόφηση» έως «πολύ γρήγορη απορρόφηση». Πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις με σμηγματόμετρο για την αξιολόγηση της ποσότητας ελαίου στην επιδερμίδα σε δύο χρονικά σημεία -πριν από την εφαρμογή και δύο λεπτά μετά την εφαρμογή του προϊόντος.
Αποτέλεσμα
Η απορροφητικότητα του Bio-Oil από το δέρμα αξιολογήθηκε ως «πολύ γρήγορη» ή «γρήγορη» από την πλειονότητα (77,3%) των εκπαιδευμένων αξιολογητών. Αυτό επαληθεύτηκε μέσω μετρήσεων με όργανα με ενδείξεις σμηγματόμετρου στο δεύτερο χρονικό σημείο, σύμφωνα με τις οποίες η ποσότητα του Bio-Oil που παρέμεινε στο δέρμα ήταν σημαντικά χαμηλότερη σε σύγκριση με το έλαιο αναφοράς.
Μελέτη 2
Σκοπός
Αξιολόγηση του βαθμού απορρόφησης του Bio-Oil μετά από τυποποιημένη εφαρμογή και τρίψιμο.
Δείγμα
Συμμετέχοντες: 100 συμμετέχοντες (97 γυναίκες και 3 άνδρες). Σημείο δοκιμής: τα προϊόντα δοκιμών εφαρμόστηκαν στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα όλων των συμμετεχόντων.
Μεθοδολογία
Διπλά τυφλή, τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη. Εφαρμόστηκε το Bio-Oil και ένα έλαιο αναφοράς σε συγκεκριμένες περιοχές δοκιμής στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες έτριψαν τα προϊόντα δοκιμής για 1 λεπτό το καθένα. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες βαθμολόγησαν την απορρόφηση των προϊόντων σε μια 5βάθμια κλίμακα από «πολύ αργή απορρόφηση» έως «πολύ γρήγορη απορρόφηση».
Αποτέλεσμα
Η απορροφητικότητα του Bio-Oil από το δέρμα αξιολογήθηκε ως «πολύ γρήγορη» ή «γρήγορη» από την πλειονότητα (72%) των συμμετεχόντων.
Μελέτη αποφρακτικότητας, 2008
Μελέτη αποφρακτικότητας, 2008
Κέντρο δοκιμής
Η δοκιμή διεξήχθη από τον Καθ. Δρ. J Wiechers στο εργαστήριο Rigano Laboratories, Μιλάνο, Ιταλία.
Σκοπός
Αξιολόγηση του κατά πόσο το Bio-Oil παρουσιάζει παρόμοιο επίπεδο αποφρακτικότητας με το εμβρυϊκό σμήγμα. (Το εμβρυϊκό σμήγμα, το υπόλευκο και ιξώδες βιοϋμένιο που περιβάλλει τα μωρά όσο βρίσκονται μέσα στη μήτρα, θεωρείται ευρέως από τους επιστήμονες στο χώρο των καλλυντικών ως ο «χρυσός κανόνας» στην ενυδάτωση του δέρματος εξαιτίας του ιδανικού επιπέδου αποφρακτικότητας που διαθέτει).
Μεθοδολογία
Τοποθετήθηκαν γνωστές ποσότητες νερού σε ποτήρια ζέσεως καλυμμένα με ημιδιαπερατή μεμβράνη που ονομάζεται Vitro-Skin™, η οποία μιμείται τις ιδιότητες της επιφάνειας της ανθρώπινης επιδερμίδας. Εφαρμόστηκε στη μεμβράνη εμβρυϊκό σμήγμα και Bio-Oil και μετρήθηκε ο ρυθμός απώλειας νερού από το ποτήρι ζέσεως συναρτήσει του χρόνου. Ο ρυθμός αυτός συγκρίθηκε με το ρυθμό της απώλειας νερού χωρίς την εφαρμογή προϊόντος στη μεμβράνη. Υπολογίστηκε ο ρυθμός μεταφοράς υδρατμών για κάθε προϊόν και εκφράστηκε σε g/m2/h.
Αποτέλεσμα
Το Bio-Oil παρουσίασε πολύ παρόμοιο επίπεδο αποφρακτικότητας με το εμβρυϊκό σμήγμα, με το Bio-Oil να καταγράφει τιμή 23,5 και το εμβρυϊκό σμήγμα τιμή 27,2.

Έπαινοι
Βραβεία Νο.1 σε σύσταση
Το προϊόν που συστήνεται περισσότερο από γιατρούς / φαρμακοποιούς / μαίες για ουλές και ραγάδες
Australia, Μελέτη σε γιατρούς (ACA Research HCP Study Jan 2019, 2019)
Australia, Μελέτη σε φαρμακοποιούς (ACA Research HCP Study Jan 2019, 2019)
Canada, Μελέτη σε γιατρούς (EnsembleIQ Healthcare Group and RK Insights, 2019)
Canada, Μελέτη σε φαρμακοποιούς (EnsembleIQ Healthcare Group and RK Insights, 2019)
Germany, Μελέτη σε φαρμακοποιούς (BVDA / German Pharmacist Association, 2015)
Ireland, Μελέτη σε φαρμακοποιούς (3 Gem, 2015)
Italy, Μελέτη σε μαίες (Millward Brown, 2014)
Kenya, Μελέτη σε φαρμακοποιούς (Consumer Insight, 2015)
New Zealand, Μελέτη σε γιατρούς (Colmar Brunton, 2018)
South Africa, Μελέτη σε γιατρούς (IPSOS, 2018)
South Africa, Μελέτη σε γυναικολόγους (IPSOS, 2018)
South Africa, Μελέτη σε μαίες (IPSOS, 2018)
South Africa, Μελέτη σε φαρμακοποιούς (IPSOS, 2018)
United Kingdom, Μελέτη σε φαρμακοποιούς (3 Gem, 2018)
Zimbabwe, Μελέτη σε γιατρούς (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Zimbabwe, Μελέτη σε μαίες (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Zimbabwe, Μελέτη σε φαρμακοποιούς (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Νο.1 σε πωλήσεις
Νο. 1 σε πωλήσεις προϊόν για ουλές και ραγάδες
Australia (Aztec Segment and item list as defined by Aspen Pharmacare, based on AU Grocery & Pharmacy Scan combined data within Hand & Body Skin Care Database. September, 2017)
Belgium (IMS data Q2 2019 (value))
Botswana (Medswana (Pty) Ltd, 2016)
Canada (Nielsen MarketTrack. Specialty Creams, Lotions and Scar Treatments. National Grocery, Drug + Mass, 52 weeks ending Feb 3, 2018)
Finland (Pharmacy data and GFT retail data, value sales, 2016)
Germany (Nielsen IMS Health)
Hungary (IMS Health Pharmacy Survey Q1, 2016)
Ireland (IMS Firming & Anti-Stretch Mark Total value 52 week period July 18)
Italy (IMS Dataview Multichannel, Pharmacy + Parapharmacy + Corner Gdo, Reconstructed Class Anti-stretch marks (82F2A) + Scars (46A3), sell-out volume, rolling year ending in September 2018. )
Kenya (Consumer Insight, 2015)
Liechtenstein (IMS Health GmbH - Pharma Trend, Units & Sales Value, Sept 2017)
Malaysia (Nielsen, Scar & Stretch Mark, PM Drugstore/Pharmacy, January - June 2017)
Namibia (Geka Pharma (Pty) Ltd 2016 and Nampharm 2016)
Netherlands (IRI, YTD 52 2016)
New Zealand (IRI, National Combined MAT, October 2015)
Poland (IQVIA Poland Pharmascope 04/2019, 82F2 FIRMING&A-STRETCH PRODS, Value(PLN), MAT 04/2019 © 2019 IQVIA and its affiliates. All rights reserved.)
Portugal (39,4% Nº1 in Strech Market - Pharmacy only IQVIA Portugal July 2019)
Singapore (Nielsen, Scar & Stretch Mark, PM Drugstore/Pharmacy, 2016)
South Africa (Nielsen, Total Value ranking 52 week period ending 31 Jan 2018)
Swaziland (Swazi Pharm Wholesalers (Pty) Ltd, 2016)
Sweden (Nielsen Scanningdata, HPC, Other Skincare, Scars/Stretchmarks, MAT W52, 2018)
Switzerland (IMS Health GmbH - Pharma Trend, Units & Sales Value, Sept 2017)
Ukraine (PharmStandard)
United Kingdom (IRI Value Sales, Skincare Treatments category, Total UK, 52 weeks ending 1 Dec 2018)
Zimbabwe (Marketers Association of Zimbabwe, May 2016)

Διαθεσιμότητα
Κύπρος
Διατίθεται στα
Φαρμακεία