Ожиљци и стрије
Уље има изванредну способност да побољша изглед коже, делимично и због тога што је и сам спољни слој коже начињен од масог дела. Био Оил уље чини комбинација биљних екстраката и витамина суспендованих у биљној бази. У клиничким испитивањима , 92% испитаника је показало побољшање изгледа њихових ожиљака након 8 недеља и 100% испитаника је показало побољшање изгледа њихових стрија.
Bio-Oil home Bio-Oil home
keyboard_arrow_up
Ожиљци
Ожиљци представљају саставни део процеса зарастања и последица су прекомерне производње колагена на месту ране. Како време пролази, ожиљци пролазе кроз бројне промене, али су трајне природе. Формулација Био-Оил Уља за Негу Коже побољшава изглед ожиљака, али их не може уклонити.
Био-Оил Уље за Негу Коже треба кружним покретима утрљати на ожиљак, два пута дневно, током периода од најмање три месеца. На новим ожиљцима, Био-Оил Уље за Негу Коже се може примењивати тек када ожиљак зарасте, при чему се не сме користити на оштећеној кожи. Резултати ће се разликовати од особе до особе.
Користи
Ожиљци
Ожиљци
Ожиљци представљају саставни део процеса зарастања и последица су прекомерне производње колагена на месту ране. Како време пролази, ожиљци пролазе кроз бројне промене, али су трајне природе. Формулација Био-Оил Уља за Негу Коже побољшава изглед ожиљака, али их не може уклонити.
Био-Оил Уље за Негу Коже треба кружним покретима утрљати на ожиљак, два пута дневно, током периода од најмање три месеца. На новим ожиљцима, Био-Оил Уље за Негу Коже се може примењивати тек када ожиљак зарасте, при чему се не сме користити на оштећеној кожи. Резултати ће се разликовати од особе до особе.
Стрије
Стрије
Када се тело шири брже од коже која га прекрива, кожа пуца и долази до појаве ожиљака током њеног зарастања. Ови се ожиљци на површини коже јављају као стрије.
Вероватноћа да ће се стрије појавити зависи од типа коже, расе, година старости, исхране и хидратације коже. У особе најподложније појави стрија спадају труднице, боди-билдери, адолесценти у периоду наглог раста и развоја као и особе које нагло добију на тежини.
Стрије су трајна појава, иако формулација Био-Оил Уља за Негу Коже побољшава њихов изглед, не може их уклонити.
Био-Оил Уље за Негу Коже треба кружним покретима утрљати на стрије, два пута дневно, током периода од најмање три месеца. Током трудноће, примењује се од почетка другог триместра на подручја склона појави стрија, као што су стомак, груди, доњи део леђа, кукови, задњица и бутине. Резултати ће се разликовати од особе до особе.
Неуједначен тен
Неуједначен тен
Неуједначен тен јавља се када тело не производи адекватну количину меланина. Разлог томе могу бити спољашњи фактори, као што је прекомерно излагање сунцу или примена производа за избељивање коже лошег квалитета; или унутрашњи фактори, попут осцилација нивоа хормона током трудноће, менопаузе или примене оралних контрацептивних средстава. Био-Оил Уље за Негу Коже побољшава изглед неуједначеног тена.
Био-Оил Уље за Негу Коже треба нанети на захваћена подручја два пута дневно, током периода од најмање три месеца. Био-Оил Уље за Негу Коже не садржи фактор заштите од сунца. Ако користите крему за сунчање, нанесите је тек када кожа у потпуности упије Био-Оил Уље за Негу Коже. Резултати ће се разликовати од особе до особе.
Кожа која стари
Кожа која стари
Изборана кожа, која се обично повезује са старењем, пре свега је последица слабљења система подршке колагена и еластина у кожи. Био-Оил Уље за Негу Коже садржи бројне састојке који враћају пластичност кожи, чинећи је мекшом, глаткијом и гипкијом, чиме се умањује изглед изборане коже. Био-Оил Уље за Негу Коже има и улогу хидратантног средства, чиме се побољшавају текстура, боја и изглед ситних линија и бора.
Био-Оил Уље за Негу Коже треба нанети на захваћена подручја два пута дневно. Резултати ће се разликовати од особе до особе.
Дехидрирана кожа
Дехидрирана кожа
На површини коже налази се невидљив слој масноће који делује као баријера која спречава губитак влаге. У веома сувим поднебљима, овај слој масноће не може да у потпуности врши своју функцију и кожа губи превише влаге. Свакодневно купање или туширање могу погоршати ово стање тако што уклањају слој масноће агресивним деловањем сапуна и воде. Био-Оил Уље за Негу Коже надомешта природни слој масноће на кожи, чиме учествује у процесу враћања функције баријере за задржавање влаге.
Био-Оил Уље за Негу Коже треба нанети два пута дневно. Резултати ће се разликовати од особе до особе.

Формулација
Формулација
Формулација
Формулација Био-Оил Уља за Негу Коже је комбинација екстраката биљака и витамина суспендованих у уљаној бази (подлози). Садржи револуционарни састојак PurCellin Oil™, који мења уљану конзистенцију, чинећи га лаганим за наношење и немасним. Ово осигурава да ће сва добра својства биљних екстраката и витамина бити апсорбована у кожу.
Био-Оил Уље за Негу Коже је прошао безбедносне процене у складу са регулативом Eвропског Парламента и Савета за козметичке производе. Токсиколошки профил, хемијска структура и укупан степен изложености (на дневном нивоу) сваке од његових компонената је оцењен и сматра се безбедним за употребу (укључујући и употребу код трудница).
Састојци
Састојци
Супстанце биљног порекла
Eкстракт цвета биљке Calendula Officinalis (уље невена)
Уље биљке Lavandula Аngustifolia (уље лаванде)
Уље листа биљке Rosmarinus Officinalis (уље рузмарина)
Уље цвета биљке Аnthemis Nobilis (уље камилице)
Витамини
Ретинил-палмитат (Витамин А)
Токоферил-ацетат (Витамин E)
Уљна база
Течни парафин
Триизононаноин
Цетеарил-етилхексаноат
Изопропилмиристат
Уље дивље соје
Уље сунцокретовог семена
Токоферол
Бисаболол
Арома (ружа)
Парфем
Алфа-изометил јонон
Амил-цинамал
Бензил-салицилат
Цитронелол
Кумарин
Еугенол
Фарнезол
Гераниол
Хидроксицитронелал
Лимонен
Линалол
Боја
CI 26100
Производња
Производња
Био-Оил Уље за Негу Коже се производи у складу са цГМП-ом (тренутна Добра произвођачка пракса) како то предвиђа Светска Здравствена Организација. Сви састојци се испитују на присуство страних материјала и микробиолошку неисправност пре производње и узорак из сваке серије производа се лабораторијски испитује, а затим чува и прати током периода од пет година.
Сва паковања Био-Оил Уља за Негу Коже могу се рециклирати, а сви папирни материјали имају потврду усклађености са стандардима одрживог управљања шумским ресурсима.
Током производње Био-Оил Уља за Негу Коже не настају штетне емисије, опасан отпад и отпадне воде.

Клиничке студије
Студија на ожиљцима, 2010.
Студија на ожиљцима, 2010.
Студијски центар
Институт за примењена дерматолошка истраживања проДEРМ, Хамбург, Немачка.
Циљ
Проценити ефикасност Био-Оил Уља за Негу Коже за побољшање изгледа ожиљака.
Узорак
Испитаници: 36 учесника женског пола различитог порекла. Старост учесника: од 18 до 65 година. Старост ожиљка: новонастали ожиљци, до највише 3 године старости. Локализације ожиљка: стомак, нога, рука, врат, колено, труп, горњи део тела.
Методологија
Двоструко слепа, рандомизована и плацебо контролисана. Испитаници су имали одговарајуће ожиљке или ожиљке довољних димензија да је било могуће примењивати средство на половини ожиљка и вршити поређење на испитанику. Производ је наношен два пута дневно током 8 недеља, при чему на циљном подручју није обављана додатна масажа. Наношење је обављано под надзором и у правилним интервалима. Процене су обављане у 0, 2, 4. и 8. недељи. Процењивани су различити параметри, како је дефинисано на скали за процену ожиљка пацијента и посматрача (Patient and Observer Scar Assessment Scale (POSAS)).
Резултат
Био-Оил Уље за Негу Коже је ефикасан за побољшање изгледа ожиљака. Статистички значајан резултат након само 2 недеље (15. дан) био је присутан код 66% испитаника. Након 8 недеља (57. дан), 92% испитаника показало је побољшање, уз степен побољшања готово троструко већи у односу на период након две недеље. Стално побољшање на скали ПОСАС током трајања студије.
Студија на ожиљцима, 2005.
Студија на ожиљцима, 2005.
Студијски центар
Фотобиолошка лабораторија Медицинског Универзитета Јужне Африке.
Циљ
Проценити ефикасност Био-Оил Уља за Негу Коже за побољшање изгледа ожиљака.
Узорак
Испитаници: 24 учесника, 22 жене и 2 мушкарца. Старост учесника: од 18 до 60 година. Старост ожиљка: новонастали ожиљци, до највише 3 године старости. Типови ожиљака: у распону од мањих опекотина до хируршких ожиљака (12 великих ожиљака, 14 малих ожиљака - 1 учесник је имао три ожиљна места).
Методологија
Једноструко слепа (са процењивачем), рандомизована и контролисана студија. Упарени дизајн студије омогућава поређење на испитанику. Испитаници су имали одговарајуће ожиљке или ожиљке довољних димензија да је било могуће примењивати средство на половини ожиљка. Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на циљано подручје. Наношење је обављано под надзором и у правилним интервалима. Процене су обављане у 0, 4, 8. и 12. недељи.
Резултат
Био-Оил Уље за Негу Коже је побољшао изглед ожиљака и у објективним и субјективним проценама. 65% испитаника забележило је побољшање изгледа након 4 недеље.
Испитивање ожиљака код корисника, 2002.
Испитивање ожиљака код корисника, 2002.
Студијски центар
Eјтон-Мун, Сомерсет, Уједињено Краљевство.
Циљ
Оценити способност Био-Оил Уља за Негу Коже у побољшанју изгледа ожиљака, у испитивању код 82 корисника.
Узорак
Испитаници: 82 учесника, укључујући одрасле и децу. Старост ожиљка: од новонасталих ожиљака, до ожиљака старих преко 10 година. Типови ожиљака: издигнути, равни и утиснути ожиљци, у распону од мањих опекотина и огреботина до хируршких ожиљака. Локализације ожиљка: различите.
Методологија
Производ је наношен 3 пута дневно током периода од 4 недеље. Учесницима је наложено да утрљавају производ кружним покретима док не буде у потпуности апсорбован у кожу. Интервјуи су обављани у 0, 2. и 4. недељи. Учесници су оцењивали примећено побољшање на скали од 1-9 (при чему је 1 означавало „без побољшања“, а 9 „знатно побољшање“).
Резултат
82% учесника забележило је побољшање изгледа ожиљака након 4 недеље.
Студија ожиљака од акни, 2012.
Студија ожиљака од акни, 2012.
Студијски центар
Клиника за дерматологију, „Peking University First Hospital“, Пекинг, Кина.
Циљ
Eксплоративна студија за процену ефикасности Био-Оил Уља за Негу Коже у побољшању изгледа ожиљака на лицу насталих од акни код испитаника кинеске народности.
Узорак
Испитаници: 44 испитаника кинеске народности са новонасталим ожиљцима од акни на лицу (ожиљци старости мање од годину дана). Терапијска група третирана Био-Оил Уљем за Негу Коже обухватала је 32 испитаника, а група без третмана 12 испитаника. Старост учесника: од 14 до 30 година.
Методологија
Рандомизована, контролисана студија, слепа за оцењивача ефикасности. Испитаници су учествовали у почетној процени на скринингу, након које је следио 1-недељни "период испирања" (елиминације потенцијалног присуства било ког производа у кожи). Производ је наношен два пута дневно током 10 недеља. Наношење је обављано под надзором и у правилним интервалима. Процене су обављане у 0, 4, 8. и 10. недељи и обухватале су следеће: процену Глобалног резултата стварања ожиљака (Global scarring score - GSS) коју обавља истраживач, мерење боје/црвенила ожиљка од акни помоћу хроматометра, мерење нивоа себума помоћу себометра, бележење броја комедона и инфламаторних лезија које је обавио дерматолог. Испитаници су поред тога попуњавали упитнике за самосталну процену на свакој посети.
Резултат
Био-Оил Уље за Негу Коже је најбоље резултате клиничког оцењивања добио за могућност да смањи еритем или црвенило макуларних (равних) ожиљака од акни, при чему је цела површина коже постајала светлија. Резултати упитника за самосталну процену показали су да је код више од 84% испитаника дошло до побољшања општег стања ожиљака од акни, а код више од 90% побољшања у боји ожиљка. Резултати пребројавања акни и мерења себума показали су да примена Био-Оил Уља за Негу Коже не изазива нити погоршава акне, нити појачава лучење себума.
Студија на стријама, 2010.
Студија на стријама, 2010.
Студијски центар
Институт за примењена дерматолошка истраживања проДEРМ, Хамбург, Немачка.
Циљ
Проценити ефикасност Био-Оил Уља за Негу Коже у побољшању изгледа стрија.
Узорак
Испитаници: 38 учесника женског пола различитог порекла. Старост учесника: од 18 до 65 година. Узроци стрија: различити (последица трудноће, повећања тежине или наглог раста у пубертету). Места појаве стрија: стомак, бутине и кукови.
Методологија
Двоструко слепа, рандомизована и плацебо контролисана. Испитаници су имали одговарајуће стрије или стрије довољних димензија да је било могуће примењивати средство на половини стрије и вршити поређење на испитанику. Производ је наношен два пута дневно током 8 недеља, при чему на циљном подручју није обављана додатна масажа. Наношење је обављано под надзором и у правилним интервалима. Процене су обављане у 0, 2, 4. и 8. недељи. Процењивани су различити ожиљни параметри, како је дефинисано на скали за процену ожиљка пацијента и посматрача (Patient and Observer Scar Assessment Scale (POSAS)).
Резултат
Био-Оил Уље за Негу Коже је ефикасан за побољшање изгледа стрија. Статистички значајан резултат након само 2 недеље (15. дан) био је присутан код 95% испитаника. Након 8 недеља (57. дан), 100% испитаника показало је побољшање, уз степен побољшања више него двоструко већи у односу на период након две недеље третмана. Стално побољшање на скали ПОСАС током трајања студије.
Студија на стријама, 2005.
Студија на стријама, 2005.
Студијски центар
Фотобиолошка лабораторија Медицинског Универзитета Јужне Африке.
Циљ
Проценити ефикасност Био-Оил Уља за Негу Коже у побољшању изгледа стрија.
Узорак
Испитаници: 20 испитаника женског пола. Старост учесника: од 18 до 55 година. Места појаве стрија: стомак.
Методологија
Једноструко слепа (са процењивачем), рандомизована и контролисана студија. Упарени дизајн студије омогућава поређење на испитанику. Испитанице су имале обостране трбушне стрије, што је омогућило дизајн студије на једној половини трбуха. Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на циљано подручје. Наношење је обављано под надзором и у правилним интервалима. Процене су обављане у 0, 4, 8. и 12. недељи.
Резултат
Био-Оил Уље за Негу Коже је побољшао изглед стрија и у објективним и субјективним проценама. 50% испитаника забележило је побољшање изгледа након 8 недеља.
Студија на неуједначеном тену, 2011.
Студија на неуједначеном тену, 2011.
Студијски центар
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Тексас, Сједињене Америчке Државе
Циљ
Проценити ефикасност Био-Оил Уља за Негу Коже за побољшање изгледа неуједначеног тена и неједнаке пигментације када га користе жене са благо до умерено фотооштећеном (зрелом) кожом на лицу и врату.
Узорак
Испитаници: 67 учесника женског пола (различитог порекла) са клинички дијагностикованим благим до умереним фотооштећењем на лицу и врату. Терапијска група третирана Био-Оил Уљем за Негу Коже обухватала је 35 испитаника, а група без третмана 32 испитаника. Старост учесника: од 30 до 70 година.
Методологија
Рандомизована, контролисана студија, слепа за оцењивача ефикасности. Испитаници су учествовали у почетној процени на скринингу, након које је следио 1-недељни "период испирања" (елиминације потенцијалног присуства било ког производа у кожи). Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на лице и врат. Наношење је обављано под надзором на основној посети. Клиничке процене су обављане у 0, 2, 4, 8. и 12. недељи. Испитаници су клинички градирани засебно за лице и врат на неуједначен тен и неједнаку пигментацију.
Резултат
Био-Оил Уље за Негу Коже је ефикасан за побољшање изгледа неуједначеног тена и неједнаке пигментације код фотооштећене (зреле) коже. Након 4 недеље, за оба параметра на лицу и врату постигнут је статистички значајан резултат. После 12 недеља, 86% испитаника у групи третираној Био-Оил Уљем за Негу Коже показала је статистички значајно побољшање неуједначеног тена на лицу, 71% испитаника неједнаке пигментације на лицу, 69% неуједначеног тена на врату, те 60% неједнаке пигментације на врату.
Студија на неуједначеном тену, 2005.
Студија на неуједначеном тену, 2005.
Студијски центар
Фотобиолошка лабораторија Медицинског Универзитета Јужне Африке.
Циљ
Проценити ефикасност Био-Оил Уља за Негу Коже на побољшање изгледа неуједначеног тена.
Узорак
Испитаници: 30 учесника женског пола различитог порекла. Старост учесника: од 18 до 55 година. Тип пигментације: мелазма на лицу
Методологија
Једноструко слепа (са процењивачем), рандомизована и контролисана студија. Упарени дизајн студије омогућава поређење на испитанику. Испитанице су имале обострану пигментацију, што је омогућило дизајн студије на пола лица/врата. Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на циљано подручје. Наношење је обављано под надзором и у правилним интервалима. Процене су обављане у 0, 4, 8. и 12. недељи.
Резултат
Био-Оил Уље за Негу Коже је побољшао изглед неуједначеног тена и код светлих и код тамних типова коже. 93% испитаника забележило је побољшање изгледа након 6 недеља. Клинички лекар је забележио подједнако побољшање и код светлих и код тамних типова коже у периоду од 0. до 8. недеље. Клинички лекар је забележио веће побољшање код тамних типова коже у периоду од 8. до 12. недеље.
Студија на кожи која стари, 2011.
Студија на кожи која стари, 2011.
Студијски центар
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Тексас, Сједињене Америчке Државе
Студија 1: лице и врат
Циљ
Проценити ефикасност Био-Оил Уља за Негу Коже када га користе жене са благо до умерено фотооштећеном (зрелом) кожом на лицу и врату.
Узорак
Испитаници: 67 учесника женског пола (различитог порекла) са клинички дијагностикованим благим до умереним фотооштећењем на лицу и врату. Терапијска група третирана Био-Оил Уљем за Негу Коже обухватала је 35 испитаника, а група без третмана 32 испитаника. Старост учесника: од 30 до 70 година.
Методологија
Рандомизована, контролисана студија, слепа за оцењивача ефикасности. Испитаници су учествовали у почетној процени на скринингу, након које је следио 1-недељни "период испирања" (елиминације потенцијалног присуства било ког производа у кожи). Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на лице и врат. Наношење је обављано под надзором на основној посети. Клиничке процене су обављане у 0, 2, 4, 8. и 12. недељи. Испитаници су клинички градирани засебно за лице и врат за следеће параметре ефикасности: општи изглед, ситне боре, грубе боре, неједнака пигментација, неуједначен тен, визуелна храпавост/глаткост, тактилна храпавост/глаткост, затегнутост, те сјај (недостатак сјаја) коже.
Резултат
Био-Оил Уље за Негу Коже је ефикасан за побољшање општег изгледа фотооштећене (зреле) коже на лицу и врату. Након 8 недеља постигнут је статистички значајан резултат за све клинички градиране параметре ефикасности. После 12 недеља, 94% испитаника у терапијској групи третираној Био-Оил Уљем за Негу Коже показало је статистички значајно побољшање општег изгледа на лицу, а 80% испитаника статистички значајно побољшање општег изгледа на врату.
Студија 2: тело
Циљ
Проценити ефикасност Био-Оил Уља за Негу Коже када га користе жене са благо до умерено фотооштећеном (зрелом) кожом на деколтеу, потколеници и подлактици.
Узорак
Испитаници: 67 учесника женског пола (различитог порекла) са клинички утврђеним благим до умереним фотооштећењем на лицу и врату. Терапијска група третирана Био-Оил Уљем за Негу Коже обухватала је 35 испитаника, а група без третмана 32 испитаника. Старост учесника: од 30 до 70 година.
Методологија
Рандомизована, контролисана студија, слепа за оцењивача ефикасности. Испитаници су учествовали у почетној процени на скринингу, након које је следио 1-недељни "период испирања" (елиминације потенцијалног присуства било ког производа у кожи). Производ је наношен два пута дневно током 12 недеља на деколте, потколенице и подлактице. Наношење је обављано под надзором на основној посети. Клиничке процене су обављане у 0, 2, 4, 8. и 12. недељи. Испитаници су клинички градирани засебно за деколте, потколенице и подлактице за следеће параметре ефикасности: општи изглед, смежурана текстура, сувоћа/љуспање, визуелна храпавост/глаткост, те тактилна храпавост/глаткост.
Резултат
Био-Оил Уље за Негу Коже је ефикасан за побољшање општег изгледа фотооштећене (зреле) коже на телу. Након 4 недеље постигнут је статистички значајан резултат за све клинички градиране параметре ефикасности. После 12 недеља, 89% испитаника у групи третираној Био-Оил Уљем за Негу Коже показало је статистички значајно побољшање општег изгледа на деколтеу, потколеницама и подлактицама.
Студија на дехидрираној кожи, 2011.
Студија на дехидрираној кожи, 2011.
Студијски центар
Фотобиолошка лабораторија Медицинског Универзитета Јужне Африке.
Студија 1
Циљ
Проценити дејство једнократне примене Био-Оил Уља за Негу Коже на побољшање баријерне функције и хидратације рожастог слоја коже (стратум корнеум (СЦ)).
Узорак
Испитаници: 40 учесника женског пола различитог порекла. Место испитивања: испитивани производи наношени су на унутрашњу страну подлактице свих испитаница.
Методологија
Процена хидратације коже корнеометром као примарним мерним средством, процена баријерне функције вапометром као секундарним мерним средством. Учеснице су прале подлактице сапуном 2 сата пре него што су вршена мерења. Начињена су почетна мерења инструментима. Затим је на различита места на унутрашњој страни подлактице свих испитаница наношен Био-Оил Уље за Негу Коже и референтно уље. Мерења су понављана непосредно након примене производа, као и 2 сата касније, пре и после уклањања производа. У свим мерним терминима мерења су вршена и на контролном месту (месту где није вршен било какав третман).
Резултат
Непосредно након примене, оба су уља смањила трансепидермални губитак воде (TEWL) у поређењу са контролом без третмана. Повећане вредности електропроводљивости коже 2 сата пре уклањања уља указивале су на повећану хидрираност коже за оба уља. Два сата касније, након што су уља уклоњена са површине коже, Био-Оил Уље за Негу Коже показало је даљи пад вредности TEWL-а у поређењу са референтним уљем, што је представљало знак повећаног одавања влаге и тиме повећане хидратације коже.
Студија 2
Циљ
Проценити ефекте примене Био-Оил Уља за Негу Коже два пута дневно на хидратацију и редукцију сувоће коже.
Узорак
Испитаници: 25 учесница беле расе. Место испитивања: испитивани производи наношени су на спољашњу страну потколенице свих испитаница.
Методологија
За исушивање коже током периода од 7 дана коришћен је сапун. Био-Оил Уље за Негу Коже и референтно уље наношени су два пута дневно. Процене стања коже обављане су 1. и 3. дана. Визуелне евалуације обављао је обучени визуелни евалуатор помоћу лампе са увећањем од 2x. У свим мерним терминима процене су вршене и на контролном месту (месту где није вршен било какав третман).
Резултат
И Био-Оил Уље за Негу Коже и референтно уље поправили су сувоћу коже у поређењу са контролом без третмана. Био-Оил Уље за Негу Коже је био статистички супериоран 3. дана. Значајна побољшања изгледа места на кожи третираних Био-Оил Уљем за Негу Коже потврдила су његову ефективност у редукцији сувоће коже.
Тест акнегености, 2006.
Тест акнегености, 2006.
Студијски центар
Future Cosmetics, Преторија, Јужна Африка.
Циљ
Испитати да ли постоји вероватноћа да Био-Оил Уље за Негу Коже ствара акне и комедоне (бубуљице).
Узорак
Испитаници: 21 учесник, 17 жена и 4 мушкарца различитог порекла, 50% склоно акнама.
Методологија
Рандомизована и контролисана студија. Производ је наношен два пута дневно током 28 дана. Процењивана су 3 подручја: нетретирано подручје (негативна контрола), подручје на које је наношен Био-Оил Уље за Негу Коже и подручје на које је наношен ацетилисани ланолински алкохол (позитивна контрола - производ са познатим акнегеним својствима). Испитивани производи су наношени на горњи део леђа (скапуларна регија - регија лопатице).
Резултат
Утврђено је да Био-Оил Уље за Негу Коже нема акногена и комедогена својства. Подручје на које је наношено Био-Оил Уље за Негу Коже није показало значајну разлику у односу на нетретирано подручје. Позитивна контрола изазвала је појаву акни.
Испитивање осетљиве коже, 2006.
Испитивање осетљиве коже, 2006.
Студијски центар
Future Cosmetics, Преторија, Јужна Африка.
Циљ
Испитати да ли Био-Оил изазива иритацију коже код испитаника са осетљивом кожом.
Узорак
Испитаници: 21 учесник. Старост учесника: од 18 до 65 година. Критеријуми одабира: одабрани су испитаници са познатом осетљивошћу коже, а затим изложени позитивној контроли (млечној киселини) како би се потврдио статус осетљиве коже.
Методологија
Рандомизована и контролисана студија. Процењивана су 3 подручја: подручје на које је наношена дејонизована вода (негативна контрола), подручје на које је наношен Био-Оил Уље за Негу Коже, као и подручје на које је наношен 1% раствор натријум-лаурил-сулфата (позитивна контрола - познати иритант коже). Испитивани производи наношени су путем фластера на унутрашњу страну подлактице и уклањани након 24 часа. Вршена је процена стања коже и реакције су бележене 24, 48, 72 и 96 сати након примене. Током процена био је присутан дерматолог. Реакције на кожи оцењиване су на скали од 0 - 4 (при чему 0 означава одсуство реакције, а 4 јако црвенило).
Резултат
Утврђено је да Био-Оил Уље за Негу Коже није иритант код испитаника са осетљивом кожом. Ниједан испитаник није доживео нежељене реакције на Био-Оил Уље за Негу Коже. Био-Оил Уље за Негу Коже је имао просечну вредност реакције од 0,03 током периода од 96 сати. Био-Оил Уље за Негу Коже је имао бољи учинак од дејонизоване воде (негативна контрола).
Студија апсорпције, 2011.
Студија апсорпције, 2011.
Студијски центар
Институт за примењена дерматолошка истраживања проДEРМ, Хамбург, Немачка.
Студија 1
Циљ
Проценити брзину апсорпције Био-Оил Уља за Негу Коже након стандардизованог наношења и утрљавања.
Узорак
Испитаници: 22 обучена оцењивача (21 женског и 1 мушког пола). Место испитивања: испитивани производи наношени су на унутрашњу страну подлактице свих оцењивача.
Методологија
Двоструко слепа, рандомизована и контролисана студија. Био-Оил Уље за Негу Коже и референтно уље наношени су на различита места на унутрашњој страни подлактице свих оцењивача. Оцењивачи су извели 100 кружних покрета дефинисаном брзином. Оцењивачи су затим оцењивали апсорпцију производа на скали од 5 поена, чије су се ставке кретале од „врло спора апсорпција“ до „врло брза апсорпција“. Мерења себометром, којима се процењује количина уља на кожи, обављана су у две временске тачке - пре наношења, а затим два минута након наношења производа.
Резултат
Већина (77,3%) обучених оцењивача проценила је могућност упијања Био-Оил Уља за Негу Коже у кожу као „врло брзу“ или „брзу“. Ова оцена је потврђена мерењем инструментима, при чему су резултати са себометра у другој временској тачки показала да је, у поређењу са референтним уљем, количина Био-Оил Уља за Негу Коже заостала на кожи је знатно мања.
Студија 2
Циљ
Проценити брзину апсорпције Био-Оил Уља за Негу Коже након стандардизованог наношења и утрљавања.
Узорак
Испитаници: 100 учесника (97 жена и 3 мушкарца). Место испитивања: испитивани производи наношени су на унутрашњу страну подлактице свих учесника.
Методологија
Двоструко слепа, рандомизована и контролисана студија. Био-Оил Уље за Негу Коже и референтно уље наношени су на различита места на унутрашњој страни подлактице свих учесника. Сваки од учесника је утрљавао испитивани производ по 1 минут. Учесници су затим оцењивали апсорпцију производа на скали од 5 поена, чије су се ставке кретале од „врло спора апсорпција“ до „врло брза апсорпција“.
Резултат
Већина (72%) учесника проценила је могућност упијања уља Био-Оил Уље за Негу Коже у кожу као „врло брзу“ или „брзу“.
Студија оклузивности, 2008.
Студија оклузивности, 2008.
Студијски центар
Испитивање спровео проф. др Ј. Вихерс (J Wiechers) у установи Rigano Laboratories, Милано, Италија.
Циљ
Проценити да ли Био-Оил Уље за Негу Коже показује сличан ниво оклузивности као сирасти маз. (Сирасти маз, жућкасто-масни премаз који прекрива бебу док је у материци, научници у области козметике прихватају као „златни стандард“ хидратације коже због идеалног нивоа оклузивности који пружа).
Методологија
Познате количине воде стављене су у лабораторијске чаше прекривене полупропусном мембраном под називом Витро-скин™, која опонаша својства површине људске коже. Сирасти маз и Био-Оил Уље за Негу Коже нанети су на мембрану, а затим је мерена брзина губитка воде из лабораторијске чаше током времена. Резултат је упоређиван са брзином губитка воде када на мембрану није био нанет ниједан производ. Израчуната је брзина преноса водене паре за сваки производ, а затим изражена у г/м2/ч.
Резултат
Био-Оил Уље за Негу Коже је показао врло сличан ниво оклузивности као сирасти маз, где је Био-Оил Уље за Негу Коже имао резултат од 23,5 а сирасти маз 27,2.

Похвале
Награде
Награде
Best Selling Skincare for Scars & Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2020
Best Body Oil, Cosmo Beauty Awards, Philippines, 2019
Best Anti-Stretch Marks, Harper's Bazaar Beauty Awards, Singapore, 2019
No. 3 Massage Oil, @Cosme Word of Mouth Awards, Japan, 2019
No. 2 Oil and Balm category, @Cosme The Best Cosmetics Awards, Japan, 2019
Best Anti-Stretch Mark Product, MomBaby Magazine Favourite Product Awards, Taiwan, 2019
Best for Stretch Marks, Pa&Ma Brands Choice Awards, Malaysia, 2019
Best Oil for Scar Treatments, Verve Beauty Awards, New Zealand, 2019
Gold Award for Stretch Mark Product, Mother and Baby Reader's Choice Awards, Indonesia, 2019
Best Stretch Mark Product, BabyYumYum Product Award, South Africa, 2019
Best Maternity Skincare Product, Mums & Tots Awards, Ireland, 2019
Shape Icon Award, USA, 2019
Best Stretch Mark Product, Parents' Choice, Russian Federation, 2019
Best Body Oil, Editors & Readers Pick, HER Beauty Awards (Her World, Malaysian Women's Weekly and Jelita), Malaysia, 2019
Best Selling Skincare for Scars & Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2019
Best Beauty Product for Mum, National Parenting Product Awards, Ireland, 2019
Best Pharmacy Skincare Product, Madame Figaro Beauty Awards, Cyprus, 2019
Best Body Oil, Marie Claire Beauty Awards, Malaysia, 2019
Best Stretch Mark Oil, MomBaby Parents' Choice Awards, Malaysia, 2019
Best Body Treatment, Body Care, Women's Health Healthy Skin Awards, USA, 2019
Best Cult Beauty Product, NZ Best in Beauty, New Zealand, 2019
Winner Skincare Category, gesund&fit Awards, Austria, 2019
Best Selling Scar and Stretch Mark Remover, Watsons HWB Award, Singapore, 2019
Beauty Classic Award, Her World Magazine, Singapore, 2019
Best Stretch Mark Oil, Parenthood Parent's Choice Awards, Malaysia, 2019
Body Oil Winner, Essence Best in Black Beauty Award, USA, 2019
No.1 Most Trusted Scar & Stretch Mark Product, Consumer Choice Awards, Canada, 2019
Best Oil Moisturizer, Daily Vanity Beauty Award Reader's Choice, Singapore, 2019
Best Body Oil, Body Care, Harper's Bazaar Anti-Aging Award, USA, 2019
Gold Award, Mommy Care Product Category, Mother & Baby Awards, India, 2019
Gold Award for Stretch Mark Product, Mother and Baby Reader's Choice Awards, Indonesia, 2018
Best Body Oil, Female Daily Best of Beauty Awards, Indonesia, 2018
Best Anti-Stretch Mark Product, MomBaby Magazine Favourite Product Awards, Taiwan, 2018
Best Skincare Product, Cosmopolitan Beauty Awards, Croatia, 2018
No.1 Oil, Voce The Cosmetics Awards, Japan, 2018
Best Anti-Cellulite, Cosmopolitan Readers' Choice Awards, Indonesia, 2018
No.1 Facial Oil, Power Room Beauty Award, South Korea, 2018
Best Body Oil, Harper's Bazaar Beauty Awards, Malaysia, 2018
Best Beauty Product for Mum, National Parenting Product Awards, Ireland, 2018
No.1 Oil, @Cosme The Best Cosmetics Awards, Japan, 2018
Best Anti-Stretch Mark Fix, Harper's Bazaar Beauty Award, Singapore, 2018
Best Product for Pregnancy, BeautyHeaven "Best in Beauty Awards", Australia, 2018
No.7 Personal Care Brand, Sunday Times Top Brands, South Africa, 2018
No.2 Body Massage Category, @Cosme The Best Cosmetics Awards, Japan, 2018
Best Massage Oil, Bazaar Beauty Awards, China, 2018
Best Maternity Skincare Product, Mums & Tots Awards, Ireland, 2018
Best Stretch Mark Product, OHbaby! Awards, New Zealand, 2018
Top Ten Most Recommended Products, OHbaby! Awards, New Zealand, 2018
Most Popular Product for Mum, Mother & Baby Awards, Australia, 2018
Best Beauty Product for Mum, National Parenting Product Awards, Ireland, 2018
Best Face Oil, Cosmo Beauty Awards, Philippines, 2018
Editor's Pick for Best Facial Oil, Her Beauty Awards, Malaysia, 2018
Best Body Care Product, Cosmopolitan Beauty Awards, Russian Federation, 2018
Best Facial Oil, Her Inspirasi Beauty Awards, Malaysia, 2018
Best Body Oil, Cosmopolitan Editor's Beauty Picks, Malaysia, 2018
Best Multi-Purpose Oil, EH! Beauty Awards, Malaysia, 2018
Top Product of the Year, Best in Pharmacy Awards, Greece, 2018
All-Time Favourites, Do-It-All Miracle Worker, ELLE Beauty IT List, Singapore, 2018
Best Selling Face & Body Oil, Guardian Health & Beauty Awards, Singapore, 2018
Best Selling Scar & Stretch Mark Remover, Watson's HWB Awards, Singapore, 2018
Best Pharmacy Body Skincare Product (Jury's Award), Cosmo Beauty Awards, Hungary, 2018
No.1 Most Trusted Scar & Stretch Mark Product, Consumer Choice Awards, Canada, 2018
Best Moisturiser, Cleo Body Awards, Singapore, 2018
Best Multi-Tasking Oil, Malaysian Women's Weekly Beauty By The Stars, Malaysia, 2018
Best Skincare Product for Mums, Tommy’s Awards, United Kingdom, 2018
Top 80 Editor's Pick, Cleo, Malaysia, 2018
Best Selling Skincare for Scars & Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2018
Best Stretch Mark Oil, Parenthood Parents' Choice Awards, Malaysia, 2018
Best Skincare Brand Bronze award, Mumii Family Awards, United Kingdom, 2018
20 Years of Contribution, Childbirth Educators Professional Forum Award, South Africa, 2018
Cleo Clear Skin Awards, Singapore, 2018
Good Housekeeping Seal of Approval, USA, 2018
Best Brand: Anti-Stretch Mark Category, 5 Stars Award, Portugal, 2018
Grazia Beauty Awards, Editorial Staff Award, Serbia, 2017
Best Anti-Cellulite, Cosmopolitan Reader's Choice Awards, Indonesia, 2017
Best Body Oil, Female Daily Best of Beauty Awards, Indonesia, 2017
Best Body Care, Queen Distinction List, Malaysia, 2017
Best Body Oil, Zahrat Al Khaleej Beauty Awards, United Arab Emirates, 2017
Best Moisturizer (Oil), Cosmopolitan Beauty Awards, China, 2017
Best Anti-Stretch Mark Product, MomBaby Magazine Favourite Product Awards, Taiwan, 2017
Best Body Oil, Cosmopolitan Beauty Awards Middle East, United Arab Emirates, 2017
Maternity Skin Brand of the Year, Mother Baby & Child Magazine Awards, United Arab Emirates, 2017
Mum's Must Have Item of the Year, Mother Baby & Child Magazine Awards, United Arab Emirates, 2017
Beauty Best 100, NuYou, Malaysia, 2017
Best Budget Scar Removal Oil, Faveable.com, USA, 2017
Gold Award for Stretch Mark Product, Mother and Baby Awards, Indonesia, 2017
Best Body Oil, Look Beauty Awards, United Kingdom, 2017
Best Product for Oil Category, Olive Young Health & Beauty Awards, South Korea, 2017
No.1 Body Oil, Cosmo Beauty Awards, South Korea, 2017
Best Daily Skincare Oil, Mega Beauty Awards, Philippines, 2017
Most Popular Product for Mum, Mother & Baby Awards, Australia, 2017
Best Scar & Stretch Mark Treatment, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buys, Malaysia, 2017
Best Body Oil, Cosmo Beauty Awards, Philippines, 2017
Best Multi-Purpose Oil, EH! Beauty Awards, Malaysia, 2017
Best Multi-Purpose Oil, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2017
Most Wanted Specialist Skincare Oil, Watsons HWB Awards, Malaysia, 2017
Best Selling Skincare for Scars & Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2017
The Iconic Healer, CLEO Beauty Steals, Malaysia, 2017
Best Scar & Stretch Mark Remover, Watson's HWB Awards, Singapore, 2017
Consumers' Choice for Best Body Oil Treatment, Guardian Health & Beauty Awards, Singapore, 2017
Best Selling Face & Body Oil, Guardian Health & Beauty Awards, Singapore, 2017
Best Multi-Purpose Product, Malaysian Women's Weekly Beauty By The Stars, Malaysia, 2017
Best Body Product, Shape Readers' Choice Awards, Greece, 2017
Top 80 Editor's Pick, Cleo, Malaysia, 2017
Best Beauty Product for Mums, Tommy’s Awards, United Kingdom, 2017
Problem Solver Multitasking Oil, New Beauty's Beauty Choice Awards, USA, 2017
Woman’s Day Beauty Great Value Award, USA, 2017
Cult Classic, Woman & Home Best in Beauty Awards, South Africa, 2017
Best Product for Pregnant Women, "M like Mama" Golden Tummy Award, Poland, 2017
Best Anti-Stretch Mark Product, Top Pregnant / Baby Products Award, Hong Kong, 2017
Best Goods for Mothers, Gold Bear Awards (National award in goods and services for kids), Russian Federation, 2017
Best Brand: Anti-Stretch Mark Category, 5 Stars Award, Portugal, 2017
Best Face Oil, Female Daily Best of Beauty Awards, Indonesia, 2016
Best Body Oil, Female Daily Best of Beauty Awards, Indonesia, 2016
No. 1 Multi Oil, Women's Life, South Korea, 2016
Best Medicated Skincare, Pharmacy Product of the Year Awards, United Kingdom, 2016
Best Moisturizer (Oil), Cosmopolitan Beauty Awards, China, 2016
「美的」ベストコスメ ボディオイル部門第3位 (3rd prize in Body Oil category, Beauty Magazine BITEKI), Japan, 2016
Best Product for Pregnant Women, "M like Mama" Golden Tummy Award, Poland, 2016
No. 1 Body Oil, Cosmo Beauty Awards, South Korea, 2016
Best Body Care Product of the Year, UrCosme Bronze Award, Taiwan, 2016
Best Anti-Stretch Mark Product, MomBaby Magazine Favourite Product Awards, Taiwan, 2016
Mum's Must Have Item of the Year, Mother Baby & Child Magazine Awards, United Arab Emirates, 2016
Best Facial Oil, Rayli Beauty Awards, China, 2016
Best Anti-Stretch Mark Fix, Harper's Bazaar Beauty Awards 2016, Singapore, 2016
Drugstore Diamond, Teen Vogue's Beauty Game Changers Awards, USA, 2016
Best Maternity Skincare Product, Mums & Tots Beauty Awards, United Kingdom, 2016
Best Face Oil at Olive Young and GS Watsons, Beauty Talk Best Sellers, South Korea, 2016
フェイスオイル部門第2位 (2nd prize in beauty oil),「bea's up」BEST★COSME AWARD 2016!!!, Japan, 2016
Best Stretch Mark Product, OHBaby! Magazine Awards, New Zealand, 2016
Product of the Year: Dermocosmetics, Almofariz Award, Portugal, 2016
Best Solution for Scars, Mega Beauty Awards, Philippines, 2016
Best Oil to Buy, Women JungAng, South Korea, 2016
Best Hero Product, Bella Beauty Awards, United Kingdom, 2016
Best Scar & Stretch Marks Treatment, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buys, Malaysia, 2016
Most Popular Product for Mum, Mother & Baby Awards, Australia, 2016
Best Maternity Skincare Product, Boots Maternity & Infant Awards, United Kingdom, 2016
Silver Award ‘Beauty Product for Mums’, Prima Baby & Pregnancy Awards, United Kingdom, 2016
Best Stretch Mark Product, U Magazine Beauty Awards, United Kingdom, 2016
Best Pregnancy/Postnatal Skincare Product, Best Baby & Toddler Gear Awards, United Kingdom, 2016
Experts' Favourite: Best Cosmetic for Stretch Marks, SHAPE Best Cosmetics, Latvia, 2016
Best of the Best Beauty, Cleo, Singapore, 2016
Best of the Best Beauty, Harper's Bazaar, Singapore, 2016
Best of the Best Beauty, Singapore's Women's Weekly, Singapore, 2016
Best All Over Body Oil, Good Housekeeping Anti-Aging Awards, Philippines, 2016
Most Iconic Beauty Oil, Iconic Brands 2006-2015, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2016
Best Multi-Purpose Oil, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2016
Best Body Oil, Cleo Fitness Award, Malaysia, 2016
Top Beautifying Essential, Metro Beauty Awards, Philippines, 2016
Best Body Product, Shape Readers' Choice Awards, Greece, 2016
OL’s Favourite Pregnancy Stretch Mark Product, OL Living Awards, Hong Kong, 2016
No.1 Facial Oil, Olive Young Health & Beauty Awards, South Korea, 2016
Best for Body Cult Classic, Essentials Easy Beauty Awards, South Africa, 2016
「MAQUIA」第3回美のプロ50人が選ぶマキア コスパ・コスメ大賞 オイル部門第2位 2nd prize in Beauty Oil, MAQUIA Beauty Awards in Cost-effective Cosmetics, Japan, 2016
Best Quality Skin Care Oil Brand, National Product Quality Excellence Awards, Philippines, 2016
Favourite Product, The Malaysian Women's Weekly Beauty by the Stars, Malaysia, 2016
Best Stretch Mark Product, Parents' Choice, Russian Federation, 2016
Best Anti-Aging Product, Good Housekeeping Readers' Choice Awards, Russian Federation, 2016
Top 80 Editor's Pick, Cleo, Malaysia, 2016
Best Skincare for Mum, Tommy's Awards, United Kingdom, 2016
Best Loved Product, Brides Beauty Awards, China, 2016
Your Stretch Mark Savior, New Beauty's Beauty Choice Awards, USA, 2016
The Skin Healer, Woman & Home Best in Beauty Awards, South Africa, 2016
Best Skincare Product, Global Excellence Awards, Philippines, 2016
Best Selling Skincare for Scars and Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2016
Elu produit de l'année (Product of the Year), Body Care, France, 2016
Producto del año, productos cosméticos, Spain, 2016
Best Maternity Product, Right Start Best Baby Essentials Awards, Ireland, 2015
Best Overall Classic Product of the Year, Beauty Magazine’s Beauty Awards, United Kingdom, 2015
Best Classic Health and Wellbeing Product, Beauty Magazine’s Beauty Awards, United Kingdom, 2015
Best Classic Body Care Product, Beauty Magazine's Beauty Awards, United Kingdom, 2015
Pregnant Friendly Best Product, IBS Mom & Baby Fair Awards, Turkey, 2015
「InRed」美容のプロ100人が選ぶベストコスメ大賞2015 3,000円以下で選ぶ私のNo.1スキンケア (My No.1 Skin Care under 3,000 Yen, selected by 100 Beauty Experts, InRed Best Beauty Awards), Japan, 2015
Best Product for Pregnant Women, "M like Mama", Poland, 2015
Best Moisturizer (Oil), Cosmopolitan Beauty Awards, China, 2015
Best Body Beauty Product for Stretch Marks, Mega Beauty Awards, Philippines, 2015
Best Beauty Product: Pregnancy, Ok Magazine, Bulgaria, 2015
All-Time Favourite Stretch Mark Product, Mother & Baby Awards, Singapore, 2015
Best Anti-Stretch Mark Fix, Harper's Bazaar Beauty Awards, Singapore, 2015
Best Multi-Purpose Oil, Harper's Bazaar Hot 150 Awards, Malaysia, 2015
Best Moisturizer (Oil), Marie Claire Beauty Top 100, China, 2015
Best Body Care Product of the Year, UrCosme Silver Award, Taiwan, 2015
Best Anti-Stretch Mark Product, MomBaby Magazine Favourite Product Awards, Taiwan, 2015
Best Brand: Anti-Stretch Mark Category, Consumer's Choice Awards, Portugal, 2015
Best Body Oil, Female Daily Best of Beauty Awards, Indonesia, 2015
Best Face Oil, Female Daily Best of Beauty Awards, Indonesia, 2015
Best Skincare Treatment for Stretch Marks and Scars, Cosmopolitan Reader's Choice Awards, Indonesia, 2015
Best Body Product, Shape Readers' Choice Awards, Greece, 2015
Best Maternity Product, Boots Maternity & Infant Awards, United Kingdom, 2015
Mum To Be Hero Pregnancy Product, Prima Baby Awards, United Kingdom, 2015
Best Multi-Tasker, Sunday Times Style Award, United Kingdom, 2015
Best Multi-Tasker, U Magazine Beauty Awards, Ireland, 2015
Best Maternity Skincare, National Parenting Product Awards, Ireland, 2015
Best Body Oil, Cosmopolitan Beauty Awards, Latvia, 2015
Best Scar Product, Guardian Health & Beauty Awards, Singapore, 2015
All Time Favourite Treatment, Elle Beauty IT List, Singapore, 2015
Best Management of Dry Skin in Oil Form, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Singapore, 2015
Best Natural Skincare Product, Cosmopolitan Best Beauty Product Awards, Estonia, 2015
Jury Special Award: Best Innovative & New Product, Buduaar Magazine Awards, Estonia, 2015
Best Multi Purpose Oil, Aesthetics & Beauty's Beauty & Wellness Awards, Singapore, 2015
Best Dry Remedy Daily Moisturising Oil, Style Beauty Best Buys, Singapore, 2015
InStyle Star Beauty Award, South Korea, 2015
Best Maternity Skincare Product, National Parenting Product Awards, Ireland, 2015
Best Maternity Skincare Product, Mums & Tots Awards, Ireland, 2015
Best Body Oil, Cosmo Beauty Awards, Philippines, 2015
Buzzworthy Beauty Body Oil, Hola! Beauty Awards, Philippines, 2015
Best Multi-Purpose Oil, Judges' and Readers' Choice, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2015
Best Body Oil, Cleo Fitness Awards, Malaysia, 2015
No.1 Serum, Petit Price Cosmetics Awards /「with」プチプラ・コスメ大賞 美容液部門第1位, Japan, 2015
No.1 Facial Oil, Olive Young Health & Beauty Awards, 1st Half-year, South Korea, 2015
Celebrity Star Pick, Malaysian Women's Weekly Beauty by the Stars, Malaysia, 2015
Top 80 Editor's Pick, Cleo, Malaysia, 2015
Best Pharmacy Cosmetic, Glamour Glammies Awards, Poland, 2015
「MAQUIA」第2回美のプロ50人が選ぶマキア コスパ・コスメ大賞 オイル部門第3位 (3rd prize in Beauty Oil, MAQUIA Beauty Awards in Cost-effective Cosmetics), Japan, 2015
Best Stretch Mark Product, U Magazine's Best Beauty Buys, Ireland, 2015
Best Face Oil, Onlylady Fashion Awards, China, 2015
Best multi-tasker, The Sunday Times Style Beauty Awards, United Kingdom, 2015
Best Skincare for Mum, Tommy's Awards, United Kingdom, 2015
Best Quality Skin Care Oil Brand, 10th National Product Quality Excellence Awards, Philippines, 2015
Best Selling Skin Care for Scars and Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2015
The Body Oil Icon, Woman & Home Best in Beauty Awards, South Africa, 2015
Gold winner, National Parenting Publications Awards, USA, 2015
Best Stretch Mark Fix, The Singapore Women's Weekly Best Beauty Buys, Singapore, 2015
Best Essentials Hard Working Product, NZ Best in Beauty Awards, New Zealand, 2015
Best formulation for scars & stretch marks, Vita Beauty Awards, Greece, 2015
Best Pharmacy Cosmetic, Beauty of the Year Awards, Poland, 2014
Best Body Oil, Capricho's TOP 100 Beauty Products, Brazil, 2014
Best Face Oil, GlowPick, South Korea, 2014
Best Multipurpose Oil, NewBeauty Beauty Choice Awards, USA, 2014
Most Easily Absorbed Body Moisturiser, Harper's Bazaar Beauty Awards, Singapore, 2014
Best Product for Pregnant Women, M jak Mama Golden Tummy Awards, Poland, 2014
Best Body Moisturiser, Queen Cité Cosme Beauty Awards, Malaysia, 2014
Best Body Moisturiser, Mina Cité Cosme Beauty Awards, Malaysia, 2014
Best Body Moisturiser, ViVi Cité Cosme Beauty Awards, Malaysia, 2014
Most Popular Online Product, Cité Cosme Beauty Awards, Malaysia, 2014
Best Body Oil, Harper's Bazaar Hot 150 Beauty Awards, Malaysia, 2014
Best Body Oil (Pharmacy products), COSMO Beauty Awards, Latvia, 2014
Best Body Oil, Self iBeauty Awards, China, 2014
Best Body Oil, Marie Claire Beauty Top 100, China, 2014
Best Anti-Stretch Mark Product, MomBaby Magazine Favourite Product Awards, Taiwan, 2014
Best Overall Classic Product, Beauty Magazine Awards, United Kingdom, 2014
Best Classic Body Care Product, Beauty Magazine Awards, United Kingdom, 2014
Star Product, Bella Beauty Awards, United Kingdom, 2014
Best Face Oil, Cosmo Beauty Awards, South Korea, 2014
Best Dry Remedy Daily Moisturizing Oil, Style Beauty Best Buys, Singapore, 2014
Best Multi Purpose Oil, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2014
Innovative body care product, COSMO Beauty Awards, Lithuania, 2014
Best Body Moisturizer of the Year, Cosmo, China, 2014
Best Stretch Mark Product, OHBaby! Magazine Awards, New Zealand, 2014
Best Maternity Skincare Range, Maternity & Infant Awards, United Kingdom, 2014
Gold Award, Bizziebaby, United Kingdom, 2014
Best Scar & Stretch Marks Treatment Oil, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buys, Malaysia, 2014
Fave Cult Product, Priceline Pinky Awards, Australia, 2014
The Judges' Choice, Priceline Pinky Awards, Australia, 2014
Cult Product for Mum, Mother & Baby Awards, Australia, 2014
Best Product for Mum, Best in Beauty Awards, Australia, 2014
Best Multi-functional Oil, Sure "My Powder Room" Award, South Korea, 2014
Best Body Oil, Instyle Star Beauty Awards, South Korea, 2014
No.10 Personal Care Brand, Sunday Times Top Brands, South Africa, 2014
Best Acne Scar Eliminating Product, Watsons HWB Awards, China, 2014
Best Face & Body Oil, Good Housekeeping Anti-Aging Awards, Philippines, 2014
Skin Saver Award, Celebrity Mom, Philippines, 2014
Best Stretch Mark Product, Les étoiles de la Beauté Parents, France, 2014
Best Selling Facial Oil, 올리브영 2014 상반기 헬스&뷰티 어워즈, Olive Young Health & Beauty Awards, South Korea, 2014
Best for Stretch Marks, U Magazine Beauty Awards, Ireland, 2014
Best for Stretch Marks, The Herald Beauty Awards, Ireland, 2014
Best Body Beauty Product for Scars and Stretch Marks, Mega Beauty Awards, Philippines, 2014
Best Classic Beauty Product, Cosmetic Executive Women (CEW) Awards, United Kingdom, 2014
Best Scar Product, Cosmopolitan Red Book 'Bright Sparks' Awards, Singapore, 2014
Best Skincare Product for Mums, Tommy's Awards, United Kingdom, 2014
Beauty All Stars Award, Harper's Bazaar, Singapore, 2014
Beauty All Stars Award, Singapore Women's Weekly, Singapore, 2014
Beauty All Stars Award, Cosmopolitan, Singapore, 2014
Beauty All Stars Award, CLEO, Singapore, 2014
Silver Winner, National Parenting Publications Awards, USA, 2014
Gold Award, Mom's Choice Awards, USA, 2014
Best All Purpose Body Oil, The Golden Globe Awards Council, Philippines, 2014
Winner (Post Acne Treatment), CLEO Clear Skin Awards, Singapore, 2014
Body Care, Cosmetic Hit, Burda Media "Dobre Rady", Poland, 2014
Body Care, My Cosmetic, Edipresse "Poradnik Domowy", Poland, 2014
Best Selling Natural Oil for Scars & Stretch Marks, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2014
Best Body Oil, Bauer Media Best in Beauty Awards, New Zealand, 2014
Best Cult Beauty Product, Bauer Media Best in Beauty Awards, New Zealand, 2014
Best Skincare Product for Mums, Dziecko Best Products, Poland, 2013
Most Outstanding All Purpose Body Oil, National Customers' Choice Annual Awards, Philippines, 2013
Best Scar Oil, TrendsHealth Best Healthy Cosmetics Awards, China, 2013
Best Beauty Oil, Beauty Dignity Awards, China, 2013
Best Botanic Skincare Product, Mina Beauty Awards, China, 2013
「リンネル」ナチュラルコスメグランプリ しみをどうにかしたい部門 編集部賞 Editors' Special Award: Uneven Skin Tone Category, Liniere Natural Cosmetics Grand Prix, Japan, 2013
Best Body Moisturizer of the Year, Cosmo, China, 2013
Best Body Oil, Self iBeauty Award, China, 2013
Best Body Care Product of the Year, UrCosme, Taiwan, 2013
Best Multi-Purpose Skin Salver, Harper's Bazaar Beauty Awards, Malaysia, 2013
Best Stretch Mark Product, Mother & Baby Awards, Singapore, 2013
Star Product, Bella Beauty Awards, United Kingdom, 2013
Best New Mum / Maternity Skincare Product, Mother & Baby Awards, United Kingdom, 2013
Best Classic Body Care Product, Beauty Awards, United Kingdom, 2013
Best Classic Health and Wellbeing Product, Beauty Awards, United Kingdom, 2013
Best Overall Classic Product, Beauty Awards, United Kingdom, 2013
Best New Product, GS Watsons, South Korea, 2013
Kraamzorg Award, Netherlands, 2013
Best New Entry (Multi-function Repair Essence), Watsons Health, Wellness and Beauty Awards, Hong Kong, 2013
Smart Buy, Favourites of the Year, Style: Best Beauty Buys, Singapore, 2013
Best Homegrown Brand, Heat Hair and Beauty Awards, South Africa, 2013
Best Maternity Skincare Product, Maternity & Infant Awards, Ireland, 2013
Summer Essentials (Letni Niezbędnik Kobiety), dlalejdis.pl, Poland, 2013
Victoires de la Beauté, France, 2013
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2013
Cult Mum Product of the Year, Australian Mother & Baby Magazine Awards, Australia, 2013
Cult Skincare Product, The Australian Women's Weekly Readers' Choice Award, Australia, 2013
Best in Moisture Category, Best of the Best Beauty 美人大賞 Magazine Awards, Taiwan, 2013
Best 10 New Products, Watsons Health, Wellness and Beauty Awards, China, 2013
Best Multi-Purpose Oil, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2013
Body Category TOP1, FashionGuide Professional Awards, Taiwan, 2013
Best Selling Skincare Product, Priceline, Australia, 2013
All Purpose Body Oil, Harper's Bazaar Junior Most Loved Body Care, Singapore, 2013
Best Stretch Mark Oil, U Magazine, Ireland, 2013
Best Overall Use Oil for Face and Body, RSVP, Ireland, 2013
Best Classic Beauty Product, Cosmetic Executive Women (CEW) Awards, United Kingdom, 2013
儂儂雜誌開架醫美新秀獎, Taiwan, 2013
Best Pregnancy Beauty Product, Prima Baby & Pregnancy, United Kingdom, 2013
Best for Stretch Marks, Evening Herald Beauty Awards, United Kingdom, 2013
Best Body Treatment, Elle Beauty Awards, South Africa, 2013
Best Can't Live Without Beauty Product, Best in Beauty Awards, New Zealand, 2013
Miracle Worker, Essentials Top 100 Beauty Products, South Africa, 2013
Best Stretch Mark Product in the Face / Body Skincare Category, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2013
FG特優肌膚保養油, Taiwan, 2013
Perfect Skin Award, Pregnancy Magazine, Hong Kong, 2013
Best Stretch Mark Oil, Parents' World Best of the Best, Singapore, 2013
Best Firming Product, Singapore Women's Weekly Best Beauty Buys, Singapore, 2013
Best Cult Product, Pregnancy & Birth Bloom Award, United Kingdom, 2013
Product of the Year, Parapharmacy Body Care Category, Italy, 2013
Prodotto dell'anno, categoria cura corpo farmacia, Italy, 2013
Best Quality-Price Beauty Product, T de Telva Beauty Awards, Spain, 2013
Best of the Year: Drugstore Buys, Style Beauty Best Buys, Singapore, 2012
Best Skin & Beauty Care Product, Long Life Health & Beauty Awards, Malaysia, 2012
Winner of Skin Therapy & Scars Category, Urban Health Top Choice, Malaysia, 2012
Best Pregnancy and New Mum Skincare, Practical Parenting & Pregnancy, United Kingdom, 2012
Drug Store Hit Product, Olive Young, South Korea, 2012
Best Anti-Stretch Mark Product, Mother & Baby Awards, Singapore, 2012
Best Scar Diminisher, Harper's Bazaar Beauty Awards, Singapore, 2012
Best Scar & Stretch Mark Treatment Oil, Natural Health Readers' Choice Awards, Malaysia, 2012
Best Classic Body Care Product, Beauty Awards, United Kingdom, 2012
Best Classic Health and Wellbeing Product, Beauty Awards, United Kingdom, 2012
Best Overall Classic Product, Beauty Awards, United Kingdom, 2012
Best Stretch Mark Product, OHbaby Magazine Award, New Zealand, 2012
Editor's Choice Award, Sheknows.com Parenting Awards, USA, 2012
Best Serum, Silver Beaut Award, Ireland, 2012
The best of SA beauty, Cosmopolitan Readers' Choice, South Africa, 2012
Best Scar Therapy, EH! Beauty Best-Sellers, Malaysia, 2012
Best Scar Therapy, NuYou Beauty Best-Sellers, Malaysia, 2012
Best Scar Therapy, Female Beauty Best-Sellers, Malaysia, 2012
Best Anti-Stretch Mark Treatment, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buys, Malaysia, 2012
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2012
Top bathroom-cabinet must-haves, Heat Hair & Beauty Awards, South Africa, 2012
Best Skin Care Moisturising Oil, Unity Popular Choice Awards, Singapore, 2012
Product of the Year, Watsons Health Wellness Beauty Awards, Singapore, 2012
Best All-Rounder Face & Body Skin Oil, Watsons Health Wellness Beauty Awards, Singapore, 2012
Best Facial Oil, Cleo Beauty Hall of Fame, Singapore, 2012
Favourite Scar & Stretch Mark Oil, CozyCot Women's Choice Award, Singapore, 2012
Best New All-Rounder Body Product, Elle Beauty IT List, Singapore, 2012
Best Scar Care Product, Guardian Customers' Choice Award, Malaysia, 2012
Her World's Choice & Readers' Choice for 'Shapers', Her World Beauty Awards, Malaysia, 2012
Best Pregnancy Product, Look Fantastic Health and Beauty Awards, United Kingdom, 2012
Best Scar Oil, Watsons Health, Wellness and Beauty Awards, Malaysia, 2012
Best Maternity Skincare Product, Loved by Parents Awards, United Kingdom, 2012
Best Secret Weapon, Women's Health Readers' Choice, South Africa, 2012
Bizziebaby Silver Award, United Kingdom, 2012
Best for Stretch Marks, U Magazine, Ireland, 2012
Best Beauty Buys, Singapore Women's Weekly, Singapore, 2012
Best Stretch Marks Oil, Parents World, Singapore, 2012
Best Stretch Mark Cream, Mother & Baby Silver Award, United Kingdom, 2012
Best Stretch Mark Treatment, The Evening Herald Beauty Awards, Ireland, 2012
Produkt des Jahres (Product of the Year), Körperpflege Frauen, Germany, 2012
Best Stretch Mark Miracle, Pregnancy & Birth Bloom Awards, United Kingdom, 2012
Best Body Oil, Essentials Best Beauty Buys, South Africa, 2012
Best Body Oil, Singapore Women's Weekly Snap It Up, Singapore, 2012
Best Body Lotion, ACP Best in Beauty Awards, New Zealand, 2012
Readers' Choice for 'Shapers', Her World Beauty Awards, Malaysia, 2011
Best Pregnancy Beauty Brand, Prima Baby Gold Award, United Kingdom, 2011
Best Scar & Stretch Mark Treatment Oil, Natural Health Readers' Choice Awards, Malaysia, 2011
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Best in Class Beauty Awards, New Zealand, 2011
Product of the Year: Health & Wellbeing, Australian Women's Weekly, New Zealand, 2011
Best Stretch Mark Product, OHbaby!, New Zealand, 2011
Best Body Product for Stretch Marks, Women's Health Beauty Awards, South Africa, 2011
Best Treatment Product, Psychologies Positive Beauty Awards, United Kingdom, 2011
Best Body Lotion, BizzieBaby Silver Award, United Kingdom, 2011
Best Stretch Mark Treatment, Anti-Ageing Beauty Bible, United Kingdom, 2011
Your Body's Best Friend, Lookfantastic, United Kingdom, 2011
Best for Pampering, Essentials Best Beauty Buys, United Kingdom, 2011
Best Classic Mass Beauty Product, Cosmetic Executive Women (CEW) Awards, United Kingdom, 2011
Best Body Oil, Essentials Beauty Award, United Kingdom, 2011
Best Anti-Cellulite Product, Best in Beaut.ie Awards, Ireland, 2011
Best Treatment for Imperfections, Glow Magazine Best in Beauty Awards, Canada, 2011
Best Scar Serum, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buys, Malaysia, 2011
Body Care Beauty Best Buy, CITTABella, Malaysia, 2011
Best Pregnancy Skincare Product, Kidspot Best of Awards, New Zealand, 2010
Best Overall Pregnancy Product, Kidspot Best of Awards, New Zealand, 2010
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2010
Best Pregnancy Beauty Product, Prima Baby & Pregnancy Best Buy Reader Awards, United Kingdom, 2010
Gold Award: Best Treatment Product, You & Your Wedding Bridal Beauty Awards Gold Award, United Kingdom, 2010
Overall Category Winner, Look Fantastic Hair & Beauty 'Bodies Can't Live Without', United Kingdom, 2010
Best Body Oil, InStyle 100 Best Beauty Buys Awards, United Kingdom, 2010
Best Stretch Mark Product, Pregnancy & Birth Bloom Awards, United Kingdom, 2010
Best Pregnancy Skincare Product, Kidspot Best of Awards, Australia, 2010
Best Overall Pregnancy Product, Kidspot Best of Awards, Australia, 2010
Best for Stretch Marks, U Magazine Beauty Award, Ireland, 2010
Best Treatment for Scars & Stretch Marks, Glow Magazine Best in Beauty Awards, Canada, 2010
Best Scar Product, Cosmetics Magazine 'I Recommend' Beauty Awards, Canada, 2010
Best Anti-Stretch Mark Product, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buy Awards, Malaysia, 2010
Readers' Choice, Her World Beauty Awards, Malaysia, 2010
Best Scar Oil, Watsons Health, Wellness and Beauty Best of the Best Awards, Malaysia, 2010
Best Scar Care Product, Guardian Customers' Choice Award, Malaysia, 2010
Best Skin Care Product, Grazia Magazine Best Beauty Buy Awards, Netherlands, 2009
Best New Product Introduction, De Tuinen Award, Netherlands, 2009
Winner of the Skin Care Category, Astir Awards, Netherlands, 2009
Winner of the Skin Care Category, Drogisterij Awards, Netherlands, 2009
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2009
Best Pregnancy Beauty Product, Prima Baby & Pregnancy Best Buy Reader Awards, United Kingdom, 2009
Best Stretch Mark Treatment, Pregnancy & Birth Bloom Awards, United Kingdom, 2009
Best Body Oil, InStyle 100 Best Beauty Buy Awards, United Kingdom, 2009
Best Scar Treatment, Shecky's Beauty at its Best Awards, USA, 2009
Best Pregnancy Product: Skincare / Stretch Marks, Kidspot Best of Awards, Australia, 2009
Best Body Product, HealthSmart Best of the Best Awards, Australia, 2009
美人妊婦愛用のベストコスメ ボディケア妊娠線ケア部門 第1位, Japan, 2009
Best Scar Serum, Malaysian Women's Weekly Best Beauty Buy Awards, Malaysia, 2009
Best Scar Care Product, Guardian Customers' Choice Award, Malaysia, 2009
Best Selling Health Product, Watsons Health, Wellness and Beauty Best of the Best Awards, Malaysia, 2009
Best Pregnancy Beauty Product, Prima Baby & Pregnancy Best Buy Reader Awards, United Kingdom, 2008
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2008
Best Stretch Mark Treatment, Pregnancy & Birth Bloom Awards, United Kingdom, 2008
Best Scar & Spot Treatment, Shecky's Beauty at its Best Awards, USA, 2008
Best Pregnancy Product: Beauty, Kidspot Best of Awards, Australia, 2008
Best Selling Health Product, Watsons Health, Wellness and Beauty Best of the Best Awards, Malaysia, 2008
Best New Product Launch, Watsons Health, Wellness and Beauty Best of the Best Awards, Malaysia, 2008
Best Scar Care Product, Guardian Customers' Choice Award, Malaysia, 2008
Best Scar Oil, Watsons Health, Wellness and Beauty Best of the Best Awards, Malaysia, 2008
Best Body Lotion / Oil, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2007
Product of the Year, Life Pharmacy Annual Supplier Awards, New Zealand, 2007
Best Pregnancy Beauty Product, Prima Baby & Pregnancy Best Buy Reader Awards, United Kingdom, 2007
Best Stretch Mark Treatment, Pregnancy & Birth Bloom Awards, United Kingdom, 2007
Best Scar & Spot Treatment, Shecky's Beauty at its Best Awards, USA, 2007
Best Body Treatment Under $25, New Zealand Woman's Weekly Readers' Choice Beauty Awards, New Zealand, 2006
Product of the Year, Life Pharmacy Annual Supplier Awards, New Zealand, 2006
Best Bodycare Product, Shape 500+ Best Beauty Buys Reader Awards, South Africa, 2005
Best Specialised Treatment for Bodycare, Beauty Magazine Awards, United Kingdom, 2005
Best Product Launch, Ulster Chemist Review, United Kingdom, 2005
Favourite Stretch Mark Product, Your Pregnancy Magazine, South Africa, 2004
Favourite Stretch Mark Product, Baba & Kleuter Magazine, South Africa, 2004
Favourite Stretch Mark Product, Your Baby Magazine!, South Africa, 2004
Највише препоручиван
Производ са највише препорука лекара/фармацеута/бабица за ожиљке и стрије
Australia, Анкета са лекарима (ACA Research HCP Study Jan 2019, 2019)
Australia, Анкета са фармацеутима (ACA Research HCP Study Jan 2019, 2019)
Canada, Анкета са лекарима (EnsembleIQ Healthcare Group and RK Insights, 2019)
Canada, Анкета са фармацеутима (EnsembleIQ Healthcare Group and RK Insights, 2019)
Germany, Анкета са фармацеутима (BVDA / German Pharmacist Association, 2015)
Ireland, Анкета са фармацеутима (3 Gem, 2015)
Italy, Анкета са бабицама (Millward Brown, 2014)
Kenya, Анкета са фармацеутима (Consumer Insight, 2015)
New Zealand, Анкета са лекарима (Colmar Brunton, 2018)
South Africa, Анкета са лекарима (IPSOS, 2018)
South Africa, Анкета са гинеколозима (IPSOS, 2018)
South Africa, Анкета са бабицама (IPSOS, 2018)
South Africa, Анкета са фармацеутима (IPSOS, 2018)
United Kingdom, Анкета са фармацеутима (3 Gem, 2018)
Zimbabwe, Анкета са лекарима (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Zimbabwe, Анкета са бабицама (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Zimbabwe, Анкета са фармацеутима (Marketers Association of Zimbabwe, 2016)
Најпродаванији
Најпродаванији производ за ожиљке и стрије
Australia (iRi scan data: Australian Pharmacy; Scar and Stretch Mark segment in value (Segment/brand list as defined by Aspen) MAT November 2019)
Belgium (IMS data Q1 2020 (value))
Botswana (Medswana (Pty) Ltd, 2016)
Canada (Nielsen MarketTrack. Specialty Creams, Lotions and Scar Treatments. National Grocery, Drug + Mass, 52 weeks ending Feb 3, 2018)
Finland (Pharmacy data and GFT retail data, value sales, 2016)
Germany (Nielsen IMS Health)
Hungary (IMS Health Pharmacy Survey Q1, 2016)
Ireland (IMS Firming & Anti-Stretch Mark Total value 52 week period July 18)
Italy (IQVIA Solutions Italy S.r.l.: Dataview Multichannel, Pharmacy + Parapharmacy + Corner Gdo, Reconstructed Class Anti-stretch marks (82F2A) + Scars (46A3), sell-out volume, rolling year ending in Aug 2019)
Kenya (Consumer Insight, 2015)
Liechtenstein (IMS Health GmbH - Pharma Trend, Units & Sales Value, Sept 2017)
Malaysia (Nielsen, Scar & Stretch Mark, PM Drugstore/Pharmacy, January - June 2017)
Namibia (Geka Pharma (Pty) Ltd 2016 and Nampharm 2016)
Netherlands (IRI, YTD 52 2016)
New Zealand (IRI MAT National Pharmacy)
Philippines (IQVIA PHILIPPINES / MAT JUNE 2019 / DRUGSTORE DATA)
Poland (IQIVIA Poland Pharmascope 01/2020, 82F2 FIRMING&A-STRETCH PRODS, Value(PLN), MAT 01/2020)
Portugal (42,9% Nº1 in Stretch Market - Pharmacy only IQVIA Portugal August 2019)
Singapore (Nielsen, Scar & Stretch Mark, Drugstore/Pharmacy, 2019)
South Africa (Nielsen, Total Value ranking 52 week period ending 31 Jan 2018)
Swaziland (Swazi Pharm Wholesalers (Pty) Ltd, 2016)
Sweden (Nielsen Scanningdata, HPC, Other Skincare, Scars/Stretchmarks, MAT W52, 2019)
Switzerland (IMS Health GmbH - Pharma Trend, Units & Sales Value, Sept 2017)
Ukraine (PharmStandard)
United Kingdom (IRI Value Sales, Skincare Treatments category, Total UK, 52 weeks ending 1 Dec 2018)
Zimbabwe (Marketers Association of Zimbabwe, May 2016)

Доступност
Bosnia and Herzegovina
Производ доступан у


Сува кожа
Уље и вода се не мешају, што уље чини природним начином задржавања влаге. Био-Оил Гел за Суву Кожу који се састоји од 87% уља, што га чини интензивним хидратантним средством. Тестирањем 100 испитаника, већина учесника се изјаснила да је Био-Оил Гел за Суву Кожу најбољи бољи од било ког производа који су раније користили за суву кожу.
Bio-Oil home Bio-Oil home
keyboard_arrow_down
Формулација
Био-Оил гел за суву кожу нови је начин лечења суве коже. Традиционални производи за суву кожу, попут крема, лосиона и маслаца за тело праве се првенствено од воде. Већина ове воде једноставно испарава када дође у контакт са вашом кожом. То је често оно што узрокује осјећај хладноће који осећате када примјењујете ове производе. Био-Оил гел за суву кожу је направљен од уља, тако да се приликом наношења осећа топлота.
Формулација
Формулација
Формулација
Био-Оил гел за суву кожу нови је начин лечења суве коже. Традиционални производи за суву кожу, попут крема, лосиона и маслаца за тело праве се првенствено од воде. Већина ове воде једноставно испарава када дође у контакт са вашом кожом. То је често оно што узрокује осјећај хладноће који осећате када примјењујете ове производе. Био-Оил гел за суву кожу је направљен од уља, тако да се приликом наношења осећа топлота.
Састојци
Састојци
Paraffinum Liquidum, Isopropyl Palmitate, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter, Aqua, Isopropyl Myristate, Urea, Caprylic/Capric Triglyceride, Isostearyl Isostearate, C26-28 Alkyl Dimethicone, Sodium Lactate, Gluconolactone, Sodium PCA, Sodium Hyaluronate, Octyldodecyl PCA, Sucrose Laurate, Sucrose Stearate, Lactic Acid, Lanolin, Butylene Glycol, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Bisabolol, Helianthus Annuus Seed Oil, Silica, Glycine Soja Oil, BHT, Retinyl Palmitate, Tocopheryl Acetate, Niacinamide, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Tocopherol, Anthemis Nobilis Flower Oil, Calendula Officinalis Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Lavandula Angustifolia Oil, Parfum, Citronellol, Farnesol, Limonene, Linalool, CI 17200.
Производња
Производња
Био-Оил Гел за Суву Кожу је у складу са цГМП (тренутна добра производна пракса) како је прописала Светска здравствена организација. Сви састојци су тестирани на нечистоће и микробиолошку контаминацију пре производње, а узорак из сваке произведене шарже је лабораторијски тестиран, а затим задржан и надгледан током петогодишњег периода.
Сва амбалажа Био-Оил Гела за Суву Кожу се може рециклирати, а сви папирни материјали сертификовани су у складу са одрживим праксама управљња шумама.
У производњи Био-Оил Гела за Суву Кожу не ствара се штетна емисија, опасни отпад или отпадне воде.

Клиничке студије
Moisture efficacy trial, 2018
Moisture efficacy trial, 2018
Студијски центар
Thomas J. Stephens & Associates, Inc., Тексас, Сједињене Америчке Државе
Циљ
За процену хидратантне ефикасности Био-Оил Гела за Суву Кожу
Узорак
Испитаници: 28 учесница (од којих 1 са Фитзпатрицк типом 1, 13 са типом 2 и 14 са типом 3 коже). Старост учесника: од 29 до 65 година.
Методологија
Двоструко слепо, рандомизовано, контролисано клиничко испитивање. После недељног периода исушивања, уследио је двонедељни период лечења и тродневни регресијски период. Током двонедељног третмана испитаници су на додељену потколеницу наносили Био-Оил Гел за Суву Кожу, супротна нога је остала нетретирана. Клиничка испитивања су вршена у почетној фази и данима 2, 4, 7, 9, 11 и 14, а регресијским данима 1, 2 и 3. Субјекти су клинички оцењени на сувоћу (на скали од 0 до 5). Мерење хидратације коже биоинструментацијом обавили су Цорнеометер-oм и SKICON-oм. Мерење биоинструментације трансепидермалног губитка воде (TEWL), као показатељ функције баријере, извршено је Теwametr-ом.
Резултат
У поређењу са нетретираном страном, Био-Оил Гел за суву кожу показао је статистички значајна побољшања у клиничком оцењивању сувоће, SKICON мерењима и мерењима Цорнеометером , у свим тренуцима; и у мерењима Теwameter-ом, у 14. дану лечења и на 3. дан регресије. За клиничко оцењивање сувоће статистички значајно побољшање је примец́ено код 82% испитаника после само два дана. Након две недеље, 100% испитаника показало је статистички значајан резултат, с тим да је степен побољшања готово утростручен него другог дана. Трећи дан након прекида лечења 93% испитаника је одржало статистички значајно побољшање у поређењу са почетком испитивања.
Dry skin user trial, 2017
Dry skin user trial, 2017
Студијски центар
Ayton Global Research, Somerset, United Kingdom.
Циљ
Процењивање учинка Био-Оил Гел-а за суву кожу у ублажавању сувоће коже тела, у испитивању на 102 особе.
Узорак
Испитаници: 102 учеснице са самопроцењеном „Веома сувом“ кожом на телу. Старост учесника: 18 и више.
Методологија
Двонедељни пробни период за једнократну употребу код куће. Учесници су добили инструкције да свакодневно наносе производ на чисту, суву кожу. Попуњена су два кратка упитника: први након почетне примене и други после две недеље коришћења производа.
Резултат
Апликација: 94% учесника сложило се да је „производ лако нанети“, а 96% учесника се сложило да „нанесена мала количина покрива велику површину коже“.
Апсорпција: 83% учесника сложило се да „кожа лако упија производ“.
Хидратација: 92% учесника се сложило да „производ чини кожу одмах влажном“; 80% учесника сложило се да се „њихова кожа током дана осећала влажном тј. хидрираном“; 86% учесника се сложило да се „њихова сува кожа побољшала током двонедељног третмана“; и 85% учесника се сложило да „њихова кожа изгледа боље него на почетку двонедељног третмана“.
Свеукупно: 62% учесника сложило се да је „производ бољи од свега што су раније користили за суву кожу“.
Sensitive skin test, 2017
Sensitive skin test, 2017
Студијски центар
Институт за примењена дерматолошка истраживања проДEРМ, Хамбург, Немачка.
Циљ
Процена потенцијала Био-Оил Гел-а за суву кожу у изазивању иритацију коже.
Узорак
Испитаници: 31 учесник (26 жена и 5 мушкараца), од чега 52% са осетљивом кожом према слободној процени, 26% са алергијом типа 4 (осим козметичких састојака) и 48% са атопијом. Старост учесника: 20 до 70 година.
Методологија
Рандомизовано и контролисано. Процењиване су три области: површина на коју је нанета деминерализована вода (негативна контрола), површина на коју се наноси Био-Оил Гел за Суву Кожу и површина на коју је примењен 1% раствор натријум-додецил сулфата (СДС) (позитивна контрола - познати иритант на кожи). Испитни производи су примењени једном на задњој страни током 24 сата коришћењем епикутаног система за тестирање фластера. Визуелно оцењивање ради процене примарне иритације коже извршено је од стране тренираног грејдера 15 минута након уклањања фластера, а затим 24 сата и 48 сати након уклањања фластера. Кожне реакције су оцењене на скали од 0 - 4 (при чему 0 није било одговора, а 4 врло црвени и упаљени одговор).
Резултат
Ниједан испитаник није доживео нежељене реакције на тест производ и резултати су били исти као код негативне контроле, са визуелним резултатом 0 (нула) забележеним за све испитанике у свим тренуцима. Стога се сматра да је толеранција коже Био-Оил Гела за Суву Кожу у односу на иритацију „врло добра“.
Non-comedogenic study, 2018
Non-comedogenic study, 2018
Студијски центар
Институт за примењена дерматолошка истраживања проДEРМ, Хамбург, Немачка.
Циљ
Проценити потенцијал Био-Оил Гела за Суву Кожу у стварању комедона .
Узорак
Испитаници: 24 учесника са кожом склоном акнама (17 жена и 7 мушкараца). Старост учесника: 24 до 56 година.
Методологија
Рандомизовано и контролисано. Испитни производ (под оклузијом) и две негативне контроле (необрађено подручје (А) и необрађено, али оклузирано подручје (Б)) насумично су додељене трима тест површинама на пределу склоним акнама у горњем делу леђа. Испитни производ је примењен на исту површину за тестирање три пута недељно током четири недеље (укупно 12 апликација). На крају студије узета је по једна површинска биопсија коже (Skin Surface Biopsy) из сваког од тестираних подручја, користећи методу Marks и Dawaber. Присуство увећаних микрокомедона процењено је на начин двоструко слепим евалуатором користећи ранг лествице Мills и Kligman.
Резултат
Откривено је да Био-Оил Гел за Суву Кожу је не-комедоген, делује значајно боље од обе негативне контроле.
Occlusivity study, 2018
Occlusivity study, 2018
Студијски центар
Rigano Laboratories, Milan, Italy.
Циљ
Експериментално се утврђује оклузивност Био-Оил Гела за Суву Кожу и на тај начин његова способност да помогне кожи да задржи влагу смањујући трансепидермални губитак воде (TEWL).
Методологија
Познате количине воде биле су смештене у чашама прекривеним полупропусном мембраном званом Vitro-Skin™, која опонаша површинска својства људске коже. Производ се наноси на мембрану и током времена мери се брзина губитка воде из чаша. Ово је упоређено са стопом губитка воде из контролних чаша, без икаквог производа на мембрани.
Резултат
Методологија испитивања брзине евапорације водене паре (БЕВП) стандардни је тест за мерење оклузивности производа. Смањење БЕВП вредности указује да је одређена формулација оклузивна. Показано је да Био-Оил Гел за Суву Кожу статистички смањује БЕВП вредности у односу на нетретирану подлогу када се наноси на Vitro-Skin™ мембрану, што сугерише да ће Био-Оил Гел за Суву Кожу помоћи кожи да задржи влагу.

Награде
Награде
Best Selling Skincare for Dry Skin, Watsons Health, Wellness & Beauty Awards, Thailand, 2020
Prodotto dell’Anno, categoria Idratanti corpo, Italy, 2020
Product Of The Year, United Kingdom, 2020
Producto del año, productos cosméticos, Spain, 2020
Editor's Choice: Breakthrough Technology, Elle Beauty Awards, Vietnam, 2020
Best Body Care Product, Glamour Best of Beauty, Russian Federation, 2019
Most promising new product of the year, BAZAAR Beauty Awards, China, 2019
Best Beauty Innovation, miss7 Value 4 Money Awards, Croatia, 2019
Best Hand & Body Innovation, woman&home Beauty Awards, South Africa, 2019
Elu Produit de l'Année (Product of the Year), France, 2019
Innovative Product of the Year, Mother Baby & Child Magazine Awards, United Arab Emirates, 2018
Victoires de la Beauté, France, 2018